X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajniutki ten płaszczyk :-)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój doktor pozwolił mi dziś podjechać na dyżur do szpitala żeby podejrzeć plec bo ma lepszy sprzęt niż gabinecie. A dzieciątko zaslonilo się ręka I tylko paluszki było widać:) Nygus od początku.

Ewelcia85, Pau.Em, MałaMała lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziewczyny, mój doktor pozwolił mi dziś podjechać na dyżur do szpitala żeby podejrzeć plec bo ma lepszy sprzęt niż gabinecie. A dzieciątko zaslonilo się ręka I tylko paluszki było widać:) Nygus od początku.

Uparcich. Ale mnie irytowało w pierwszej ciąży jak długo dziecko nie pokazywało płci. Irytowałam się, że to już wiadome a ja nie wiem :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to zaprezentował bez wahania co ma między nóżkami :D.

Ewelcia85, Grzechotka2, Moniiiikaaaa, Karola94c lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mój to zaprezentował bez wahania co ma między nóżkami :D.

Mój też. Raz był na 100% dziewczynką. A raz na 100% chłopcem :P

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia waży 270 g i serduszko pięknie bije. Poszłam z mężem i synkiem. Małgosia pomachala Adasiowi. Syn ma 7 lat i bardzo był zadowolony. Był pierwszy raz z nami i chce iść na kolejne :)

Black_Lilith, Jonesey, ej_est, Ewelcia85, baranosia, Kropeczka85, malami91, KaroKaro, Nadzieja22, MałaMała, magdaaa88, Mambella, Pau.Em, artemida27, kjt91 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Małgosia waży 270 g i serduszko pięknie bije. Poszłam z mężem i synkiem. Małgosia pomachala Adasiowi. Syn ma 7 lat i bardzo był zadowolony. Był pierwszy raz z nami i chce iść na kolejne :)

Adaś! <3 Jeśli w brzuchu rzeczywiście syn to będzie Adaś <2
    Super Małgosia, już kawał kobietki :P

Ewelcia85, Pepper, MałaMała, Lutyska lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 200% dopiero dzis sie dowiedzielismy, nas tez irytowalo ze Malec to uparciuch i wstydzioszek :D hehehe ale wkoncu dzis pokazal co trzeba az lekarka mowi OTO DOWOD NA CHLOPCA :P Maz sie smial :D bo Maly sie tak wystawil , ale mial stresa bo tak mu biło serduszko ze szok !

Ewelcia85, Dorota3, MonisiaK lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz na prenatalnych był już rozkraczony i dr wspominał o chłopcu, ale był ciut słabszy sprzęt niż u nich w gabinecie. Na ostatniej wizycie też nogi rozwalone i interes na wierzchu :D

Ewelcia85, MałaMała, Pepper, Dorota3 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na prenatalnych obstawiał dziewczynkę, a jest chłopiec :-D

Dziewczyny noce u mnie są koszmarne od kilku dni. Co chwilę budzi mnie taki ból bioder że usnąć nie mogę, przewracam się z boku, poduszka nic nie daje. A rano jestem połamana :-(

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

No bo USG I trymestru to jednak taka trochę zgadywanka, jeśli chodzi o płeć. Narządy nie są jeszcze wykształcone, a prawidłowo ocenić wyrostek płciowy nie jest łatwo, nie każdy lekarz potrafi. Często słyszę, że płeć określona w 12tc później jednak się zmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Dziewczyny noce u mnie są koszmarne od kilku dni. Co chwilę budzi mnie taki ból bioder że usnąć nie mogę, przewracam się z boku, poduszka nic nie daje. A rano jestem połamana :-(
    Ja jutro się dowiem. Ale się nie mogę doczekać :D :D
    Córka w przedszkolu, ja już zrobiłam zakupy, nastawilam miecho na zupę, pije kawę i jem pyszna bulke drożdżowa ż makiem ❤

O 13 jadę dogadać się z pompowaniem helem balonów :D i oby do jutra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? My o 18:40 mamy prenatalne. Prosimy o kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:23

Ewelcia85, ej_est, Pau.Em, Lutyska, KaroKaro, bumbum, Jonesey, Dorota3, Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja jutro się dowiem. Ale się nie mogę doczekać :D :D
    Córka w przedszkolu, ja już zrobiłam zakupy, nastawilam miecho na zupę, pije kawę i jem pyszna bulke drożdżowa ż makiem ❤

O 13 jadę dogadać się z pompowaniem helem balonów :D i oby do jutra :D
    Ja jade dzisiaj załatwic catering na roczek ale balony tez musze dogadac :-D u mnie tez juz się gotuje mięso na pomidorówkę a na drugie mam wczorajszy gulasz :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 20 tygodniu :-)

U mnie dziś na obiad makaron tagliatelle z borowikami, śmietaną i natką pietruszki :-)

Chwalę się ciuszkami od mamy :-) Jak ją znam to do lutego będę miała ubranek dla kilkorga dzieci. A mam jeszcze całkiem sporo ciuszków po synku. No nic, zaoszczędzę na częstym praniu ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14f210f21ef9.jpg

Pewnie jeszcze wcześnie na takie pytanie, ale planujecie kupować takie stricte zimowe kombinezony dla maluchów? Ja mam dwa takie grubsze polarowe i wełniany śpiwór do wózka - wystarczy? Nie mam zupełnie doświadczenia, mój starszak jest sierpniowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:40

Ewelcia85, KaroKaro, Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ja jade dzisiaj załatwic catering na roczek ale balony tez musze dogadac :-D u mnie tez juz się gotuje mięso na pomidorówkę a na drugie mam wczorajszy gulasz :)
    Ja mam mielone na drugie :D ż zamrażarki :D ż 2 tyg temu narobilam tyle, że część pomrozilam i tak wyjadamy co raz i wyjesc nie możemy :D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

U mnie dziś na obiad makaron tagliatelle z borowikami, śmietaną i natką pietruszki :-)

Chwalę się ciuszkami od mamy :-) Jak ją znam to do lutego będę miała ubranek dla kilkorga dzieci. A mam jeszcze całkiem sporo ciuszków po synku. No nic, zaoszczędzę na częstym praniu ;-)

Pewnie jeszcze wcześnie na takie pytanie, ale planujecie kupować takie stricte zimowe kombinezony dla maluchów? Ja mam dwa takie grubsze polarowe i wełniany śpiwór do wózka - wystarczy? Nie mam zupełnie doświadczenia, mój starszak jest sierpniowy...
    Śliczne te ciuszki :) ja mam 2 kombinezony polarowe i 3 takie zimowe typowo bo siostra rodziła w lutym i mi dała po swoim synku :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Śliczne te ciuszki :) ja mam 2 kombinezony polarowe i 3 takie zimowe typowo bo siostra rodziła w lutym i mi dała po swoim synku :)

No właśnie, bo niby w tym polarowym i w śpiworku wełnianym powinno być ciepło, ale co jak będę musiała młodego wyjąć na spacerze z wózka? Teoretycznie to już luty, więc połowa zimy. Muszę pomyśleć. Mam kombinezon po starszym, ale 68 i to ze Smyka, wiec wypada jak 74...

kjt91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuję o 12:00 :)

Black_Lilith, Pau.Em, KaroKaro, Lutyska, malami91, Jonesey, Dorota3, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

Śliczne ubranka <3
    Kombinezon planuję kupić taki grubszy pluszowy bo wydaje mi się że dzieciaczkowi będzie wygodniej niż w takim typowo zimowym, które zazwyczaj są bardzo sztywne. Zawsze można nakryć dziecko kocykiem żeby było cieplej :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ