Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:trzymam kciuki !
dziewczyny czy czujecie już regularnie swoje maluchy ? ja wciąż nic, albo nie wiem że to to21 tydzień - w 20 byłam na usg wszystko ok, ale z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o ruchy...
Ja coś tam czuje, ale bardzo nieregularnie i nawet nie jestem pewna czy to dzidzia.
Myśle tak jak dziewczyny, ze masz jeszcze czas. Jak juz kiedyś tu pisałam ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero po skończonym 21 tc a przecież to była ciąża bliźniacza i nawet lekarz mi mówił, ze ruchy mogę poczuć duzo wcześniej. Pamietam jak tez sie stresowałam, ze nic jeszcze nie czuje az któregoś wieczoru położyłam sie spać i nagle przed zaśnięciem dostałam takiego kopniaka, ze nie miałam wątpliwości, ze to dzieciaki -
Witamy się w 21tc czyli połowa za nami
Ja czuję od dłuższego czasu już regularnie. Szczególnie własnie teraz rano szaleje tam i w nocy. I nie ważne jak siedze czy leżę. Kopie też juz przez brzuch. Jedyny wyjątek jak mój mąż przykłada rękę! Serio! Wtedy cisza jak makiem zasiał. Normalnie jakby wiedziała że ojciec :p Musi chyba jeszcze poczekac na kopniaki od córkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 10:01
MonisiaK, Lutyska lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
ja czuje ruchy ale nie codziennie i glownie na noc jak juz mam isc spac
i to najlepiej jak leze na lewym boku
i co ciekawe jak przyloze reke to ruchy ustaja
co do materaca tez chetnie sie dowiem waszych opinii!
sroako napisala na blogu tak:
"Materacyk.
U nas lateksowo kokosowy. Przy wyborze kierowałam się zdaniem Pawła Zawtikowskiego i znajomego fizjoterapeuty dziecięcego. Gryka - uczula, materac termoelastyczny - jest za miękki i utrudnia przewracanie się dziecka.
Koniecznie ze zdejmowanym pokrowcem!" -
ale zwariowana pogoda! wczoraj na przemian świeciło słońce, po czym robiło się ciemno, wiało, padała jak to określili "krupa śnieżna" - w momencie zrobiło się biało na trawnikach. a potem znowu słońce. a wiatr jest tak przenikliwie zimny, że aż strach, brrr
-
paprot.ka wrote:ale zwariowana pogoda! wczoraj na przemian świeciło słońce, po czym robiło się ciemno, wiało, padała jak to określili "krupa śnieżna" - w momencie zrobiło się biało na trawnikach. a potem znowu słońce. a wiatr jest tak przenikliwie zimny, że aż strach, brrr
Nie znoszę jak mi zimno... Wczoraj spałam w skarpetkach
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Mam pytanko- jakie materace polecacie do lozkeczka dla dziecka? Czytałam, ze w niektorych robaki sie wykluwają...? i z jaką twardością?
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:ja czuje ruchy ale nie codziennie i glownie na noc jak juz mam isc spac
i to najlepiej jak leze na lewym boku
i co ciekawe jak przyloze reke to ruchy ustaja
Też tak miałam na początku, że pod ręką nie dało się nic wyczuć, a teraz ręka potrafi już nieźle podskoczyć.
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Hej!
Ja ruchy już czuję codziennie, ale zazwyczaj wieczorem jak kładę się spać. Kilka dni temu dostałam takiego kopniaka, że nie miałam wątpliwości. Ale więcej już tak mocno nie było.
U nas dziś słońce, ale jest chłodno.
A zadyszkę mam teraz straszną. Zawsze chodziłam szybko, ale ciąża wymusiła na mnie zwolnienie -
Ruda90 Nie ma konfliktu. tak jak paprotka pisze konflikt jest jak kobieta ma - a mężczyzna +.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka