WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się czuję fatalnie. jest gorąco, a chyba idzie jakiś niż i ta zmiana pogody wpływa na mnie bardzo źle. czuję jakby ktoś na mnie siedział, nie mogę odetchnąć porządnie :(

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko na piersiach od dołu rozstępy po 1 ciąży, ale zupełnie tego nie widać, w sumie też jakoś się tym nie przejmuje. Najważniejsze że pierwsza ciaza oszczedzila mi brzuch. Nie stosowalam wtedy nic, bo mi wszystko smierdzialo. A teraz kupiłam jakiś kremik ż Babydream dla kobiet w ciąży i się czasem smaruje. Zwykle zapominam:D

Mambella ja nienawidzę upałów. Czekam na jutro - ma być cudownie- zimno i deszczowo:)

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ten wałek... brzuch już jest a wałek dalej wisi

Powoli już czytam jak schudnąć po ciąży :-P spróbuje trzymać jakąś lekką dietke plus karmienie jak sie.uda do roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:51

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam antybiotyk :( moj pierwszy od 4lat. Jak żyć? Niby można amoksycyline, ale mam obawy eh... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:55

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau_Em ja ciepło lubię ale już marzy mi się taka piękna , deszczowa jesień i ja z herbatką z cytryną i miodem pod kocykiem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:55

Pau.Em, Pepper lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Pau_Em ja ciepło lubię ale już marzy mi się taka piękna , deszczowa jesień i ja z herbatką z cytryną i miodem pod kocykiem :-D
    Ja też ciepło lubię, bardzo. Ale nie w ciąży:p
    O to To! Właśnie tego potrzebuje teraz - deszczowej jesieni, herbaty, kocyka i dobrej książki:D to niewykonalne -mam dziecko i dwie kocice;D
    Marzy mi się jeszcze śnieg;D ciepłe grzejniki, śnieg, godzina 17 i ciemno na dworze, A świecące latarnie oświetlają pruszacy śnieg... ❤ i kakao gorące i film.. ❤
    Marzycielka :)

Dorota3, Straciatellaa, Ewelcia85, Papapatka, Pepper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dostalam antybiotyk :( moj pierwszy od 4lat. Jak żyć? Niby można amoksycyline, ale mam obawy eh... :(
    Ojej aż tak Cię rozłożyło? :( zdrówka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:

Eeee tam...ja lubie jak jest cieplo. Nienawidzę deszczu ;P

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Nie lubie!
    Szkoda, ze nie obeszło sie bez antybiotyku, musiało cie rozłożyć strasznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokonałam pierwszych zakupów :D kupialam wózek. A właściwie to nie ja tylko moi rodzice, ale liczy sie fakt, ze mała ma juz pierwsza ‚rzecz’ i to taka konkretna :P
    W sumie nie planowaliśmy jeszcze tego, ale trafiła sie fajna okazja na wózek używany. W świetnym stanie, bardzo zadbany i w atrakcyjnej cenie.

Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    O nie, byle nie deszcz... chłodniejsze dni przeżyję, ale deszczowe dni są u nas masakra. moje dziecko przyzwyczajone do przebywania na zewnątrz cały dniami, chyba że duży upał to w godzinach szczytu był w domu a jak ma cały dzień siedzieć w domu, bo pada to nie idzie z nim wytrzymać...

Straciatellaa współczuję choróbska... odpoczywaj w miarę możliwości i oby szybko przeszło :)

To tak jak u nas. Dziewczyny tylko oczy otworzą i juz pytają o dwór. My juz o 10 rano podbijamy place zabaw, a jak pada deszcz to jest męczarnia. Kisimy sie w domu czego strasznie nie lubimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Pau.Em uwielbiam zimę, święta! Ostatnio oglądałam jakiś świąteczny film i włączyłam sobie piosenkę "Last christmas" :D małż przerażony mówił,żebym tylko choinki zaraz nie ubierała :P
    Za długie było to lato. Lubię ciepło, ale bez przesady. Ile można? ;)

Jesień zawsze mi się kojarzy z moim rodzinnym domem <3 szliśmy na spacer, na cmentarze do bliskich, a w domu ogrzewał nas rosół który mama gotowała. Siadaliśmy i oglądaliśmy jakieś rodzinne filmy na tvp1 :P ah <3
    Niech już będzie zimno
    Ja tak samo, dokładnie tak samo kocham święta i ż tym samym kojarzy mi się jesień:D

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Stosowałaś coś?
    W pierwszej ciąży bio oil a teraz olejek z lirene będę mamą.

malami91 lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, a odnośnie klimatu świąt, to ja cały rok śpiewam sobie świąteczne piosenki, synkowi kolędy do snu, a jak już przychodzi moment, kiedy POWINNO się je śpiewać, bo są święta, to mi przechodzi :D ale uwielbiam zimę i nie mogę się doczekać śniegu.

swoją drogą, u nas (mieszkam w rejonie podgórskim), luty jest zawsze bardzo mroźny. ciekawe jak to będzie wyglądało tym razem, z naszymi maluchami. i ciekawe ile z nas zostanie jednak styczniówkami :D ja w poprzedniej ciąży byłam na wątku kwietniowym i urodziłam 15.04 jako jedna z ostatnich, bo wszystkie prawie się wypakowały wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 15:17

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Zawsze uwielbiałam słońce i upał, ale w ciąży kiepsko znoszę taka pogodę niestety. Dziś czyje się fatalnie.
    Odpukać jeszcze nie zauważyłam u siebie rozstępów.
    Straciatella ja już się nie mogę doczekać ubierania choinki. Uwielbiam Boże Narodzenie klimat tych świąt jest niesamowity.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:59

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do świąt to ja miałam smaka na kapuste wigilijną z grzybami. Ugotowałam oczywiście, uwielbiam:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzą od paru dni uszka z barszczem...

Lutyska, Straciatellaa lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia możesz mi powiedzieć czy doszliscie co było powodem wypadania włosów u Oliwki? Mojej wychodzą całymi pasmami. Badaliśmy się. Trochę nie ok z tarczycą, ale to raczej nie powód. Znaleźliście przyczynę i jakiś sposób na to?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ