X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Eh nic mi nie mów, mi też na piersiach się pojawiły i to takie, że płakać się chce :/ Ale takie już geny, zawsze miałam tendencję do tego :(

Ja po ciąży mam rozstępy wszędzie...na piersiach, na brzuchu, na pośladkach, na udach, na biodrach, nawet na plechac i kolanach hahah :D i chyba nie do końca to kwestia genów bo moja mama urodziła trójkę dzieci i nie ma nawet jednego rozstepu, a ja jestem jednym wielkim rozstępem :P na szczęście tak jak pisze Ewelcia one z czasem błędna i wyglądają lepiej.

Ja tam sie do swoich przyzwyczaiłam. Najgorzej wyglada brzuch, ale z tym sie juz pogodziłam, ze bikini to nigdy wiecej nie założę. Na szczęście mężowi nie przeszkadza i mowi, ze jestem tygrysem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 09:53

Ewelcia85, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pediatrę też nie mogę na szczęście narzekac :) zawsze dokladnie zbada jak ma jakieś wątpliwości to od razu skierowanie na krew zeby sprawdzic crp itd . Starszej ostatnio wypadały włosy to dostałam skierowanie dosłownie na wszystko nawet proby wątrobowe :) takze ja jestem bardzo zadowolona .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ej_est my od razu jedziemy do szpitala. I tylko raz nam się zdarzyło, że mimo braku skierowania mówili, że nie przyjmą. Chciałam odmowy na piśmie + mój mąz powiedział co o ich myśli ;) Przyjeli nas, okazało się, że córka ma surowicze zapalenie uszu. Z zapaleniem płuc tez jechaliśmy. ile to trzeba przeżyć z tymi dziećmi :P

Nasz szpital pozostawia wiele do życzenia :P najczęściej odsyłają do calodobowki bo bez skierowania nie przyjmą, ale nie pomyslałam o tym zeby ich postraszyć następnym razem spróbuje :D

Dobrze, ze moje dziewczyny rzadko chorują bo inaczej bym sie z ta służba zdrowia wykończyła. Musze sie zorientować czy nasza pediatra udziela wizyt prywatnych to moze przy trzecim w razie wu bede od razu dzwoniła po nią ;D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was oprócz mnie nadal nie czuje ruchów maluszka ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:16

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    czy któraś z was oprócz mnie nadal nie czuje ruchów maluszka ?
    Ja kiedyś pisałam że chyba czuje ale teraz wiem że to nie było To i w dalszym ciągu nic nie poczułam

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nic nie czuje :( a to już 20 tydzień :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    ja też nic nie czuje :( a to już 20 tydzień :(

Nie martw się :). Przecież na wizycie wszystko było ok :). Niektóre kobiety w pierwszej ciąży naprawdę późno zaczynają czuć ruchy, nawet koło 24-26tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz pediatra u dziecka z mojej rodziny nie rozpoznał ostrego ropnego zapalenia zatok. Widział dziecko 3x w przeciągu tygodnia i przepisywał tylko coraz to kolejne syropki. W końcu prywatna wizyta u laryngologa i od razu skierowanie do szpitala. W szpitalu CRP blisko 200, pobyt w szpitalu 10 dni i codzienne punkcje zatok.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Nie martw się :). Przecież na wizycie wszystko było ok :). Niektóre kobiety w pierwszej ciąży naprawdę późno zaczynają czuć ruchy, nawet koło 24-26tc.
    Ja w pierwszej ciąży też jakoś późno poczułam, także nic się nie stresuj. Dziecko ma jeszcze sporo miejsca :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pocieszenie :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)
    co do rozstepow to ja juz je mialam przed ciaza i pewnie po ciazy dojda kolejne :P
    ja to nazywam moimi bliznami wojennymi, w koncu pokazuja przez co nasze cialo musialo przejsc, a juz te stricte po ciazy mysle, ze beda czyms pieknym :)

za chwile mam rozmowe kwalifikacyjna z laska na moje miejsce, nie wiem dlaczego ale strasznie sie stresuje, a to przeciez nie ja tu powinnam byc zestresowana :D
    jeszcze 5 tygodni i nareszcie przejde na macierzynski.. <3 :)

Lutyska, kjt91 lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Jo tam jak kupiłam to było od razu C , więc nie miałam potrzeby nic zmieniać.

wiesz co tak teraz patrze na zdjecie tego co kupilam i chyba przez przypadek kupilam wersje z C :D nawet na to nie zwrocilam uwagi :D

przekopalam wczoraj internet i tez nie moglam nigdzie znalezc jak sie zmienia z F na C, cos mi sie wydaje ze faktycznie ten model kupujesz w konkretnej wersji i tego sie nie da zmienic :/ ale jak przyjdzie moj to jeszcze pokombinuje i ci dam znac

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych. Teraz jak na razie też się nic nie pojawiło.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja po ciąży mam rozstępy wszędzie...na piersiach, na brzuchu, na pośladkach, na udach, na biodrach, nawet na plechac i kolanach hahah :D i chyba nie do końca to kwestia genów bo moja mama urodziła trójkę dzieci i nie ma nawet jednego rozstepu, a ja jestem jednym wielkim rozstępem :P na szczęście tak jak pisze Ewelcia one z czasem błędna i wyglądają lepiej.

Ja tam sie do swoich przyzwyczaiłam. Najgorzej wyglada brzuch, ale z tym sie juz pogodziłam, ze bikini to nigdy wiecej nie założę. Na szczęście mężowi nie przeszkadza i mowi, ze jestem tygrysem :D

Też tak mam ale poza rozstepami dokucza mi bardziej obwisla skóra nad cięciem po cc i nawettak przez spodnie ja widać... Może zdecyduję się kiedyś na zabieg a teraz stosuje bio oil bo i tak już gorzej nie bedzie

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wolnego mam jeszcze 8 tygodni, ale planujemy od października ruszyć z budową swojego domu więc szybko przeleci bo będę miała dodatkowe zajęcie.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Też tak mam ale poza rozstepami dokucza mi bardziej obwisla skóra nad cięciem po cc i nawettak przez spodnie ja widać... Może zdecyduję się kiedyś na zabieg a teraz stosuje bio oil bo i tak już gorzej nie bedzie

Mi został taki wałek nad blizna. Nawet teraz jak już brzuszek jest okrągły to wałek dalej jest, nic ładnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Co do rozstępów to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych. Teraz jak na razie też się nic nie pojawiło.

Stosowałaś coś?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie w tą pogodę? Bo mi serce mało z piersi nie wyskoczy

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ