Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie, z Malutką wszystko w porządku!
Ulżyło mi bo jakieś dziwaczne myśli miałam ostatnio, ale potwierdziło się że wypina się do nas dupeczką tam gdzie mi się wydawało więc przynajmniej mam pewność że się rusza bo raz z jednej a raz z drugiej strony brzucha mnie wysadzazdjęcie znów trochę niewyraźne bo wiercioszek straszny nam rośnie, a co do wagi to ja się dziś przeraziłam, przez 2 tygodnie od ostatniej wizyty przytyłam 2 kg...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd09f31d0156.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 20:06
Papapatka, malami91, Kropeczka85, empiq, Pau.Em, ej_est, Nadzieja22, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, kjt91, artemida27, Lady_E, MonisiaK lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyPau.Em wrote:Ja to w podskokach, ale tylko 2 pietro;D ciekawe do kiedy potrwa sielanka;D
A daj spokój! Ja po wejściu na czwarte mam zadyszkę jakbym maraton przebiegła. W pierwszej ciąży schody brałam na dwa albo i trzy razy bo nie byłabym wstanie za jednym zamachem ich pokonać i musiałam robić przerwy...teraz pewnie tez sie tak to skończy
przed ciąża dziwiłam sie wszystkim, którzy narzekali, ze mieszkam tak wysoko, bo ja to potrafiłam po tych schodach prawie ze wbiec i to z dwójka dzieci na rękach i nawet zadyszki nie dostawałam haha a teraz czuje sie jak staruszka xDWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 21:23
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
paprot.ka wrote:hejka, witam się z Wami po weekendzie w Karkonoszach
powiem wam, że połowa ciąży to już nienajlepszy czas na zdobywanie jakichkolwiek szczytów... myślałam momentami, że ducha wyzionę, a nie właziliśmy na jakieś potężne wzniesienia, to był zwykły spacer do lasu (choć wysoko położonego).
przede mną ostatni tydzień pracyjupi!
Ewelcia85, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Lutyska wrote:a z jakiego powodu miałaś CC??
A kontrola blizny to jakieś specjalne USG czy na wizycie ginekolog też to może zrobić? Mój nic nie mówił o kontroli blizny, no chyba, że to dla niego jeszcze zbyt odległy termin
Jeśli chodzi o bliznę to dostałam skierowanie nna usg i wykonywał je lekarz z certyfikatem i jeszcze poszłam na konsultacje prywatną do przychodni przyszpitalnej w celu ustalenia czy w tym szpitalu będę mogła rodzic sn. -
nick nieaktualnyej_est wrote:A daj spokój! Ja po wejściu na czwarte mam zadyszkę jakbym maraton przebiegła. W pierwszej ciąży schody brałam na dwa albo i trzy razy bo nie byłabym wstanie za jednym zamachem ich pokonać i musiałam robić przerwy...teraz pewnie tez sie tak to skończy
przed ciąża dziwiłam sie wszystkim, którzy narzekali, ze mieszkam tak wysoko, bo ja to potrafiłam po tych schodach prawie ze wbiec i to z dwójka dzieci na rękach i nawet zadyszki nie dostawałam haha a teraz czuje sie jak staruszka xD -
Ruda ja juz od dłuższego czasu czuje ruchy ale tez nie cały czas
najczęściej jak się położe po posiłku to daje o sobie znać i czasami w nocy
nie denerwuj się tym ze jeszcze nie czujesz masz na to czas moja siostra pierwsze ruchy poczuła dopiero ok 24 tc .
-
nick nieaktualnyJa czuję codziennie od jakichś 2tyg, ale tylko wtedy jak wygodnie sobie usiądę na dłuższą chwilę albo się położę. No i to są ciągle dość delikatne ruchy. Lekarz na wizycie w środę zapytał czy czuję ruchy, ale zaznaczył, że wcale jeszcze na tym etapie NIE MUSZĘ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 08:07
-
ruda90 wrote:trzymam kciuki !
dziewczyny czy czujecie już regularnie swoje maluchy ? ja wciąż nic, albo nie wiem że to to21 tydzień - w 20 byłam na usg wszystko ok, ale z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o ruchy...
skoro badanie wykazało, że wszystko ok, to nie masz się czym przejmować -
nick nieaktualnyJa już od dawna czuje ruchy, widać je nawet przez brzuch. Ale czuje je rano i wieczorem jak leżę- wtedy mam chwilę by się skupić,natomiast w ciągu dnia generalnie nie zwracam uwagi, ale kiedy zjem coś to też są odczuwalne. No mocne dość czasami
Magda kciuki! Daj znać po wizycie -
RUDA rozumiem twoje zmartwienie ale jestes świeżo po wizycie wiec teraz cierpliwie czekaj bo z Malenstwem ok. Ja czuje juz dlugo ale naprawde ja to sama skora i kości byłam wiecwiec nie miało co amortyzowac, ale jak w ciagu dnia jestem zajęta to nic nie czuje, dopiero wieczorem jak się poloze. A moze masz lozysko na przedniej ścianie. Daj jeszcze czas dzidzi i postaraj sie nie denerwowac.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny