X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj wizytuję! O 18:30 :D

Pau.Em, KaroKaro, Lutyska, Grzechotka2, ej_est, malami91, Dorota3, Ewelcia85, Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Wy już macie ubranka, a ja nawet jeszcze nie znam płci :D mimo,że większość rzeczy dla dziecka mam, to nie mam nic - łóżeczko stoi w piwnicy, materac i turystyczne jest u moich rodziców, wanienka, waga i przewijak - kto to znajdzie ten dostanie medal ;D jakoś nie dociera do mnie, że to już połowa:D

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny, jeszcze jest dużo czasu.
    Mamy to szczęście, że przed lutym jeszcze zimowe wyprzedaże :-)

kjt91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby znam płeć, a jakoś nie mogę nic kupić. Co idę coś kupić dla malucha to wychodzę z niczym dla malucha i tysiącem rzeczy dla starszej...

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Pewnie jeszcze wcześnie na takie pytanie, ale planujecie kupować takie stricte zimowe kombinezony dla maluchów? Ja mam dwa takie grubsze polarowe i wełniany śpiwór do wózka - wystarczy? Nie mam zupełnie doświadczenia, mój starszak jest sierpniowy...

Ja nie planuje zakupu takiego stricte zimowego. Bardziej myślałam o jakimś misiu czy coś. W końcu mam termin na koniec lutego wiec równie dobrze urodzić mogę w połowie marca. Licze na to, ze w kwietniu juz bedzie robić sie wiosna wiec kupowanie kombinezonu zimowego na miesiąc czy nawet pół miesiąca nie ma dla mnie sensu. W razie czego do kombinezonu można ubrać cieplej i przecież zawsze są jeszcze kocyki wiec myśle, ze jakos sobie poradzimy ;)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek póki co tez nie kupuje. Koleżanka i szwagierka zadeklarowały sie oddać mi ciuszki po swoich córeczkach wiec najpierw przejrzę to, co dostaniemy a potem bede uzupełniać ewentualne braki :) No i mam pierwszy kocyk dla malutkiej zrobiony przez teściowa na szydełku.
    Myśle, ze zacznę jakieś zakupy moze w listopadzie/grudniu. Najpierw i tak musimy zrobic remont u dzieciaków w pokoju i dokupić komodę dla małej bo nawet nie miałaby teraz gdzie trzymać tych wszystkich rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 16:06

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Boże Wy już macie ubranka, a ja nawet jeszcze nie znam płci :D mimo,że większość rzeczy dla dziecka mam, to nie mam nic - łóżeczko stoi w piwnicy, materac i turystyczne jest u moich rodziców, wanienka, waga i przewijak - kto to znajdzie ten dostanie medal ;D jakoś nie dociera do mnie, że to już połowa:D

Ja tez jeszcze nic nie mam, zakupy planuję w grudniu i w styczniu na wyprzedażach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Spokojnie dziewczyny, jeszcze jest dużo czasu.
    Mamy to szczęście, że przed lutym jeszcze zimowe wyprzedaże :-)
    O to to;D czekam na grudzień i ten wspaniały czas między świętami a sylwestrem :D

To czyli nie jestem sama z tym czekaniem ż zakupami :)

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba chciała kupić taki gruby zimowy śpiwór do wózka z futerkiem ale nie wiem. Corke mam z marca i jezdziła w takim polarowym kombinezonie z Pepco :D

Lady_E lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co chciaabym kupić to kokon na święta żeby i maluch już miał prezent pod choinką :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że macie od kogoś te ciuszki. Ja musze wszystko kupować... Dzieci sióstr juz duże ciuszki wydane więc lipa. No ale jakoś powoli już kupuję wiec mam nadzieje że zdążę :) Szwagierka w niemczech też juz szaleje z zakupami dla naszej małej więc będzie dobrze :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Ja bym chyba chciała kupić taki gruby zimowy śpiwór do wózka z futerkiem ale nie wiem. Corke mam z marca i jezdziła w takim polarowym kombinezonie z Pepco :D
    Na aliexpress są cudowne ❤ kosztują ok 200-300 zł. Ale są boskie.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Jedyne co chciaabym kupić to kokon na święta żeby i maluch już miał prezent pod choinką :D

Ja się właśnie też nad kokonem zastanawiam, ale poczytałam ostatnio artykuł u Mamyginekolog na temat śmierci łóżeczkowej i ona kokony odradza, chyba że takie, w których na czas spania dziecka można poluzować i odsunąć boki, żeby nie zakłócały oddychania. No i teraz nie wiem...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest zresztą ciekawy artykuł, wrzucam dla tych z Was, które nie czytały:

https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/

A o kokonach jeszcze np. tu:

https://otulacz.pl/blog/2016/gniazdka-smierci-58596

malami91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zdążyłam się przed chwilą i waże 53.3! :O przytylam 2.8 kg :O

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nawet ciuszkami jeszcze nie interesuje :D bardziej mnie kusza te wszystkie gadzety :)
    wczoraj dokupilam kolejne niezbedniki tzn termometr i nebulizator :)
    a i juz mi przyszedl monitor oddechu z angelcare i jest super :)

powiem wam ze przeraza mnie ta ilosc ciuszkow do kupienia, nie ogarniam tematu zupelnie :D

Reni lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em czy ty jestes przerazona czy zadowolona:)? Malutko przytulas, wiekszosc marzy o takim przyroscie wagi ale natury i łakomstwa sie nie oszuka:)
    Ja nie mam nic a nic, nawet jednego ciuszka a konkretnych rzeczy to juz wogole,chyba nie mam odwagi koponowac wyprawki bo wciąż nie moge uwierzyc w mije szczescie ale niebawem zacznę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 11:40

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja weszłam na fb i kupiłam od babki za 180zl ciuchy, kombinezon zimowy - pewnie pod koniec stycznia cc więc się przyda, body z długim rękawem i te koszulowe, spodnie i sweterki :-) dzisiaj ma mi wysłać i tyle kupowania bo siostra męża na dniach rodzi więc będę miała od niej i to już wyprane za 2-3 m

Black_Lilith, Lutyska lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ