X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajniutki ten płaszczyk :-)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój doktor pozwolił mi dziś podjechać na dyżur do szpitala żeby podejrzeć plec bo ma lepszy sprzęt niż gabinecie. A dzieciątko zaslonilo się ręka I tylko paluszki było widać:) Nygus od początku.

Ewelcia85, Pau.Em, MałaMała lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Dziewczyny, mój doktor pozwolił mi dziś podjechać na dyżur do szpitala żeby podejrzeć plec bo ma lepszy sprzęt niż gabinecie. A dzieciątko zaslonilo się ręka I tylko paluszki było widać:) Nygus od początku.

Uparcich. Ale mnie irytowało w pierwszej ciąży jak długo dziecko nie pokazywało płci. Irytowałam się, że to już wiadome a ja nie wiem :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to zaprezentował bez wahania co ma między nóżkami :D.

Ewelcia85, Grzechotka2, Moniiiikaaaa, Karola94c lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mój to zaprezentował bez wahania co ma między nóżkami :D.

Mój też. Raz był na 100% dziewczynką. A raz na 100% chłopcem :P

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia waży 270 g i serduszko pięknie bije. Poszłam z mężem i synkiem. Małgosia pomachala Adasiowi. Syn ma 7 lat i bardzo był zadowolony. Był pierwszy raz z nami i chce iść na kolejne :)

Black_Lilith, Jonesey, ej_est, Ewelcia85, baranosia, Kropeczka85, malami91, KaroKaro, Nadzieja22, MałaMała, magdaaa88, Mambella, Pau.Em, artemida27, kjt91 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Małgosia waży 270 g i serduszko pięknie bije. Poszłam z mężem i synkiem. Małgosia pomachala Adasiowi. Syn ma 7 lat i bardzo był zadowolony. Był pierwszy raz z nami i chce iść na kolejne :)

Adaś! <3 Jeśli w brzuchu rzeczywiście syn to będzie Adaś <2
    Super Małgosia, już kawał kobietki :P

Ewelcia85, Pepper, MałaMała, Lutyska lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 200% dopiero dzis sie dowiedzielismy, nas tez irytowalo ze Malec to uparciuch i wstydzioszek :D hehehe ale wkoncu dzis pokazal co trzeba az lekarka mowi OTO DOWOD NA CHLOPCA :P Maz sie smial :D bo Maly sie tak wystawil , ale mial stresa bo tak mu biło serduszko ze szok !

Ewelcia85, Dorota3, MonisiaK lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz na prenatalnych był już rozkraczony i dr wspominał o chłopcu, ale był ciut słabszy sprzęt niż u nich w gabinecie. Na ostatniej wizycie też nogi rozwalone i interes na wierzchu :D

Ewelcia85, MałaMała, Pepper, Dorota3 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na prenatalnych obstawiał dziewczynkę, a jest chłopiec :-D

Dziewczyny noce u mnie są koszmarne od kilku dni. Co chwilę budzi mnie taki ból bioder że usnąć nie mogę, przewracam się z boku, poduszka nic nie daje. A rano jestem połamana :-(

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

No bo USG I trymestru to jednak taka trochę zgadywanka, jeśli chodzi o płeć. Narządy nie są jeszcze wykształcone, a prawidłowo ocenić wyrostek płciowy nie jest łatwo, nie każdy lekarz potrafi. Często słyszę, że płeć określona w 12tc później jednak się zmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Dziewczyny noce u mnie są koszmarne od kilku dni. Co chwilę budzi mnie taki ból bioder że usnąć nie mogę, przewracam się z boku, poduszka nic nie daje. A rano jestem połamana :-(
    Ja jutro się dowiem. Ale się nie mogę doczekać :D :D
    Córka w przedszkolu, ja już zrobiłam zakupy, nastawilam miecho na zupę, pije kawę i jem pyszna bulke drożdżowa ż makiem ❤

O 13 jadę dogadać się z pompowaniem helem balonów :D i oby do jutra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje? My o 18:40 mamy prenatalne. Prosimy o kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:23

Ewelcia85, ej_est, Pau.Em, Lutyska, KaroKaro, bumbum, Jonesey, Dorota3, Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja jutro się dowiem. Ale się nie mogę doczekać :D :D
    Córka w przedszkolu, ja już zrobiłam zakupy, nastawilam miecho na zupę, pije kawę i jem pyszna bulke drożdżowa ż makiem ❤

O 13 jadę dogadać się z pompowaniem helem balonów :D i oby do jutra :D
    Ja jade dzisiaj załatwic catering na roczek ale balony tez musze dogadac :-D u mnie tez juz się gotuje mięso na pomidorówkę a na drugie mam wczorajszy gulasz :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 20 tygodniu :-)

U mnie dziś na obiad makaron tagliatelle z borowikami, śmietaną i natką pietruszki :-)

Chwalę się ciuszkami od mamy :-) Jak ją znam to do lutego będę miała ubranek dla kilkorga dzieci. A mam jeszcze całkiem sporo ciuszków po synku. No nic, zaoszczędzę na częstym praniu ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14f210f21ef9.jpg

Pewnie jeszcze wcześnie na takie pytanie, ale planujecie kupować takie stricte zimowe kombinezony dla maluchów? Ja mam dwa takie grubsze polarowe i wełniany śpiwór do wózka - wystarczy? Nie mam zupełnie doświadczenia, mój starszak jest sierpniowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:40

Ewelcia85, KaroKaro, Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ja jade dzisiaj załatwic catering na roczek ale balony tez musze dogadac :-D u mnie tez juz się gotuje mięso na pomidorówkę a na drugie mam wczorajszy gulasz :)
    Ja mam mielone na drugie :D ż zamrażarki :D ż 2 tyg temu narobilam tyle, że część pomrozilam i tak wyjadamy co raz i wyjesc nie możemy :D

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

U mnie dziś na obiad makaron tagliatelle z borowikami, śmietaną i natką pietruszki :-)

Chwalę się ciuszkami od mamy :-) Jak ją znam to do lutego będę miała ubranek dla kilkorga dzieci. A mam jeszcze całkiem sporo ciuszków po synku. No nic, zaoszczędzę na częstym praniu ;-)

Pewnie jeszcze wcześnie na takie pytanie, ale planujecie kupować takie stricte zimowe kombinezony dla maluchów? Ja mam dwa takie grubsze polarowe i wełniany śpiwór do wózka - wystarczy? Nie mam zupełnie doświadczenia, mój starszak jest sierpniowy...
    Śliczne te ciuszki :) ja mam 2 kombinezony polarowe i 3 takie zimowe typowo bo siostra rodziła w lutym i mi dała po swoim synku :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Śliczne te ciuszki :) ja mam 2 kombinezony polarowe i 3 takie zimowe typowo bo siostra rodziła w lutym i mi dała po swoim synku :)

No właśnie, bo niby w tym polarowym i w śpiworku wełnianym powinno być ciepło, ale co jak będę musiała młodego wyjąć na spacerze z wózka? Teoretycznie to już luty, więc połowa zimy. Muszę pomyśleć. Mam kombinezon po starszym, ale 68 i to ze Smyka, wiec wypada jak 74...

kjt91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuję o 12:00 :)

Black_Lilith, Pau.Em, KaroKaro, Lutyska, malami91, Jonesey, Dorota3, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

Śliczne ubranka <3
    Kombinezon planuję kupić taki grubszy pluszowy bo wydaje mi się że dzieciaczkowi będzie wygodniej niż w takim typowo zimowym, które zazwyczaj są bardzo sztywne. Zawsze można nakryć dziecko kocykiem żeby było cieplej :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ