X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na nfz i miałam tylko 2 usg :( dlatego zapisałam się na połówkowe jeszcze prywatnie żeby wszystko dobrze sprawdzić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:08

MałaMała lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszki oraz kliny nie są wskazane w ogóle. Tu macie linki do tekstów.

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/05/to-od-kiedy-w-koncu-ta-poduszka/

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/26/poduszka-klin/

Reni lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Poduszki oraz kliny nie są wskazane w ogóle. Tu macie linki do tekstów.

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/05/to-od-kiedy-w-koncu-ta-poduszka/

http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/26/poduszka-klin/

Z strachu o ciążę chyba popadnę w paranoiczny strach nagłej śmierci łóżeczkowej... Tak pół żartem pół serio.
    OK czyli tak jak myślałam poduszka raczej nie. A co z jakimkolwiek przykryciem? Typu kocyk, kołderkę? W tym artykule też nie polecają? To czym mam przykryć dziecko? Ma spać w samych ciuszkach? Oszaleje...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa spokojnie :) Śpiworek najlepszy do spania, bo właśnie kocyk czy kołderka może przyczynić się do SIDS.

http://mamafizjoterapeuta.pl/2017/11/30/profilaktyka-sids/

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam badanie na koźle i USG. Tez jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza. W ciąży z dziewczynami na samym początku z krwiakiem trafiłam do szpitala i tyle było w tym dobrego, ze on jest ordynatorem oddziału i dzięki temu go poznałam. A jak sie okazało, ze przyjmuje w mieście obok to nie było innej możliwości jak chodzić do niego :)
    Polecam go wszystkim koleżankom i wszystkie są z niego bardzo zadowolone, a o dziwi za wizytę u niego z USG płace tylko 110 zł. Nie wyobrażam sobie płacić 400 zł za wizytę...do tego leki, badania strasznie duże koszty,
    A najlepsze jest to, ze ostatnio miałam ostatnia wizytę u niego prywatnie i następna bedzie juz na NFZ wiec dodatkowo 110 zł w kieszeni ;), a wizyty nie różnią sie niczym. W żaden sposób nie odczuwa sie u niego czy jesteś pacjentem prywatnym czy na NFZ.

Moje dziewczyny do dzis nie używają żadnej poduszki. Z tym przykrywanie to ciężka sprawa bo niby najbardziej zaleca sie śpiworki, a moje dziewczyny absolutnie nie chciały w tym spać. Pediatra mówiła zeby nie przykrywać niczym...my jednak przykrywalismy kocykiem, ale boki kocyka wciaskalismy pod materac dzięki temu był on ‚unieruchomiony’. A jak zrobiło sie cieplo to nie przykrywałam niczym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:52

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeszcze dla dzieci do spania śpiworki

W tej paczce co kupiłam mam mieć taki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e27687a956e4.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:58

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dziewczyny, znajoma męża ma do sprzedania wózek 2w1 za 650 zł, jutro jadę obejrzeć. O taki ma:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc4998b3e0af.jpg
    Jedo Nevo ż 2016;)
    Piękny :) mi ogólnie najbardziej podobają się gondole spacerówki juz nie :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    i tak macie dobrze, w UK nie robia NIC :D
    no moze nie nic, ale jak dla mnie sposob prowadzenia ciezarnych tutaj pozostawia wieeele do zyczenia.. przy nastepnym USG musze tez zapytac o dlugosc mojej szyjki, bo jak do tej pory nikt tego nie spawdzal :/

Jo, a wiesz, ze tydzień temu w czwartek jak musiałam sie zbierać na wizytę to mi sie tak okropnie nie chciało i az powiedziałam do męża, ze zazdroszczę dziewczynom w UK czy Holandii, ze nie musza biegać na wizyty co te 3 tygodnie i ze w sumie po co to, ze rozumiem tok myślenia ich lekarzy bo przecież te trzy podstawowe badania USG w ciąży wystarcza i co tu więcej sprawdzać ;D az maz nie wierzył w to co słyszy bo w pierwszej ciąży najchętniej latalabym co tydzień do lekarza :P
    No, ale wiem, ze na dłuższa metę byłoby mi cieżko
    Choc w Polsce tez nie zawsze to wyglada tak kolorowo bo teoretycznie na NFZ należą sie 3 USG w całej ciąży i sa lekarze, którzy sie tego trzymają.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko na miejscu, serduszko bije żwawo. Szyjka odpowiednio długa.
    No i tadam tadam będzie dziewczynka <3

Pepper, ej_est, Grzechotka2, kjt91, Ewelcia85, Jonesey, Dorota3, magdaaa88, Pau.Em, Black_Lilith, KaroKaro, malami91, baranosia, Mila_85, Nadzieja22, MonisiaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Z strachu o ciążę chyba popadnę w paranoiczny strach nagłej śmierci łóżeczkowej... Tak pół żartem pół serio.
    OK czyli tak jak myślałam poduszka raczej nie. A co z jakimkolwiek przykryciem? Typu kocyk, kołderkę? W tym artykule też nie polecają? To czym mam przykryć dziecko? Ma spać w samych ciuszkach? Oszaleje...

Makowa spokojnie. Pamiętaj, ze każde dziecko jest inne i nie ma jednego, dobrego rozwiązania dla wszystkich dzieci. Jedno bedzie chciało spać w śpiworku inne nie, jedno bedzie ciepłolubne inne nie, jedno bedzie lubiło otulacze inne nie. W wielu sytuacjach będziesz musiała pokierować sie swoją matczyna intuicja bo nikt inny jak ty będziesz wiedziała najlepiej, co dla twojego dziecka bedzie dobre. A jak będziesz miała jakiekolwiek wątpliwości to polecam rozwiązywać je ze specjalistami czyli pediatra czy położna albo nawet fizjoterapeuta (co polecam bardzo bo nam wizyta u fizjoterapeuty dała bardzo duzo wiedzy) :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zawsze badanie na fotelu i usg za wizytę płacę 120 zł. Dodatkowo ok. 16 tc miałam robioną cytologię za którą już dodatkowo nie płaciłam.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum gratuluję córeczki :)

bumbum lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Piękny :) mi ogólnie najbardziej podobają się gondole spacerówki juz nie :-D
    Mi tak samo :D

Makowa Panna spokojnie. Moja córka akurat miała poduszkę klin, w spiworku za żadne skarby nie chciała spać, dlatego miałam cienką pieluszke i tym ja przykrywalam. Pieluszka Zwykła tetrowa. Spala w spiochach ż długimi rękawami i zakrytymi stopkami.

W lecie w samym pampersie spala przy upalnych nocach.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BumBum gratulacje! Teraz ponoć dużo łatwiej mieć synka, obserwuję tę tendencję wśród znajomych i na forach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dziewczyny, znajoma męża ma do sprzedania wózek 2w1 za 650 zł, jutro jadę obejrzeć. O taki ma:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc4998b3e0af.jpg
    Jedo Nevo ż 2016;)

Ja się zakochałam w wózkach Jedo. Jesteśmy na 99% zdecydowani na Jedo Koda, to jest to samo co Nevo, tylko ma dodatkową amortyzację. Fajne wózki generalnie :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:16

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite, jak rózni się podejście każdego z lekarzy. TO jeszcze napiszcie, jak u Was z cytologią. W pierwszym i trzecim trymestrze?

Ja w ciążę zaszłam na początku czerwca, a lekarz opiera sie na cytologii z listopada '17 i mówi, że kolejna będzie w listopadzie '18. Teraz mam iść na wymaz tylko. Jak to jest u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po połówkowym. Nasz chłoptaś waży 390g. Wszystkie parametry w normie :).

Ewelcia85, Dorota3, ej_est, baranosia, Jonesey, Nadzieja22, artemida27, MałaMała, Pau.Em, Mambella, Black_Lilith, Lutyska, kjt91, MonisiaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Niesamowite, jak rózni się podejście każdego z lekarzy. TO jeszcze napiszcie, jak u Was z cytologią. W pierwszym i trzecim trymestrze?

Ja w ciążę zaszłam na początku czerwca, a lekarz opiera sie na cytologii z listopada '17 i mówi, że kolejna będzie w listopadzie '18. Teraz mam iść na wymaz tylko. Jak to jest u Was?

Mojego lekarza zadowoliła cytologia z grudnia 2017. Nie chciał pobierać w I trymestrze.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pobierał cytologię :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ