Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia85 wrote:Dziewczyny czy wam tez szampony i zele pod prysznic śmierdzą? Bo ja juz szału dostaje
wącham w sklepie i podoba mi sie a umyje się 2 razy i już dla mnie zapach nie do zniesienia
ten mój mały książe w brzuchu strasznie wybredny
Tak, śmierdzą mi niestety. Najbardziej te owocowe, np. z Body Shopu nie zdzierżę na sobie nic. I jeszcze kremy do rąk, perfumy i odświeżacz do zmywarki. Wiem doskonale, co czujesz -
baranosia wrote:Od kilku dni mam problemy z wypróżnianiem. Czuję że mi wysadziło mega brzuch, jest mi ciężko. Macie jakieś rady?
Ja miewam dość często takie problemy. Pij dużo wody, to działa najlepiej. I błonnik - np. jabłka, pełnoziarniste produkty. W ciąży takie problemy to podobno norma, gorzej jak się to np. w hemoroidy przerodzi. -
baranosia wrote:Od kilku dni mam problemy z wypróżnianiem. Czuję że mi wysadziło mega brzuch, jest mi ciężko. Macie jakieś rady?
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moniiiikaaaa wrote:Ja polecam siemię lniane. Od 2 tygodni biorę żelazo i też już zaczynają się problemy I będę próbować siemię.
Z siemieniem w ciąży trzeba uważać - ze względu na linamarynę. Co kilka dni można oczywiście pić, ale częste picie może przyspieszyć poród. Gdzieś o tym czytałam, bo sama piłam, wiem że jest skuteczne.Moniiiikaaaa, baranosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPau.Em wrote:Moja szyjka ma tylko 2.5 cm jestem załamana...
Reszta wszystko ok. Będzie na 100% chłopiec.
Powiedział o 3 rozwiązaniach:
1. Nic nie robimy. (niech się dzieje co chce)
2. Szew
3. Obserwujemy dalej, bo chodzę do niego co dwa a nawet co tydzień z tą szyjką, poobserwujemy się jeszcze ze dwa tygodnie i zakładamy szew.
Stan szyjki w ciągu tygodnia nie zmienił się, najważniejsze ze przy nacisku się nie rozwiera.
Dodatkowo przyjmuję dwa razy dziennie luteinę dopochwową.
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Sprawdzony babciny aposob i naturalny... Maz sie kiedys smial a teraz sam chce pic ta wode po kapuscie kiszonej... ja tez pije... szklanka nawet wystarczy... pychoty !12/02/2019
SZYMEK