X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, MalaMi! Jak długo trwało badanie?

Ponoć pobiera się cytologię tylko ze sklepień, żeby szyjki nie tykać ;) Nie znoszę tego badania, bardzo ciężko mi się rozluźnić, toteż dopytuję się mocno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Gratulacje, MalaMi! Jak długo trwało badanie?

Dziękuję :). Jakieś 20-25min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:29

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziękuję :). Jakieś 20-25min.

Długo :) Mamy za tydzień, nie mogę się doczekać! Też mamy chłopca - wiemy z prenatalnego, że na 90% - jestem ciekawa, czy to przypadkiem jednak nie Agnieszka ;)) Ale chcieliśmy chłopca, więc po prostu jesteśmy ciekawi, kto to.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny... Jak się człowiek naczyta to zaraz panikuje. Staram się uspakajać, że niby wszędzie o tym piszą, ale nigdy w swoim otoczeniu nie słyszałam, żeby dziecko zmarło przez nagła śmierć łóżeczkową.
    Miałam robioną cytologie w lutym i jak narazie moja gin nic nie mówił o kolejnej. A mofolofie i mocz zleca co wizytę. Dodatkowo musiałam powtórzyć CMV IgG a teraz mam powtórzyć toxo.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu też wystarczyła cytologia z grudnia'17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie robiono cytologię na pierwszej wizycie, czyli jakoś w 6 tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja się zakochałam w wózkach Jedo. Jesteśmy na 99% zdecydowani na Jedo Koda, to jest to samo co Nevo, tylko ma dodatkową amortyzację. Fajne wózki generalnie :).
    O fajnie ❤ ja dziś na 18:30 lecę go zobaczyć :) i pewnie go weźmiemy:)

Badanie cytologiczne miałam w 2 trym już. Pani nie chciała robić w 1 żeby w razie plamienia nie bylo stresu czy to na pewno po badaniu.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam cytologie zaraz po tym jak się dowiedziałam o ciąży :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cytologię pod koniec sierpnia, czyli jakoś w 15 tygodniu, ale lekarz już wcześniej chciał zrobić. Badania zleca na każdej wizycie. Na każdej wizycie mam usg i badanie na samolocie. Z tym że jak chodzę prywatnie, więc lekarz zleca wszystko co uważa, że jest konieczne.
    Mam do niego zaufanie, chodzę do niego od lat, prowadziłam też u niego pierwszą ciążę. I ma dość fajne podejście do wielu rzeczy, indywidualnie podchodzi. Np. jak w pierwszej ciąży byłam głównie na diecie wegańskiej to wynalazł witaminy z DHA z alg, a nie z ryb. Teraz też, choć mam dużo bogatszą dietę, bo z weganizmu przeszłam na wegetarianizm, sprawdzamy co jakiś czas ferrytynę i B12. Jestem z niego bardzo zadowolona, nie wyobrażam sobie innego lekarza.

A w ogóle to dzień dobry :-) Jak dobrze, że już piątek!

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black o kurczę to super lekarz, że ma takie podejście. I że nie komentuje Twojego sposobu odżywiania! To jest mega naprawdę.
    Swoją drogą to sama kiedyś chciałam przejść na wegetarianizm, ale ja po prostu lubię miecho;D

Piątek, piateczek, piatunio!!! Tyle mam dziś w planach, że boję się że się nie wyrobie ;D

Zaprowadziłam córkę na 8:15 do przedszkola, poszłam po zakupy, dopiero usiadłam na tyłek i pije kawę. Muszę poprasowac, poodkurzac, zrobić spaghetti, polece po małą na 14, na 15:30 mamy logopedę, na 18:30 jadę zobaczyć wózek, A o 20:30 mam usg :D

Dziewczyny dzieciate- od poniedziałku w Lidlu super buty za kostkę jesienne za 50 zł :) rozmiary do 30 :D

Kupiłam dziś w rossmannie ciasteczka bez cukru,ciekawe czy zjadliwe są ;D

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Black o kurczę to super lekarz, że ma takie podejście. I że nie komentuje Twojego sposobu odżywiania! To jest mega naprawdę.
    Swoją drogą to sama kiedyś chciałam przejść na wegetarianizm, ale ja po prostu lubię miecho;D

Piątek, piateczek, piatunio!!! Tyle mam dziś w planach, że boję się że się nie wyrobie ;D

Zaprowadziłam córkę na 8:15 do przedszkola, poszłam po zakupy, dopiero usiadłam na tyłek i pije kawę. Muszę poprasowac, poodkurzac, zrobić spaghetti, polece po małą na 14, na 15:30 mamy logopedę, na 18:30 jadę zobaczyć wózek, A o 20:30 mam usg :D

Dziewczyny dzieciate- od poniedziałku w Lidlu super buty za kostkę jesienne za 50 zł :) rozmiary do 30 :D

Kupiłam dziś w rossmannie ciasteczka bez cukru,ciekawe czy zjadliwe są ;D

Ooo, a fajne te buty z Lidla? Masz jakieś doświadczenie jak z ich jakością? My zawsze Bartki kupujemy, ale chętnie coś nowego wypróbuję. Ciekawa jestem też jakości tych zimowych lidlowych dla dzieci, bo np. ich kombinezony zimowe bardzo lubię.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black ja juz 8 lat na wege :) jak to zlecialo

Black_Lilith lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oprócz butów będą też cieplejsze kurtki, właśnie planuję się wybrać. mam do lidla 30 km i mi się trochę nie chce, ale naprawdę lubię ich markę.

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Black ja juz 8 lat na wege :) jak to zlecialo

Ja trochę mniej, około 6 lat. Mój mąż też dał się szybko przekonać, a w zasadzie nie musiałam go jakoś bardzo przekonywać. I jest w tym bardzo ortodoksyjny, nawet żelków haribo nie tknie, bo żelatyna :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprot.ka wrote:
    oprócz butów będą też cieplejsze kurtki, właśnie planuję się wybrać. mam do lidla 30 km i mi się trochę nie chce, ale naprawdę lubię ich markę.

Patrzę na te kurtki w gazetce. Wyglądają fajnie, tylko to chyba jesienne jeszcze, prawda?
    Ja muszę spodnie narciarskie młodemu kupić, kurtki kupiliśmy na wyprzedaży zimowej z Zarze i Smyku. No i kombinezony z Lidla są genialne.
    Widzę, że jeszcze są w poniedziałek spodnie dresowe dla dzieci za 14,99 zł.
    Ja zawsze teściów posyłam do Lidla, mają obok domu takiego, gdzie nie ma walki o rzeczy :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też aktywnie, nocka nie przespana bo młodszej coś zaszkodziło i wymiotowala. Rano odwiozlam starszą do przedszkola, zrobiłam zakupy, przygotowałam wszystko pod penne carbonare (tylko zalać smietanka i podgrzać), zrobiłam sałatkę z selerem naciowym, poscieralam panele i byłyśmy na spacerku, pozniej w paczkomacie i teraz gotuję zupę i idę wywiesic drugie pranie a kolejne nastawić a mała usypia :-)

Dzisiaj mi mężu wraca po tygodniu delegacji i muszę doprowadzić dom do stanu uzywalnosci :-D

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ooo, a fajne te buty z Lidla? Masz jakieś doświadczenie jak z ich jakością? My zawsze Bartki kupujemy, ale chętnie coś nowego wypróbuję. Ciekawa jestem też jakości tych zimowych lidlowych dla dzieci, bo np. ich kombinezony zimowe bardzo lubię.
    W gazetce wyglądają super. Ocenie dopiero na żywo. Ja też lubię ubrania dla dzieci z Lidla:) kurtkę i spodnie zimowe mamy z zeszłego roku - wtedy kupiłam lekko za duże a będą dobre na ten sezon. Spodnie zimowe za całe 10 zł upolowalam na wyprzedazy;)

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś na prenatalne o 17.45 ! Mam takiego stresa, że ja pierdziu ! :/

Black_Lilith, Pau.Em, Dorota3, Ewelcia85, MałaMała, kjt91 lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Dziewczyny ja dziś na prenatalne o 17.45 ! Mam takiego stresa, że ja pierdziu ! :/

Będzie dobrze, nie stresuj się, w ciąży nie wolno ;-) Trzymam kciuki :-)

Karola94c lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    W gazetce wyglądają super. Ocenie dopiero na żywo. Ja też lubię ubrania dla dzieci z Lidla:) kurtkę i spodnie zimowe mamy z zeszłego roku - wtedy kupiłam lekko za duże a będą dobre na ten sezon. Spodnie zimowe za całe 10 zł upolowalam na wyprzedazy;)

O, za 10 zł to miałaś szczęście :-) Ja pomyślałam o kurtkach na wyprzedaży, o spodniach już nie... Ze dwie pary mi potrzebne dla synka. Mieliśmy od tego roku zacząć naukę jazdy na nartach, ale chyba może być ciężko w lutym ;-)

Pau.Em lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ