Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jonesey wrote:mam takie glupie pytanie, ale na co wlasciwie bierzesz te zastrzyki?
-
Piękne dziewczyny wasze brzuszki.
Widzę że sporo nas z Warszawy kozę kiedyś uda się zrobić jakieś brzuszkowe spotkanie?
Na styczniówkach2015 poznałam kilka dziewczyn na żywo i z dwoma do tej pory się spotykamy
Można więc powiedzieć że nasze dziewczyny znają się od urodzenia -
Makowa_panna ja na MTHFR biorę tylko acard 150. Lekarz z kliniki powiedział że nia ma sensu się kłuć acard ma takie samo działanie. Ale ja nie miałam nigdy poronień.
Ale kulam się clexane po każdym IVF i wiem co to znaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 15:43
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Makowa_Panna wrote:Wyszła mi mutacja w gębie MTHFR co wpływa na zmniejszone wchłanianie kwasu foliowego i może powodować podwyższenie poziomu homocysteiny i też jak twierdzi moja gin może powodować mikrozakrzepy w naczyniach otaczających zarodek a później w łożysku. Zaczęłam od dawki 0.4 przez 0.6 do 0.8 i jak widać efekty są
ahaaa ojej to nie wiedzialam.. no coz, czego to sie nie zrobi dla tych naszych malenstw! -
nick nieaktualny
-
Ja kilka razy poroniłam i takie były zalecenia lekarza. Nie chcę aż tak wybiegać w przyszłość, ale przy staraniach o kolejne dziecko spróbuję najpierw właśnie na samym acardzie.
Pau.Em białko z 4 jajek pokrojone na spód miski, kukurydza, tuńczyk, ogórek kiszony lub konserowow z cebula, żółtka na wierzch, wszystko pokrojone drobno, ułożone warstwami a pomiędzy warstwami majonez. -
Jeju dziewczyny.. mi chyba ta migrena przeszła bo dziś tylko lekko pobolewa głowa
ale stwierdzam, że coś musiało być na rzeczy bo aż na czole mam takie zmarszczki jak by i czerwone czoło ..
. Młody się rusza, więc jest okej, a do wizyty jeszcze 19 dni ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:21
-
Makowa, ja właśnie na gemini zamawiam
Już mój 2 słoiczek, bo na początku mega dużo tego używałam na wielkie siniaki.
U mnie też mthfr, a teraz w ciąży białko S kontrolujemy, bo trochę poniżej normy (w ciąży niby naturalnie się obniża) i jestem pod opieką hematologa. No, ale biorę i acard 75 i clexane 0,4 więc póki co kontrola czy dalej leci w dół.
Dodatkowo heparyna działa immunosupresyjnie z tego co mówił immunolog, więc u mnie tym bardziej wskazana ze względu na zrypaną immunologię.
No i oczywiście profilaktyka po poronieniach to m.in. heparyna.
Pau em, przez przypadek polubiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:25
-
Nadzieja to może zamówię siebie też tam. Badałam kiedyś komórki NK i wyszły 13.2%a Paśnik niby twierdzi, że max może być 12%, więc i u mnie do końca idealnie nie jest. Biorę encorton 5 mg i jak mówisz to może i heparyny też pomaga dodatkowo. U mnie duża dawka, ale ja ważę 98 kg a waga też ma znaczenie w dobraniu dawki.
-
Makowa u mnie NK 17%, dodatkowo cytokiny pomieszane i dodatnie ANA 1:1280. Także trochę namieszane jest. Mój ginekolog zapisał 10mg, a Paśnik dodał jeszcze 5mg. Teraz schodzę z dawki i aktualnie biorę 5 mg tylko. Od wtorku 2 mg przez tydzień i koniec.
No mi też gin mówił, że dobiera się do wagi plus bierze pod uwagę wyniki badań.
Co do tej arniki, to mają też większe opakowanie 25g i je bardziej opłaca się zamówić. -
Też chyba niedługo będę odstawić encorton.
Wiesz ja się boję tych zastrzyków jak już brzuch będzie duży a skóra mocno napięta. Trzeba chyba będzie w uda albo ramiona robić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:00
-
nick nieaktualny
-
MonisiaK wrote:Piękne dziewczyny wasze brzuszki.
Widzę że sporo nas z Warszawy kozę kiedyś uda się zrobić jakieś brzuszkowe spotkanie?
Na styczniówkach2015 poznałam kilka dziewczyn na żywo i z dwoma do tej pory się spotykamy
Można więc powiedzieć że nasze dziewczyny znają się od urodzenia
Super pomysłJa mieszkam na Powiślu
-
nick nieaktualny
-
Makowa zobaczymy jak będzie, wiem, że niektóre dziewczyny dalej robią w brzuch, ale właśnie bardziej boczki w sumie. Ja jak coś wypróbuję uda jak już będzie ciężko wbić w brzuch.
Ja za rybami generalnie nie przepadam, raz na 2 tyg zjem wędzoną makrele albo makrele w pomidorach z puszki, ale tak to nie bardzo mnie do nich ciągnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 18:09