X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 22 tygodniu :)

w badaniach 1 trymestru wyczytałam że mam łożysko na przedniej ścianie wysoko - stąd moje przypuszczenia że mogę słabiej czuć ruchy...ale od 2 dni czuje tak jakby pękający balonik w środku - mam nadzieję że to to :)

miłego dzionka !

Jonesey, kjt91 lubią tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

ruda mi się wydaje że to właśnie były ruchy :)

ja dzisiaj idę na drugą część badań połówkowych, mam nadzieję że tym razem uda się wszystko sprawdzić i że z malutkim jest wszystko dobrze..
    mamy dziś z mężem 2gą rocznicę ślubu także zobaczymy czy dziś będzie świętowanie czy dołowanie

Dorota3 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey trzymam kciuki za pozytywne wieści ! koniecznie daj znać po :)

Jonesey lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, trzymam kciuki :)

Ja wczoraj kupiłam sobie joggersy, polarowe rajstopy i joggersy :) Kupiłam przez neta, mam nadzieję, że będą pasowały, bo kupiłam przez neta ;)

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 6miesiącu :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/446aec4d47e0.jpg

ej_est, Jonesey, Nadzieja22, Ewelcia85, kjt91, MałaMała lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey kciuki!

Ja jutro idę do tego szpitala :( mam nadzieję, że jednak ta szyjka jest pozamykana i nie aż tak krótka :(
    Nie chce zostawiać córki teraz szczególnie że ma urodziny :( A jak mnie zechcą zatrzymać? Nie no nie dam się położyć, strasznie się boję;( a jak uprą się na szew to co? Ja wolę ten pessar. Kurczę zawsze coś no zawsze coś:(

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych skurczy. Tzn w sumie nie wiem. Ale chyba nie :)

MałaMała Trzymam kciuki za maluszka :) Głowa do góry będzie dobrze <3

Jonesey Kciuki za wizytę :)

Odpuściła mi rwa kulszowa :) Mogę więcej chodzić. Co z tego jak juz przytyłam 9 kg :( No ale mam nadzieje że szybko się kg pozbęde po ciąży.
    Brzuch mnie swędzi coraz bardziej. Smaruje regularnie mam nadzieje że omina mnie rozstępy.
    A my mamy wizyte w czwartek. Lekarz będzie sprawdzał co z serduszkiem małej. Czy plamka na sercu jest dalej i czy serduszko dobrze działa.
    Chyba niedługo zamówimy już łóżeczko, materac. Jeju jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić :) No ale do stycznia chyba się wyrobimy. Styczeń chce mieć już wszystko żeby spokojnie ten ostatni miesiąc siedzieć i czekać na malutką :)

Jonesey, MałaMała lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Jonessey kciuki!

Ja jutro idę do tego szpitala :( mam nadzieję, że jednak ta szyjka jest pozamykana i nie aż tak krótka :(
    Nie chce zostawiać córki teraz szczególnie że ma urodziny :( A jak mnie zechcą zatrzymać? Nie no nie dam się położyć, strasznie się boję;( a jak uprą się na szew to co? Ja wolę ten pessar. Kurczę zawsze coś no zawsze coś:(

Trzymamy kciuki, żeby nie trzeba było :) Ale jeśli będzie trzeba to myślę, że teraz najważniejsze jest bobo. Córka na pewno zrozumie :) Najważniejsze, żeby nie żałować później pewnych decyzji. Ale oczywiście zrobisz jak będziesz czuła.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie pisałam ale w czwartek przeprowadzaliśmy się do nowego mieszkanka. No i od czwartku kartony, torby, siatki. Mieszkanie wygląda jak by tam bezdomni na kartonach mieszkali :) No ale żeby było pięknie musi być bajzel..

Bardzo się przy tej przeprowadzce namęczyłam, plecy bolały i wszystko... Mimo, że starałam się nie nosić za dużo, ale samo schylanie ,pozycja poł siedząca dała we znaki...

Ja wizytuje w środę :)
    Gratulacje dla wszystkich :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Trzymamy kciuki, żeby nie trzeba było :) Ale jeśli będzie trzeba to myślę, że teraz najważniejsze jest bobo. Córka na pewno zrozumie :) Najważniejsze, żeby nie żałować później pewnych decyzji. Ale oczywiście zrobisz jak będziesz czuła.
    Wiesz to nie jest łatwe, bo córka ma urodziny, ja organizuje je w domu, wszystko jest zaplanowane, rodzina ma 600 km do przejechania i nie mogę odwołać. Mąż sobie nie poradzi sam. A córka chyba umrze z rozpaczy.
    Nie umiem niestety wybrać między dziećmi- zarówno Córka, jak i dzidziuś w brzuchu są tak samo ważni. Dlatego to jest ciężkie. Więc jeśli jest opcja by nie zostać w szpitalu to z niej skorzystam. Szczególnie że nikt nie bił na alarm że mam już natychmiast jechać do szpitala, tylko na spokojnie. Nakazu bezwzględnego leżenia też nie dostałam.

• amir Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau powiem Ci że z ta szyjka trzeba uważać moja koleżanka miała reżim lozkowy,w 35 tc już psychicznie nie wyrabiala więc stwierdziła że chociaż poprasuje kilka ubranek dla dziecka i co? 2 godziny po tym jak zdecydowała sie cos porobic odeszły jej wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Pau powiem Ci że z ta szyjka trzeba uważać moja koleżanka miała reżim lozkowy,w 35 tc już psychicznie nie wyrabiala więc stwierdziła że chociaż poprasuje kilka ubranek dla dziecka i co? 2 godziny po tym jak zdecydowała sie cos porobic odeszły jej wody
    Tak tylko ja nie mam nakazu leżenia;) dr mówiła że żyć normalnie i przyjechać do szpitala, zbadaja, założą szew jakby coś się działo i tyle.

Z córka w ciąży skracala mi się od 20 tygodnia tak jak i tu. Lezalam dużo, skracala się cały czas mimo tego. Miałam straszliwe skurcze, bez przerwy. W 35 tygodniu miałam rozwarcie, szyjke poniżej 1 cm. Urodziłam gdy odstawili mi nospe i magnez, w terminie 38+5 dni. Także nie ma reguły.
    Zobaczymy co powie lekarz. Generalnie szyjka 2.5 cm to jest jeszcze norma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:00

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau, powiedz lekarzom jakie masz plany, na pewno się ustosunkują :)

A ja mam do Was pytanie o test obciążenia glukozą. Jaki miałyście 50g czy 75g? Kiedy robić? Mi gin przepisał 75g ale zapomniałam zapytać w którym tygodniu zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:00

• amir Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz od dobrych kilku lat cięzarne obciąża się tylko 75 g :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, po 24 tygodniu skończonym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Pau, powiedz lekarzom jakie masz plany, na pewno się ustosunkują :)

A ja mam do Was pytanie o test obciążenia glukozą. Jaki miałyście 50g czy 75g? Kiedy robić? Mi gin przepisał 75g ale zapomniałam zapytać w którym tygodniu zrobić...

Pisałam że jak zdecydują o szwie to nie będę dyskutować. I zostanę te 3 dni. Natomiast jak dadzą wybór to wezmę pessar i do domu. Więc czasem biorą zdanie pacjenta jednak. Póki co nawet jeszcze tam nie pojechałam, zwyczajnie się Boję, więc po co te teksty? Szczególnie że szew niesie spore ryzyko i boję się wyrazić zgodę- po 1 narkoza, po 2 mogą odejść wody, po 3 może zacząć się akcja skurczowa. Dlatego mam pewne obawy co do tego, chyba mogę je mieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em będzie dobrze :). Trzymam kciuki za to żeby wystarczył pessar.

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkupiłam na lokalnej grupie całe kartony rzeczy i teraz próbuję to posegregować. Spakuję w karton i zapomnę do stycznia :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ