X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 5 kg , wolałabym mniej ale juz chyba taka moja uroda ze w ciążach kg szybko ida do góry :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Witam się po weekendzie na Mazurach.

U mnie też około 3 kg na plusie, uważam że to tak w sam raz. W poprzedniej ciąży przytyłam w sumie 10 kg, mam nadzieję, że teraz będzie podobnie lub mniej. Przy trzylatku jest mało czasu na siedzenie czy leżenie ;-)

Plecy też mnie często bolą, raz część lędźwiowa, raz mnie łamie w krzyżu - jak za dużo chodzę. przechodzi zwykle jak się położę na moment.

A na obiad mam placki z jabłkiem i bananami. A do tego gorące kakao :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwus wrote:
    Nie powiązałam mojego bolu z rwą kulszową, to potocznie zapalenie korzonkow chyba. Korzonki to czesto mnie bolą a wczoraj rzeczywiscie strzykalo cos w posladkach, ale bol kregosłupa był mocniejszy, dlatego na korzonki nie zwrociłam uwagi.To chyba mam juz wytłumaczenie moich boli.
    A na obiad ugotowałam zupe ogorkową ze swoich ogorkow kiszonych, pychotka.
    No miałam to samo tak promieniowało do pupy, ból bardzo mocny, a przy zmianie pozycji to się nasilał i aż czasami miałam wrażenie, że nie do końca kontroluje nogę, że nie jest sprawna w 100% jak szłam...
    No ale jakoś samo przeszło, więc wam też tego życzę. Choć wiem, że potrwafi rwa kulszowa całą ciąże trzymać bo macica uciska nerwy...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, witam się z Wami po weekendzie w Karkonoszach :) powiem wam, że połowa ciąży to już nienajlepszy czas na zdobywanie jakichkolwiek szczytów... myślałam momentami, że ducha wyzionę, a nie właziliśmy na jakieś potężne wzniesienia, to był zwykły spacer do lasu (choć wysoko położonego).

przede mną ostatni tydzień pracy :) jupi!

Ewelcia85, bumbum lubią tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić pierwszym zakupem dla synka. Ubranek mam sporo po starszym, ale wiadomo - zakupy to sama przyjemność. Ciucholandowy łup, rampersy na lato prosto od Ralpha Laurena - każdy po jakieś 3 zł :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eacce734d628.jpg

Jonesey, Lady_E, malami91, Reni, Nadzieja22, Pau.Em, Straciatellaa, KaroKaro, Ewelcia85, ej_est, MonisiaK, Dorota3, kjt91 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 3kg, w tym przez ostatni miesiac 1kg.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez w krzyżu łupie, czasem nie moge sie podniesc, szczegolnie z pozycji leżącej. Co do kg to chyba ta pora nadchodzi, ze zacznie nam przybywać cialka. Ja nie mam nic a nic dla Małej, chcialbym juz cos kupic ale chyba nie mam odwagi jeszcze:)

Karola94c lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też powoli zaczynam robić zakupy.. Strasznie ciężko mi się powstrzymać :)

A to prezent dla córeczki mojej przyjaciółki :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a499407e543c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 15:33

Lutyska, kjt91, Lady_E lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, że za tydzień będę wiedziała kto tam siedzi i wtedy zacznę przeglądać ciuszki po córce :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do ubranek, ponieważ moja mam umie robić piękne rzeczy na drutach postanowiłam ją trochę wykorzystać i wczoraj zamówiliśmy wełnę na to cudo url=https://naforum.zapodaj.net/bc1aec22fdde.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc1aec22fdde.jpg[/url

Dorota3 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprot.ka wrote:
    hejka, witam się z Wami po weekendzie w Karkonoszach :) powiem wam, że połowa ciąży to już nienajlepszy czas na zdobywanie jakichkolwiek szczytów... myślałam momentami, że ducha wyzionę, a nie właziliśmy na jakieś potężne wzniesienia, to był zwykły spacer do lasu (choć wysoko położonego).

przede mną też :D Piąteczka :)

paprot.ka lubi tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Jeszcze co do ubranek, ponieważ moja mam umie robić piękne rzeczy na drutach postanowiłam ją trochę wykorzystać i wczoraj zamówiliśmy wełnę na to cudo url=https://naforum.zapodaj.net/bc1aec22fdde.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc1aec22fdde.jpg[/url

Jak skonczy to musisz nam koniecznie pokazać

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Jak skonczy to musisz nam koniecznie pokazać
    Na pewno się pochwalę :)

Dorota3 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przykro, bo doula przełożyła spotkanie na za dwa tygodnie :(

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym miało polegać takie spotkanie z doulą?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:

Super! Moja teściowa robi różne cuda na szydełku i dziewczyny tez już kilka ładnych rzeczy podostawały sukienki, sweterki, czapeczki, bezrękawniki, opaski, poncza czy nawet małe trampeczki, ale największym hitem i tak są ich pierwsze kocyki :) teraz się robi kocyk dla trzeciej

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprot.ka wrote:

No podziwiam. Ja po wejściu na moje czwarte piętro czuje sie jakbym zdobyła niemały szczyt :D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    No podziwiam. Ja po wejściu na moje czwarte piętro czuje sie jakbym zdobyła niemały szczyt :D
    O ja 4 piętro ? Nie zazdroszcze kiedys wynajmowałam mieszkanie na 4 piętrze i to była masakra :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja to w podskokach, ale tylko 2 pietro;D ciekawe do kiedy potrwa sielanka;D

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam u swojego lekarza prowadzącego. Martwi go troszkę nisko ułożone łożysko (ściana tylna). Zalecił z tego względu uważać podwojnie, a rodzić nie gdzie indziej, tylko w krakowskim szpitalu uniwersyteckim (kopernika). Jestem w 18 tygodniu ciąży, a przytyłam dopiero 1,1 kg, w tym - HIT - 0,1kg od ostatniej wizyty miesiąc temu. Jakoś mnie to wszystko martwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:54

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: