Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ej_est wrote:Dziewczyny!! Pijecie w ciąży karmi?
Nadzieja brzuszek cudny!
Karo a mój mąż cały czas mi marudzi jak coś oglądam. Chyba pora zamówić coś w tajemnicyNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBo ja kilka razy wypiłam w tej ciąży i zawsze sugerowałam się przednia etykietka, na której jest napisane piwo bezalkoholowe, a dziś szwagierka na mnie naskoczyła, ze karmi ma 0,5% sprawdziłam i na tylnej etykiecie jest napisane faktycznie, ze DO 0,5% nie miałam pojęcia
A ja chyba z piec razy wypiłam sobie wieczorem karmi...teraz czuje się fatalniezałamałam się
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Dorota3 wrote:Ja na rycerskiej mam gina. Wcześniej rodzilam na szopena i w profamili a teraz cesarka u mojego gin. A Ty gdzie chcesz rodzić?
chciałabym w profamilii bo wszystkie mi bliskie babeczki tam rodziły i zadowoloneA Ty co o tym szpitalu myślisz?
-
Pau.Em wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5387f7572478.jpg
❤Pau.Em lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyej_est wrote:Bo ja kilka razy wypiłam w tej ciąży i zawsze sugerowałam się przednia etykietka, na której jest napisane piwo bezalkoholowe, a dziś szwagierka na mnie naskoczyła, ze karmi ma 0,5% sprawdziłam i na tylnej etykiecie jest napisane faktycznie, ze DO 0,5% nie miałam pojęcia
A ja chyba z piec razy wypiłam sobie wieczorem karmi...teraz czuje się fatalniezałamałam się
Poza tym czekolady Wedel nadziewane, Pawełki, 7daysy też mają alkohol. A ja zjadłam Wedel truskawkowa... -
Ej est luzik, na innym wątku dziewczyna, która jest dietetykiem, napisała, że w kefirze, kapuście kiszonej, soku jabłkowym, dojrzałych bananach, chlebie żytnim i kroplach żołądkowych może być podobna zawartość alkoholu.
-
nick nieaktualnyDziekuje wam dziewczyny za podniesienie na duchu.
Może trochę panicznie zareagowałam, ale jak sobie to uświadomiłam to się poczułam jakby mnie piorun strzelił. Zwłaszcza, ze ostatnio się naczytałam o FAS i nasłuchałam mamyginejolog na temat tego, ze nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży i nawet niewielka jego ilość może dziecku zaszkodzi i po prostu się przestraszyłam okropnie.
Jedno jest pewne. Karmi już w tej ciąży nie tknęprzerzuce się na warka lub Lecha free
-
Jonesey wrote:chciałabym w profamilii bo wszystkie mi bliskie babeczki tam rodziły i zadowolone
A Ty co o tym szpitalu myślisz?
Profamilia śliczny, nowy, prywatny szpital. Sale ładniejsze niż pokoje w moim domutoaleta w kazdym pokoju i tv na scianie, podwieszane sufity np. w chmurki, pielęgniarki skaczą dookoła z uśmiechem. Minusy nigdy nie wiadomo czy nie będzie przepełniony ja czekałam 9 h na cc bo nie było wolnych łóżek. I nie ma oddziału intensywnej terapii dla dzieci więc w razie czego dziecko wywoza a Ty zostajesz. W razie zostania dziecka np w inkubatorze Ty musisz wyjść i dojeżdżać do dziecka.
Jonesey lubi tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
ej_est wrote:Bo ja kilka razy wypiłam w tej ciąży i zawsze sugerowałam się przednia etykietka, na której jest napisane piwo bezalkoholowe, a dziś szwagierka na mnie naskoczyła, ze karmi ma 0,5% sprawdziłam i na tylnej etykiecie jest napisane faktycznie, ze DO 0,5% nie miałam pojęcia
Ja Karmi i bez ciąży nie mogłam przełknąć. Fuj
ja jak już Lecha Lagera 0,0%, ale jest jeszcze jeden Lech bezalkoholowy..i ma własnie 0,05%
Zawsze jak wsadzam do koszyka sprawdzam na etykiecie, żeby się nie pomylić, bo są bardzo podobne. -
nick nieaktualny
-
Ja pierwsze dziecko rodzilam w Profamilii i teraz tez tam chce. Moj ginekolog pracuje w tym szpitalu. Oprocz poloznej laktacyjnej, ktora spionizowala mnie do pierwszego karmienia 2 godz po cc,co przyczynilo sie do zespolu popunkcyjnego,wszystko bylo wporzadku, polecam.
-
nick nieaktualny