Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już w połowie 18 tyg ciąży
. Jejku, ja dziś się przestraszyłam, bo córka przytulała się do mnie i uderzyła mnie dość mocno nogą w brzuszek .. ale wydaje mi się, że nic się nie stało bo tam dzidziuś to chroniony raczej jest ..
-
Ja juz od 2tyg czuje, tylko z przerwami, na poczatku delikatne ze miałam watpliwosci a teraz to juz wyraźnie, mąż tez je czuje pod ręką. KAROLCIA dzidzius jest bezpieczny nie martw sie, moja znajoma weszla w znak drogowy takze jej sie przez chwilę brzuch odkształcil od rurki, skończyło sie na strachu.
-
SiSi111 wrote:Ja juz od 2tyg czuje, tylko z przerwami, na poczatku delikatne ze miałam watpliwosci a teraz to juz wyraźnie, mąż tez je czuje pod ręką. KAROLCIA dzidzius jest bezpieczny nie martw sie, moja znajoma weszla w znak drogowy takze jej sie przez chwilę brzuch odkształcil od rurki, skończyło sie na strachu.
Nie zle , no ale same wieciejak to jest z tym schizowaniem mamusiek
-
Padam na pysk
mąż z teściem i kolegą pojechali na koncert do Tychów(od nas to 400 km ) a ja przypływie energii zrobiłam powidła śliwkowe , kilka słoików przecieru pomidorowego i gołąbki
a teraz patrzę na krajobraz po bitwie czyli moją kuchnie i nie chce mi się jej posprzątac:-D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 14:51
Karola94c, Pepper lubią tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Padam na pysk
mąż z teściem i kolegą pojechali na koncert do Tychów(od nas to 400 km ) a ja przypływie energii zrobiłam powidła śliwkowe , kilka słoików przecieru pomidorowego i gołąbki
a teraz patrzę na krajobraz po bitwie czyli moją kuchnie i nie chce mi się jej posprzątac:-D
Ale mi narobiłaś ochoty na gołąbki !! -
Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam, ale podczytywałam Was od czasu do czasu,żeby być na bieżąco. We wtorek poczułam pierwszy raz maluszka, a kolejny raz wczoraj i na razie siedzi tam cichutko. Jutro zaczynamy 17 tydzień, belly pokazuje o tydzień później. Jeszcze nie wiem kto mieszka pod moim serduszkiem, bo ostatnio pupci nie pokazał, ale jeśli wierzyć moim wytrawnym smakom i przeczuciu to myślę że tym razem chłopczyk. Trochę się działo w tym pierwszym trymestrze- skoki ciśnienia, kardiolog i badania, ale lekami już unormowałam. Dopóki się nie zmęczę to ciśnienie jest ok, więc się oszczędzam. Jak wymioty mnie nie wymęczyły, tak upały dały mi rade. Teraz dopiero czuje, że odżywam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 18:01
-
Straciatellaa wrote:mnie moja gin nastraszyła i przeczuliła na urazy brzucha i jak raz uderzyłam się rogiem parapetu w brzuch tak bardzo mocno, to do szpitala kazała mi jechać zobaczyć czy wszystko ok.
My dziś byliśmy u znajomych, zamiast się dobrze bawić na grillu to cierpiałam bo miałam tak wzdęty i napięty brzuch że o niczym innym nie myślałam, tylko o tym żeby się ewakuować już do domu -
Dziewczyny kuowalyscie np przez internet ciazowe spodnie np w h&m ?
Bo bylam stacjonarnie to nie maja dzialu dla mam, wiec mysle czy przez neta nie kupic ale sie cykam z rozmiarowka...a nie lubie bawic sie w odsylanie itd
a moze jakis sklep proponujecie?
12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała wrote:Dziewczyny kuowalyscie np przez internet ciazowe spodnie np w h&m ?
Bo bylam stacjonarnie to nie maja dzialu dla mam, wiec mysle czy przez neta nie kupic ale sie cykam z rozmiarowka...a nie lubie bawic sie w odsylanie itd
Ja lubię spodnie ciążowe z C&A, te z h&m w większości dziwnie się na mnie układały.Nie wiem jak najnowsza kolekcja co prawda.MałaMała lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Dziewczyny kuowalyscie np przez internet ciazowe spodnie np w h&m ?
mam jakieś niewymiarowe dupsko i muszę przymierzyć.
Chociaż z hm nie ma problemu ze zwrotami więc można się pokusić -
Straciatellaa wrote:boje się kupować spodnie przez internet
mam jakieś niewymiarowe dupsko i muszę przymierzyć.
Chociaż z hm nie ma problemu ze zwrotami więc można się pokusić
Przez neta to tak tylko,zle ze wlasnie przymierzyc nie mozna...
Juz chodno to bym chciala spodnie... a jeansy juz nie wchodze -nie dopinam sie
12/02/2019
SZYMEK
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Cześć, Dziewczyny,
mamy termin na 28 lutego. Czy mogę dołączyć?
No pewnie, a czemu nie. Opowiedz coś o sobie
. Chłopczyk czy dziewczynka? wiadomo coś ? , ciąża bezproblemowa mamy nadzieję !
MałaMała , ja w żadne już się nie dopinam ... muszę chyba w leginsy zainwestować bo uwielbiam w nich chodzić. A mam tylko 2 pary ^^ i na zmianę ! hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 23:05
-
Kobietki , wy się znacie na wszystkim czy ja mogę stosować Gardimax Herball Junior ? to są tabletki do ssania dla dzieci i ciekawi mnie to czy mogę bo boli mnie gardło, a tylko to posiadam
Skład w przeliczeniu na 6 pastylek:
izomalt (substancja słodząca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), witamina C (L-askorbinian sodu -substancja wzbogacająca) 80 mg (100% RDA),wyciąg suchy z rumianku 42 mg, wyciąg suchy z lipy 42 mg, wyciąg gęsty z szałwii 42 mg, wyciąg gęsty z prawoślazu 42 mg, aromat pomarańczowy (aromat), wyciąg gęsty z tymianku 24 mg, cynk (glukonian cynku - substancja wzbogacająca) 8 mg (80% RDA), mentol (aromat), sukraloza (substancja słodząca), olejek limetkowy (aromat). -
Karola94c wrote:Kobietki , wy się znacie na wszystkim czy ja mogę stosować Gardimax Herball Junior ? to są tabletki do ssania dla dzieci i ciekawi mnie to czy mogę bo boli mnie gardło, a tylko to posiadam
Skład w przeliczeniu na 6 pastylek:
izomalt (substancja słodząca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), witamina C (L-askorbinian sodu -substancja wzbogacająca) 80 mg (100% RDA),wyciąg suchy z rumianku 42 mg, wyciąg suchy z lipy 42 mg, wyciąg gęsty z szałwii 42 mg, wyciąg gęsty z prawoślazu 42 mg, aromat pomarańczowy (aromat), wyciąg gęsty z tymianku 24 mg, cynk (glukonian cynku - substancja wzbogacająca) 8 mg (80% RDA), mentol (aromat), sukraloza (substancja słodząca), olejek limetkowy (aromat). -
nick nieaktualnyJa też się przeziębiłam, boli mnie okropnie gardło i psikam sobie tantum verde.
Ja mam spodnie z poprzedniej ciąży ż HM właśnie. Ale są jeszcze luźne. Nie wiedziałam, że CA ma ciążowe ubrania muszę sobie sprawdzić w takim razie:) ale też nie kupuje przez neta-musze zmierzyć.
No i dzień dobry. W czwartek mam wizytę bez usg. Mam nadzieję że jest wszystko dobrze