X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na nfz i miałam tylko 2 usg :( dlatego zapisałam się na połówkowe jeszcze prywatnie żeby wszystko dobrze sprawdzić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:08

MałaMała lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki oraz kliny nie są wskazane w ogóle. Tu macie linki do tekstów.

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/05/to-od-kiedy-w-koncu-ta-poduszka/

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/26/poduszka-klin/

Reni lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Poduszki oraz kliny nie są wskazane w ogóle. Tu macie linki do tekstów.

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/05/to-od-kiedy-w-koncu-ta-poduszka/

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/26/poduszka-klin/

Z strachu o ciążę chyba popadnę w paranoiczny strach nagłej śmierci łóżeczkowej... Tak pół żartem pół serio.
    OK czyli tak jak myślałam poduszka raczej nie. A co z jakimkolwiek przykryciem? Typu kocyk, kołderkę? W tym artykule też nie polecają? To czym mam przykryć dziecko? Ma spać w samych ciuszkach? Oszaleje...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa spokojnie :) Śpiworek najlepszy do spania, bo właśnie kocyk czy kołderka może przyczynić się do SIDS.

http://mamafizjoterapeuta.pl/2017/11/30/profilaktyka-sids/

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam badanie na koźle i USG. Tez jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza. W ciąży z dziewczynami na samym początku z krwiakiem trafiłam do szpitala i tyle było w tym dobrego, ze on jest ordynatorem oddziału i dzięki temu go poznałam. A jak sie okazało, ze przyjmuje w mieście obok to nie było innej możliwości jak chodzić do niego :)
    Polecam go wszystkim koleżankom i wszystkie są z niego bardzo zadowolone, a o dziwi za wizytę u niego z USG płace tylko 110 zł. Nie wyobrażam sobie płacić 400 zł za wizytę...do tego leki, badania strasznie duże koszty,
    A najlepsze jest to, ze ostatnio miałam ostatnia wizytę u niego prywatnie i następna bedzie juz na NFZ wiec dodatkowo 110 zł w kieszeni ;), a wizyty nie różnią sie niczym. W żaden sposób nie odczuwa sie u niego czy jesteś pacjentem prywatnym czy na NFZ.

Moje dziewczyny do dzis nie używają żadnej poduszki. Z tym przykrywanie to ciężka sprawa bo niby najbardziej zaleca sie śpiworki, a moje dziewczyny absolutnie nie chciały w tym spać. Pediatra mówiła zeby nie przykrywać niczym...my jednak przykrywalismy kocykiem, ale boki kocyka wciaskalismy pod materac dzięki temu był on ‚unieruchomiony’. A jak zrobiło sie cieplo to nie przykrywałam niczym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:52

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeszcze dla dzieci do spania śpiworki

W tej paczce co kupiłam mam mieć taki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e27687a956e4.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:58

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dziewczyny, znajoma męża ma do sprzedania wózek 2w1 za 650 zł, jutro jadę obejrzeć. O taki ma:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc4998b3e0af.jpg
    Jedo Nevo ż 2016;)
    Piękny :) mi ogólnie najbardziej podobają się gondole spacerówki juz nie :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    i tak macie dobrze, w UK nie robia NIC :D
    no moze nie nic, ale jak dla mnie sposob prowadzenia ciezarnych tutaj pozostawia wieeele do zyczenia.. przy nastepnym USG musze tez zapytac o dlugosc mojej szyjki, bo jak do tej pory nikt tego nie spawdzal :/

Jo, a wiesz, ze tydzień temu w czwartek jak musiałam sie zbierać na wizytę to mi sie tak okropnie nie chciało i az powiedziałam do męża, ze zazdroszczę dziewczynom w UK czy Holandii, ze nie musza biegać na wizyty co te 3 tygodnie i ze w sumie po co to, ze rozumiem tok myślenia ich lekarzy bo przecież te trzy podstawowe badania USG w ciąży wystarcza i co tu więcej sprawdzać ;D az maz nie wierzył w to co słyszy bo w pierwszej ciąży najchętniej latalabym co tydzień do lekarza :P
    No, ale wiem, ze na dłuższa metę byłoby mi cieżko
    Choc w Polsce tez nie zawsze to wyglada tak kolorowo bo teoretycznie na NFZ należą sie 3 USG w całej ciąży i sa lekarze, którzy sie tego trzymają.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko na miejscu, serduszko bije żwawo. Szyjka odpowiednio długa.
    No i tadam tadam będzie dziewczynka <3

Pepper, ej_est, Grzechotka2, kjt91, Ewelcia85, Jonesey, Dorota3, magdaaa88, Pau.Em, Black_Lilith, KaroKaro, malami91, baranosia, Mila_85, Nadzieja22, MonisiaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Z strachu o ciążę chyba popadnę w paranoiczny strach nagłej śmierci łóżeczkowej... Tak pół żartem pół serio.
    OK czyli tak jak myślałam poduszka raczej nie. A co z jakimkolwiek przykryciem? Typu kocyk, kołderkę? W tym artykule też nie polecają? To czym mam przykryć dziecko? Ma spać w samych ciuszkach? Oszaleje...

Makowa spokojnie. Pamiętaj, ze każde dziecko jest inne i nie ma jednego, dobrego rozwiązania dla wszystkich dzieci. Jedno bedzie chciało spać w śpiworku inne nie, jedno bedzie ciepłolubne inne nie, jedno bedzie lubiło otulacze inne nie. W wielu sytuacjach będziesz musiała pokierować sie swoją matczyna intuicja bo nikt inny jak ty będziesz wiedziała najlepiej, co dla twojego dziecka bedzie dobre. A jak będziesz miała jakiekolwiek wątpliwości to polecam rozwiązywać je ze specjalistami czyli pediatra czy położna albo nawet fizjoterapeuta (co polecam bardzo bo nam wizyta u fizjoterapeuty dała bardzo duzo wiedzy) :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zawsze badanie na fotelu i usg za wizytę płacę 120 zł. Dodatkowo ok. 16 tc miałam robioną cytologię za którą już dodatkowo nie płaciłam.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum gratuluję córeczki :)

bumbum lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Piękny :) mi ogólnie najbardziej podobają się gondole spacerówki juz nie :-D
    Mi tak samo :D

Makowa Panna spokojnie. Moja córka akurat miała poduszkę klin, w spiworku za żadne skarby nie chciała spać, dlatego miałam cienką pieluszke i tym ja przykrywalam. Pieluszka Zwykła tetrowa. Spala w spiochach ż długimi rękawami i zakrytymi stopkami.

W lecie w samym pampersie spala przy upalnych nocach.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BumBum gratulacje! Teraz ponoć dużo łatwiej mieć synka, obserwuję tę tendencję wśród znajomych i na forach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dziewczyny, znajoma męża ma do sprzedania wózek 2w1 za 650 zł, jutro jadę obejrzeć. O taki ma:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc4998b3e0af.jpg
    Jedo Nevo ż 2016;)

Ja się zakochałam w wózkach Jedo. Jesteśmy na 99% zdecydowani na Jedo Koda, to jest to samo co Nevo, tylko ma dodatkową amortyzację. Fajne wózki generalnie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:16

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite, jak rózni się podejście każdego z lekarzy. TO jeszcze napiszcie, jak u Was z cytologią. W pierwszym i trzecim trymestrze?

Ja w ciążę zaszłam na początku czerwca, a lekarz opiera sie na cytologii z listopada '17 i mówi, że kolejna będzie w listopadzie '18. Teraz mam iść na wymaz tylko. Jak to jest u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowym. Nasz chłoptaś waży 390g. Wszystkie parametry w normie :).

Ewelcia85, Dorota3, ej_est, baranosia, Jonesey, Nadzieja22, artemida27, MałaMała, Pau.Em, Mambella, Black_Lilith, Lutyska, kjt91, MonisiaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Niesamowite, jak rózni się podejście każdego z lekarzy. TO jeszcze napiszcie, jak u Was z cytologią. W pierwszym i trzecim trymestrze?

Ja w ciążę zaszłam na początku czerwca, a lekarz opiera sie na cytologii z listopada '17 i mówi, że kolejna będzie w listopadzie '18. Teraz mam iść na wymaz tylko. Jak to jest u Was?

Mojego lekarza zadowoliła cytologia z grudnia 2017. Nie chciał pobierać w I trymestrze.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobierał cytologię :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ