Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie, że jest bezalkoholowe wino, zupełnie 0%?
I nie chodzi mi o to dla dzieci. Normalne wino czy szampan w wersji z oddestylowanym alkoholem
To moje odkrycie z ciąży z synkiem.
Co roku w czerwcu w kilku większych miastach są organizowane targi Mother&Baby. I tam swoje stoisko miał sklep bezalkoholowe.pl - można zamawiać online. Cieszył się chyba największą popularnością na targach, same kobiety w ciąży testowały te wszystkie napoje 0%
Bezalkoholowe wino jest też w Piotrze i Pawle, jak ktoś akurat ma w pobliżu. -
Black_Lilith wrote:A wiecie, że jest bezalkoholowe wino, zupełnie 0%?
I nie chodzi mi o to dla dzieci. Normalne wino czy szampan w wersji z oddestylowanym alkoholem
Co roku w czerwcu w kilku większych miastach są organizowane targi Mother&Baby. I tam swoje stoisko miał sklep bezalkoholowe.pl - można zamawiać online. Cieszył się chyba największą popularnością na targach, same kobiety w ciąży testowały te wszystkie napoje 0%
Bezalkoholowe wino jest też w Piotrze i Pawle, jak ktoś akurat ma w pobliżu.
Ja kupowałam w Piotrze i pawle i w świecie win 0%, to tego się przełnąć nie dało -
Te z Piotra i Pawła nazywają się Vintense, nie polecam różowego, ale białe Chardonnay i to musujące są bardzo fajne. Musujące miałam na Sylwestra 2014/2015 i koleżanka, która go ode mnie próbowała, nie zorientowała się, że jest 0%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:44
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Trochę mnie zmartwiłyście, że 22d4d to późno... Rejestratorka powiedziała, że jest ok, a gin prowadzący moją ciąże powiedział nawet, że najlepiej około 24 tygodnia
Teraz sama już nie wiem, jak pójdę za późno to co wtedy?
Pytanie czy ten umowny czas wykonania usg połówkowego (18-22 tydzień) dotyczy tygodni skończonych czy rozpoczętych. Bo np. to pierwsze usg (11-14) moze być tylko do 14t1d chyba. Mi w każdym razie lekarz polecił zapisać się w 20 tygodniu. W poprzedniej ciąży miałam 20t1d.
Może spróbuj przesunąć tydzień wcześniej? -
Black_Lilith wrote:A wiecie, że jest bezalkoholowe wino, zupełnie 0%?
Bezalkoholowe wino jest też w Piotrze i Pawle, jak ktoś akurat ma w pobliżu. -
nick nieaktualny
-
A ja właśnie pije warke 00%. To jedyna rzecz która działa na moje zaparcia
Przeczyszcza i jest pyszne :p
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Black_Lilith wrote:Pytanie czy ten umowny czas wykonania usg połówkowego (18-22 tydzień) dotyczy tygodni skończonych czy rozpoczętych. Bo np. to pierwsze usg (11-14) moze być tylko do 14t1d chyba. Mi w każdym razie lekarz polecił zapisać się w 20 tygodniu. W poprzedniej ciąży miałam 20t1d.
Może spróbuj przesunąć tydzień wcześniej?
Przesunęłam o tydzień wcześniej, także będzie 21t4d, jestem spokojniejsza terazDzięki dziewczyny :*
Black_Lilith lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Macie jakiś sprawdzony przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydza albo ryżem? Albo i tym i tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 20:04
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Makowa_Panna wrote:A czy Was też tak bolą piersi? Jak zdejmuje stanik to jest masakra. Wycieranie po kąpieli też nie jest przyjemne. W łóżku przy obracaniu też bolą.
od tygodnia nie karmię Ali i tak mi dziwnie jakoś bo rozmiar nie ten
-
Makowa_Panna wrote:A czy Was też tak bolą piersi? Jak zdejmuje stanik to jest masakra. Wycieranie po kąpieli też nie jest przyjemne. W łóżku przy obracaniu też bolą.
-
Polubiłam przypadkowo. Mnie bolą, najbardziej jak zdejmuje stanik