X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte co 4tyg i wtedy zawsze badanie na samolocie + usg dopochwowe a dzidzis juz przez brzuch ogladany a dodatkowo co dwa tygodnie przychodze poza kolejka i bez placenia dr sprawdza tylko szyjke na usg, ale moj lekarz mowi ze ma schize na punkcie szyjek szczegolnie ze wzgledu na moje wczesniesze zabiegi po stratach. Ale ciesze sie ze jest taka nadgorliwa, chodź te wizyty to cala wyprawa bo jeżdżę na nie do stolicy a mam 100km. Ale dla malenstwa wszytko, nie moge się dziewczyny doczekać az bedzie na świecie.

Lutyska lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Mi też ostatnio mierzyla szyjkę przez USG dopochwowe.
    Na ostatniej wizycie wyszło, że przytyłam całe 700 gram, ale od początku ciąży mam teraz i tak - 2kg. Mąż mówi, że wysmuklały mi ramiona i nogi.
    A co powiecie na temat poduszek dla niemowlaków? Chodzi mi o takie płaskie jak są w kompletach pościeli? Różne opinie czytał. Jedni mówią, że tak a inni doradzają.

byłam już na dwóch warsztatach, w tym na bezpiecznym maluchu i za każdym razem mówią, że dla noworodka poduszka nie wskazana, wręcz jest niebezpieczna
    chodzi o ucisk w szyjce
    zanim się wszystko usztywni i szyja sama będzie główkę podtrzymywała nie dajemy nic pod głowę
    nawet dobór fotelika do auta ma znaczenie, tam dziecko powinno być pod kątem 40 stopni
    ratownicy mówili, że nie jest rzadkością, że rodzice wychodzą ze szpitala, jadą do domu i po 20 min wracają do szpitala, bo dziecko sine traci przytomność

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba mi się Twoja Pani doktor, SiSi111. Ja też miałam póki co tylko raz samolot, kiedy stwierdzaliśmy ciążę. Niby się z tego cieszę, no bo kto to lubi, ale zastanawiam się czasem, czy to nie za rzadko.

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, ja mam na każdej wizycie samolot i usg... i mnie to cieszy, bo zdarzało się nie raz, że nie czułam, że miałam infekcję, a jednak coś tam było.

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdym razem jak jestem u grzebtusia na nfz mam samolot. Niestety usg w gabinecie nie ma :-(
    Na usg połówkowym nie dowiedziałam się jaka waga i wzrost Triste14.gif
    może teraz 03.10 na wizycie jak dostanę wypis coś tam będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png

Wysłany: 27 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Czemu, Reni? Tak się ustawiło maleństwo?

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    A Czemu, Reni? Tak się ustawiło maleństwo?

no właśnie nie, to w szpitalu państwowym więc taśma
    on bada, piguła zapisuje, stażyści-rezydenci się przyglądają
    mówi jakimiś skrótami, na koniec tylko zapytał się czy znamy płeć i że wszystko ok
    nawet mi na monitorze nie dał podejrzeć malucha, tym bardziej płci skoro w końcu się dowiedzieliśmy
    dobrze, że mąż stał za jego plecami i wszystko widział, bo tak cholera wie czy pasjansa nie układa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:36

Wysłany: 27 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Z drugiej strony nie płacisz jak za czynsz ...

Reni lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez za kazdym razem samolot , badanie szyjki i teraz sprawdzal mi specjalnym papierkiem czy nie wyciekają wody płodowe . Ogolnie jestem zadowolona z mojego lekarza :) tez jestem zdania ze na początku dziecku absolutnie zbędne są poduszki i na płasko najbezpieczniej :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni czyli póki dziecko samo główki nie będzie trzymać to śpi bez podusi. Byliśmy ostatnio w sklepie z wózkami i fotelikami i tam babka powiedział, że póki dziecko samo nie siedzi powinno jeździć w foteliku gdzie ma pozycje właśnie bardziej leżącą.

Reni lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam to fajnych macie tych lekarzy, mój z poprzedniej ciąży też był fajny ale przeniósł się do stolicy i niedosyc że wizyta teraz u niego kosztuje 400zl to jeszcze całą podróż, kombinowanie z kim syna zostawić dużo zachodu i zrezygnowałam.

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się w 20 tygodniu :-)

U mnie dziś na obiad makaron tagliatelle z borowikami, śmietaną i natką pietruszki :-)

Chwalę się ciuszkami od mamy :-) Jak ją znam to do lutego będę miała ubranek dla kilkorga dzieci. A mam jeszcze całkiem sporo ciuszków po synku. No nic, zaoszczędzę na częstym praniu ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14f210f21ef9.jpg

Pewnie jeszcze wcześnie na takie pytanie, ale planujecie kupować takie stricte zimowe kombinezony dla maluchów? Ja mam dwa takie grubsze polarowe i wełniany śpiwór do wózka - wystarczy? Nie mam zupełnie doświadczenia, mój starszak jest sierpniowy...

Moja pierwsza córka też z letnich miesięcy i mam ten sam dylemat. Ja chyba jednak postawię na kombinezon i cieplejszy kocyk. Nie chce śpiwora.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszkę bym odpuściła. My do dziś nie mamy. Wystarcza segregator/klin pod materac żeby nie było całkiem płasko

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fajna i kompetetna bardzo ale płacę 400 zł wiec dziwnie jakby było inaczej, ale czuje sie zaopiekowana a to w ciąży bezcenne tym bardziej bo przejściach wiec nie zaluje,chodz jak doliczymy zastrzyki i leki to niezle obciąża nasz budżet. A ze w moim miescie nie ma dobrych lekarzy dlatego musze jezdzic spory kawałek, fakt faktem ze gdybym z łatwością zaszla w ciaze to bym została u lekarza w mieście rodzinnym i nie szukala super specjalisty.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:47

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak macie dobrze, w UK nie robia NIC :D
    no moze nie nic, ale jak dla mnie sposob prowadzenia ciezarnych tutaj pozostawia wieeele do zyczenia.. przy nastepnym USG musze tez zapytac o dlugosc mojej szyjki, bo jak do tej pory nikt tego nie spawdzal :/

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie co 3 tygodnie. Na każdej wizycie usg dopochwowe i mierzona szyjka. Oprócz tego usg przez brzuch i mierzenie maluszka. Jestem bardzo zadowolona z mojego lekarza, ale ja chodzę do niego już od wielu lat i u niego leczyłam się jak miałam problem z zajściem w ciążę, także mam do niego duże zaufanie. Praktycznie na każdą wizytę muszę robić badanie moczu i morfologię.

• amir Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do łożyska może się podnieść ja na pierwszym prenatalnym usg miałam prawie na ujściu szyjki a w 16 tyg już się podniosło 1.8 cm

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie usg na każdej wizycie i mierzenie czy maluszek ładnie rośnie głównie po obwodzie głowy i długości kości udowej.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczamy pierwszą czkawkę naszej Blanki :) Przynajmniej pierwsza która czuję. Cału brzuch mi podskakuje :p Ale to cudowne uczucie <3

Ewelcia85, kjt91 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ