Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBoże Wy już macie ubranka, a ja nawet jeszcze nie znam płci
mimo,że większość rzeczy dla dziecka mam, to nie mam nic - łóżeczko stoi w piwnicy, materac i turystyczne jest u moich rodziców, wanienka, waga i przewijak - kto to znajdzie ten dostanie medal
jakoś nie dociera do mnie, że to już połowa:D
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Pewnie jeszcze wcześnie na takie pytanie, ale planujecie kupować takie stricte zimowe kombinezony dla maluchów? Ja mam dwa takie grubsze polarowe i wełniany śpiwór do wózka - wystarczy? Nie mam zupełnie doświadczenia, mój starszak jest sierpniowy...
Ja nie planuje zakupu takiego stricte zimowego. Bardziej myślałam o jakimś misiu czy coś. W końcu mam termin na koniec lutego wiec równie dobrze urodzić mogę w połowie marca. Licze na to, ze w kwietniu juz bedzie robić sie wiosna wiec kupowanie kombinezonu zimowego na miesiąc czy nawet pół miesiąca nie ma dla mnie sensu. W razie czego do kombinezonu można ubrać cieplej i przecież zawsze są jeszcze kocyki wiec myśle, ze jakos sobie poradzimyNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ubranek póki co tez nie kupuje. Koleżanka i szwagierka zadeklarowały sie oddać mi ciuszki po swoich córeczkach wiec najpierw przejrzę to, co dostaniemy a potem bede uzupełniać ewentualne braki
No i mam pierwszy kocyk dla malutkiej zrobiony przez teściowa na szydełku.
Myśle, ze zacznę jakieś zakupy moze w listopadzie/grudniu. Najpierw i tak musimy zrobic remont u dzieciaków w pokoju i dokupić komodę dla małej bo nawet nie miałaby teraz gdzie trzymać tych wszystkich rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:35
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Boże Wy już macie ubranka, a ja nawet jeszcze nie znam płci
mimo,że większość rzeczy dla dziecka mam, to nie mam nic - łóżeczko stoi w piwnicy, materac i turystyczne jest u moich rodziców, wanienka, waga i przewijak - kto to znajdzie ten dostanie medal
jakoś nie dociera do mnie, że to już połowa:D
Ja tez jeszcze nic nie mam, zakupy planuję w grudniu i w styczniu na wyprzedażach -
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Spokojnie dziewczyny, jeszcze jest dużo czasu.
Mamy to szczęście, że przed lutym jeszcze zimowe wyprzedaże
To czyli nie jestem sama z tym czekaniem ż zakupami -
Jak dobrze że macie od kogoś te ciuszki. Ja musze wszystko kupować... Dzieci sióstr juz duże ciuszki wydane więc lipa. No ale jakoś powoli już kupuję wiec mam nadzieje że zdążę
Szwagierka w niemczech też juz szaleje z zakupami dla naszej małej więc będzie dobrze :p
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Grzechotka2 wrote:Jedyne co chciaabym kupić to kokon na święta żeby i maluch już miał prezent pod choinką
Ja się właśnie też nad kokonem zastanawiam, ale poczytałam ostatnio artykuł u Mamyginekolog na temat śmierci łóżeczkowej i ona kokony odradza, chyba że takie, w których na czas spania dziecka można poluzować i odsunąć boki, żeby nie zakłócały oddychania. No i teraz nie wiem... -
To jest zresztą ciekawy artykuł, wrzucam dla tych z Was, które nie czytały:
https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
A o kokonach jeszcze np. tu:
https://otulacz.pl/blog/2016/gniazdka-smierci-58596
malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja sie nawet ciuszkami jeszcze nie interesuje
bardziej mnie kusza te wszystkie gadzety
wczoraj dokupilam kolejne niezbedniki tzn termometr i nebulizator
a i juz mi przyszedl monitor oddechu z angelcare i jest super
powiem wam ze przeraza mnie ta ilosc ciuszkow do kupienia, nie ogarniam tematu zupelnieReni lubi tę wiadomość
-
Pau.Em czy ty jestes przerazona czy zadowolona:)? Malutko przytulas, wiekszosc marzy o takim przyroscie wagi ale natury i łakomstwa sie nie oszuka:)
Ja nie mam nic a nic, nawet jednego ciuszka a konkretnych rzeczy to juz wogole,chyba nie mam odwagi koponowac wyprawki bo wciąż nie moge uwierzyc w mije szczescie ale niebawem zacznę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:40
-
A ja weszłam na fb i kupiłam od babki za 180zl ciuchy, kombinezon zimowy - pewnie pod koniec stycznia cc więc się przyda, body z długim rękawem i te koszulowe, spodnie i sweterki
dzisiaj ma mi wysłać i tyle kupowania bo siostra męża na dniach rodzi więc będę miała od niej i to już wyprane za 2-3 m
Black_Lilith, Lutyska lubią tę wiadomość
25.01.2019 cc