X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Eh nic mi nie mów, mi też na piersiach się pojawiły i to takie, że płakać się chce :/ Ale takie już geny, zawsze miałam tendencję do tego :(

Ja po ciąży mam rozstępy wszędzie...na piersiach, na brzuchu, na pośladkach, na udach, na biodrach, nawet na plechac i kolanach hahah :D i chyba nie do końca to kwestia genów bo moja mama urodziła trójkę dzieci i nie ma nawet jednego rozstepu, a ja jestem jednym wielkim rozstępem :P na szczęście tak jak pisze Ewelcia one z czasem błędna i wyglądają lepiej.

Ja tam sie do swoich przyzwyczaiłam. Najgorzej wyglada brzuch, ale z tym sie juz pogodziłam, ze bikini to nigdy wiecej nie założę. Na szczęście mężowi nie przeszkadza i mowi, ze jestem tygrysem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 09:53

Ewelcia85, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pediatrę też nie mogę na szczęście narzekac :) zawsze dokladnie zbada jak ma jakieś wątpliwości to od razu skierowanie na krew zeby sprawdzic crp itd . Starszej ostatnio wypadały włosy to dostałam skierowanie dosłownie na wszystko nawet proby wątrobowe :) takze ja jestem bardzo zadowolona .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ej_est my od razu jedziemy do szpitala. I tylko raz nam się zdarzyło, że mimo braku skierowania mówili, że nie przyjmą. Chciałam odmowy na piśmie + mój mąz powiedział co o ich myśli ;) Przyjeli nas, okazało się, że córka ma surowicze zapalenie uszu. Z zapaleniem płuc tez jechaliśmy. ile to trzeba przeżyć z tymi dziećmi :P

Nasz szpital pozostawia wiele do życzenia :P najczęściej odsyłają do calodobowki bo bez skierowania nie przyjmą, ale nie pomyslałam o tym zeby ich postraszyć następnym razem spróbuje :D

Dobrze, ze moje dziewczyny rzadko chorują bo inaczej bym sie z ta służba zdrowia wykończyła. Musze sie zorientować czy nasza pediatra udziela wizyt prywatnych to moze przy trzecim w razie wu bede od razu dzwoniła po nią ;D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was oprócz mnie nadal nie czuje ruchów maluszka ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:16

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    czy któraś z was oprócz mnie nadal nie czuje ruchów maluszka ?
    Ja kiedyś pisałam że chyba czuje ale teraz wiem że to nie było To i w dalszym ciągu nic nie poczułam

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nic nie czuje :( a to już 20 tydzień :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    ja też nic nie czuje :( a to już 20 tydzień :(

Nie martw się :). Przecież na wizycie wszystko było ok :). Niektóre kobiety w pierwszej ciąży naprawdę późno zaczynają czuć ruchy, nawet koło 24-26tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pediatra u dziecka z mojej rodziny nie rozpoznał ostrego ropnego zapalenia zatok. Widział dziecko 3x w przeciągu tygodnia i przepisywał tylko coraz to kolejne syropki. W końcu prywatna wizyta u laryngologa i od razu skierowanie do szpitala. W szpitalu CRP blisko 200, pobyt w szpitalu 10 dni i codzienne punkcje zatok.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Nie martw się :). Przecież na wizycie wszystko było ok :). Niektóre kobiety w pierwszej ciąży naprawdę późno zaczynają czuć ruchy, nawet koło 24-26tc.
    Ja w pierwszej ciąży też jakoś późno poczułam, także nic się nie stresuj. Dziecko ma jeszcze sporo miejsca :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pocieszenie :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)
    co do rozstepow to ja juz je mialam przed ciaza i pewnie po ciazy dojda kolejne :P
    ja to nazywam moimi bliznami wojennymi, w koncu pokazuja przez co nasze cialo musialo przejsc, a juz te stricte po ciazy mysle, ze beda czyms pieknym :)

za chwile mam rozmowe kwalifikacyjna z laska na moje miejsce, nie wiem dlaczego ale strasznie sie stresuje, a to przeciez nie ja tu powinnam byc zestresowana :D
    jeszcze 5 tygodni i nareszcie przejde na macierzynski.. <3 :)

Lutyska, kjt91 lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Jo tam jak kupiłam to było od razu C , więc nie miałam potrzeby nic zmieniać.

wiesz co tak teraz patrze na zdjecie tego co kupilam i chyba przez przypadek kupilam wersje z C :D nawet na to nie zwrocilam uwagi :D

przekopalam wczoraj internet i tez nie moglam nigdzie znalezc jak sie zmienia z F na C, cos mi sie wydaje ze faktycznie ten model kupujesz w konkretnej wersji i tego sie nie da zmienic :/ ale jak przyjdzie moj to jeszcze pokombinuje i ci dam znac

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych. Teraz jak na razie też się nic nie pojawiło.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja po ciąży mam rozstępy wszędzie...na piersiach, na brzuchu, na pośladkach, na udach, na biodrach, nawet na plechac i kolanach hahah :D i chyba nie do końca to kwestia genów bo moja mama urodziła trójkę dzieci i nie ma nawet jednego rozstepu, a ja jestem jednym wielkim rozstępem :P na szczęście tak jak pisze Ewelcia one z czasem błędna i wyglądają lepiej.

Ja tam sie do swoich przyzwyczaiłam. Najgorzej wyglada brzuch, ale z tym sie juz pogodziłam, ze bikini to nigdy wiecej nie założę. Na szczęście mężowi nie przeszkadza i mowi, ze jestem tygrysem :D

Też tak mam ale poza rozstepami dokucza mi bardziej obwisla skóra nad cięciem po cc i nawettak przez spodnie ja widać... Może zdecyduję się kiedyś na zabieg a teraz stosuje bio oil bo i tak już gorzej nie bedzie

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wolnego mam jeszcze 8 tygodni, ale planujemy od października ruszyć z budową swojego domu więc szybko przeleci bo będę miała dodatkowe zajęcie.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Też tak mam ale poza rozstepami dokucza mi bardziej obwisla skóra nad cięciem po cc i nawettak przez spodnie ja widać... Może zdecyduję się kiedyś na zabieg a teraz stosuje bio oil bo i tak już gorzej nie bedzie

Mi został taki wałek nad blizna. Nawet teraz jak już brzuszek jest okrągły to wałek dalej jest, nic ładnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Co do rozstępów to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych. Teraz jak na razie też się nic nie pojawiło.

Stosowałaś coś?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie w tą pogodę? Bo mi serce mało z piersi nie wyskoczy

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ