Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ja obecnie +1,5 kg, ale mam wrażenie, że teraz dopiero maszyna ruszyła i zaczynają szybciej kg przybierać, pocztowo schudłam 1,5kg. brzuch mam coraz większy to jedno ale jest taki bardziej napięty i twardy w ostatnich dniach, nie wiem czy to normalne? wczoraj miałam szybką wizytę, ale dr. tylko szyjkę sprawdziła dzidziusia 20 będzie oglądać.
-
nick nieaktualnyMambella wrote:Ja w 1 trymestrze schudłam 2 kg i teraz wróciłam do wagi sprzed ciąży. Z synem przytyłam 16kg, teraz mam nadzieję że będzie mniej.
Ja mam następną wizytę 19, i już czekam na nią z niecierpliwością bo coraz częściej brzuch mnie boli.
Też mam wizytę 19 -
Papapatka wrote:Czesc dziewczyny,
ja wczoraj byłam na szkole rodzenia (WWa, Inflancka, bezpłatnie). Jak na pierwsze zajecia z 10, podobało nam się. Dostałam broszury co do szpitala, a takze plan porodu do wypełnienia, całą książeczkę o jedzeniu w kazdym trymestrze. Grupa ok 14 par, bardzo ciekawie i śmiesznie.
Ja od srody zaczęłam ćwiczenia. Jak bardziej przemowiły do mnie te:
https://www.youtube.com/watch?v=Uq6PDnL3Yj0
(przed ciążą byłam bardzo aktywna fizycznie).
W trakcie porodu nie przydała nam się ta szkoła wogolepotem też ale chodziliśmy i było miło.
Sam porod był dla mnie znośny dzięki znieczuleniu. Błogosławieństwo. Położne i dr super.
-
U mnie 3 kg więcej, ale ja to apetyt mam czasem wręcz wilczy
W weekend fotę zrobię, bo powoli zaczyna mi się robić większy brzuszek
-
nick nieaktualny
-
Straciatellaa wrote:Jakie wy szczupłe jesteście :o ja to jak wieloryb
Pau.Em piękny brzuchol
To ja może też pokaże. Lepiej go widać jak leżę. Siniaki od zastrzyków z neoparin
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/518547903d88.jpg
Na ostatniej wizycie było cały czas - 3 kg w porównaniu z pierwszą. Ciekawe co będzie na kolejnej. Mam sporo kilogramów za dużo, więc chcę przytyć jak najmniej.Straciatellaa, Ewelcia85, Nadzieja22, Pepper, Pau.Em, KaroKaro, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Super brzuchy
Makowa, spróbuj robić bardziej w boki zastrzyki, mi to m.in. pomogło na siniaki i teraz jak czasem się zrobi, to mniejszy jest niż na środku brzucha. Od kiedy robię w boczne części (jakieś 1,5 miesiąca), to może 5 siniaczków się zrobiło, a w środek praktycznie za każdym razem był siniakA jak dokładnie robisz zastrzyk? Ile neoparinu bierzesz?
-
śliczne macie brzuszki dziewczyny! wszystkie co do jednego
ja już zaczynam powoli mieć dość. od początku ciąży jestem mocno nerwowa, ale teraz to już osiągam apogeum, a pracuję z dziećmi (podstawówka). momentami mam ochotę wystrzelić się (albo ich) w kosmos! -
Nadzieja mam dawkę 0.8. Łapię fałdkę i wbijam igłę pod kątem prostym i pomału wstrzykuje. Siniaki raz się robią raz nie. Do tej pory robiłam na Lini majtek, ale już mi się zarosty porobiło i czasem jak w taki trafiłam to bolało jak cholera. Od kilku dni robię w okolicach pępka.
-
Makowa, a nie dezynfekujesz przed np octaniseptem? Ja jeszcze nie wbijam do końca igły, tylko tak ok. 2mm zostawiam nad skórą, dodatkowo jak delikatnie dotkne igłą i już mnie boli to szukam innego miejsca. No i patrzę czy w jakąś żyłkę nie trafiam. Na siniaki polecam arnikę, zrostów nie widzę, może od smarowania nie ma? Za mną dopiero 80 zastrzyków.
Używam dokładnie tego https://www.aptekagemini.pl/masc-arnikowa-10g.html
Póki co mam 0,4 clexanu, ale zobaczymy jak wyniki białka S i anty Xa mi wyjdą za 2 tygodnie. Na pewno mi zwiększy jak będę miała 70kg (póki co 63kg) albo fest się wynik pogorszy. -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, a brzuch mam wieczorem 2x większy niż rano:p a to zdj robione z samego rana;) pokaże Wam wieczorem jaką jest duża różnica.
Od wczoraj córka jest w domu - była jakaś niewyraźna, a dziś katar i jęczmień na oku. Więc ż samego rana dostalysmy się do lekarza, na jęczmień dostała maść z antybiotykiem, a na katar tylko syrop z czarnego bzu, bo to wirusowe, więc nic nie trzeba, samo ma przejść. Także tyle dobrego, że to zwykle przeziębienie.
Jak wrocilysmy to małą poszła spać, a ja zabrałam się za obiad... I właśnie usiadlam:p a małą pewnie za chwilę wstanie:)
Makowa Panna piękny brzuszek, a siniak mam nadzieję że szybko zejdzie.
Norma w 2 trym dla TSH to chyba 2.45 albo 2.35. Straciatella masz na pewno super wynik -
Ja teraz też mam zdecydowanie większy brzuch. W poprzedniej wyskoczył mi po 25 tyg.
Ths miałam niskie 0,04. Byłam u endokrynologa i mówił że dla ciężarnych są inne normy i żeby się nie martwić. Że ważne są też ft3 i ft4. A w 3 trymestrze dziecko już koszysta ze swojej tarczycy.
Clexane stosowałam w poprzedniej ciąży. Oj też brzuch miałam cały w siniakach. Ale pamiętam że zastrzyki robiłam głównie w okolicach pępka. Odstawiałam po 36 tyg.Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Nadzieja kiedyś przemywałam spirytusem salicylowym, a teraz już nie. Właśnie chciałam kupić tą maść ostatnio, ale nie mieli jej w aptece. Ja zastrzyki biorę od grudnia 2016 z przerwą na jakieś 2 miesiące, bo się obraziła na wszystkie leki.
-
Makowa_Panna wrote:Nadzieja kiedyś przemywałam spirytusem salicylowym, a teraz już nie. Właśnie chciałam kupić tą maść ostatnio, ale nie mieli jej w aptece. Ja zastrzyki biorę od grudnia 2016 z przerwą na jakieś 2 miesiące, bo się obraziła na wszystkie leki.
mam takie glupie pytanie, ale na co wlasciwie bierzesz te zastrzyki?Straciatellaa lubi tę wiadomość