X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się czuję fatalnie. jest gorąco, a chyba idzie jakiś niż i ta zmiana pogody wpływa na mnie bardzo źle. czuję jakby ktoś na mnie siedział, nie mogę odetchnąć porządnie :(

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko na piersiach od dołu rozstępy po 1 ciąży, ale zupełnie tego nie widać, w sumie też jakoś się tym nie przejmuje. Najważniejsze że pierwsza ciaza oszczedzila mi brzuch. Nie stosowalam wtedy nic, bo mi wszystko smierdzialo. A teraz kupiłam jakiś kremik ż Babydream dla kobiet w ciąży i się czasem smaruje. Zwykle zapominam:D

Mambella ja nienawidzę upałów. Czekam na jutro - ma być cudownie- zimno i deszczowo:)

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ten wałek... brzuch już jest a wałek dalej wisi

Powoli już czytam jak schudnąć po ciąży :-P spróbuje trzymać jakąś lekką dietke plus karmienie jak sie.uda do roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:51

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam antybiotyk :( moj pierwszy od 4lat. Jak żyć? Niby można amoksycyline, ale mam obawy eh... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:55

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau_Em ja ciepło lubię ale już marzy mi się taka piękna , deszczowa jesień i ja z herbatką z cytryną i miodem pod kocykiem :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:55

Pau.Em, Pepper lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Pau_Em ja ciepło lubię ale już marzy mi się taka piękna , deszczowa jesień i ja z herbatką z cytryną i miodem pod kocykiem :-D
    Ja też ciepło lubię, bardzo. Ale nie w ciąży:p
    O to To! Właśnie tego potrzebuje teraz - deszczowej jesieni, herbaty, kocyka i dobrej książki:D to niewykonalne -mam dziecko i dwie kocice;D
    Marzy mi się jeszcze śnieg;D ciepłe grzejniki, śnieg, godzina 17 i ciemno na dworze, A świecące latarnie oświetlają pruszacy śnieg... ❤ i kakao gorące i film.. ❤
    Marzycielka :)

Dorota3, Straciatellaa, Ewelcia85, Papapatka, Pepper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dostalam antybiotyk :( moj pierwszy od 4lat. Jak żyć? Niby można amoksycyline, ale mam obawy eh... :(
    Ojej aż tak Cię rozłożyło? :( zdrówka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:

Eeee tam...ja lubie jak jest cieplo. Nienawidzę deszczu ;P

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Nie lubie!
    Szkoda, ze nie obeszło sie bez antybiotyku, musiało cie rozłożyć strasznie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokonałam pierwszych zakupów :D kupialam wózek. A właściwie to nie ja tylko moi rodzice, ale liczy sie fakt, ze mała ma juz pierwsza ‚rzecz’ i to taka konkretna :P
    W sumie nie planowaliśmy jeszcze tego, ale trafiła sie fajna okazja na wózek używany. W świetnym stanie, bardzo zadbany i w atrakcyjnej cenie.

Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    O nie, byle nie deszcz... chłodniejsze dni przeżyję, ale deszczowe dni są u nas masakra. moje dziecko przyzwyczajone do przebywania na zewnątrz cały dniami, chyba że duży upał to w godzinach szczytu był w domu a jak ma cały dzień siedzieć w domu, bo pada to nie idzie z nim wytrzymać...

Straciatellaa współczuję choróbska... odpoczywaj w miarę możliwości i oby szybko przeszło :)

To tak jak u nas. Dziewczyny tylko oczy otworzą i juz pytają o dwór. My juz o 10 rano podbijamy place zabaw, a jak pada deszcz to jest męczarnia. Kisimy sie w domu czego strasznie nie lubimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Pau.Em uwielbiam zimę, święta! Ostatnio oglądałam jakiś świąteczny film i włączyłam sobie piosenkę "Last christmas" :D małż przerażony mówił,żebym tylko choinki zaraz nie ubierała :P
    Za długie było to lato. Lubię ciepło, ale bez przesady. Ile można? ;)

Jesień zawsze mi się kojarzy z moim rodzinnym domem <3 szliśmy na spacer, na cmentarze do bliskich, a w domu ogrzewał nas rosół który mama gotowała. Siadaliśmy i oglądaliśmy jakieś rodzinne filmy na tvp1 :P ah <3
    Niech już będzie zimno
    Ja tak samo, dokładnie tak samo kocham święta i ż tym samym kojarzy mi się jesień:D

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Stosowałaś coś?
    W pierwszej ciąży bio oil a teraz olejek z lirene będę mamą.

malami91 lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, a odnośnie klimatu świąt, to ja cały rok śpiewam sobie świąteczne piosenki, synkowi kolędy do snu, a jak już przychodzi moment, kiedy POWINNO się je śpiewać, bo są święta, to mi przechodzi :D ale uwielbiam zimę i nie mogę się doczekać śniegu.

swoją drogą, u nas (mieszkam w rejonie podgórskim), luty jest zawsze bardzo mroźny. ciekawe jak to będzie wyglądało tym razem, z naszymi maluchami. i ciekawe ile z nas zostanie jednak styczniówkami :D ja w poprzedniej ciąży byłam na wątku kwietniowym i urodziłam 15.04 jako jedna z ostatnich, bo wszystkie prawie się wypakowały wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 15:17

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Zawsze uwielbiałam słońce i upał, ale w ciąży kiepsko znoszę taka pogodę niestety. Dziś czyje się fatalnie.
    Odpukać jeszcze nie zauważyłam u siebie rozstępów.
    Straciatella ja już się nie mogę doczekać ubierania choinki. Uwielbiam Boże Narodzenie klimat tych świąt jest niesamowity.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:59

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do świąt to ja miałam smaka na kapuste wigilijną z grzybami. Ugotowałam oczywiście, uwielbiam:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzą od paru dni uszka z barszczem...

Lutyska, Straciatellaa lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia możesz mi powiedzieć czy doszliscie co było powodem wypadania włosów u Oliwki? Mojej wychodzą całymi pasmami. Badaliśmy się. Trochę nie ok z tarczycą, ale to raczej nie powód. Znaleźliście przyczynę i jakiś sposób na to?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ