X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 22 tygodniu :)

w badaniach 1 trymestru wyczytałam że mam łożysko na przedniej ścianie wysoko - stąd moje przypuszczenia że mogę słabiej czuć ruchy...ale od 2 dni czuje tak jakby pękający balonik w środku - mam nadzieję że to to :)

miłego dzionka !

Jonesey, kjt91 lubią tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

ruda mi się wydaje że to właśnie były ruchy :)

ja dzisiaj idę na drugą część badań połówkowych, mam nadzieję że tym razem uda się wszystko sprawdzić i że z malutkim jest wszystko dobrze..
    mamy dziś z mężem 2gą rocznicę ślubu także zobaczymy czy dziś będzie świętowanie czy dołowanie

Dorota3 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey trzymam kciuki za pozytywne wieści ! koniecznie daj znać po :)

Jonesey lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, trzymam kciuki :)

Ja wczoraj kupiłam sobie joggersy, polarowe rajstopy i joggersy :) Kupiłam przez neta, mam nadzieję, że będą pasowały, bo kupiłam przez neta ;)

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 6miesiącu :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/446aec4d47e0.jpg

ej_est, Jonesey, Nadzieja22, Ewelcia85, kjt91, MałaMała lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey kciuki!

Ja jutro idę do tego szpitala :( mam nadzieję, że jednak ta szyjka jest pozamykana i nie aż tak krótka :(
    Nie chce zostawiać córki teraz szczególnie że ma urodziny :( A jak mnie zechcą zatrzymać? Nie no nie dam się położyć, strasznie się boję;( a jak uprą się na szew to co? Ja wolę ten pessar. Kurczę zawsze coś no zawsze coś:(

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych skurczy. Tzn w sumie nie wiem. Ale chyba nie :)

MałaMała Trzymam kciuki za maluszka :) Głowa do góry będzie dobrze <3

Jonesey Kciuki za wizytę :)

Odpuściła mi rwa kulszowa :) Mogę więcej chodzić. Co z tego jak juz przytyłam 9 kg :( No ale mam nadzieje że szybko się kg pozbęde po ciąży.
    Brzuch mnie swędzi coraz bardziej. Smaruje regularnie mam nadzieje że omina mnie rozstępy.
    A my mamy wizyte w czwartek. Lekarz będzie sprawdzał co z serduszkiem małej. Czy plamka na sercu jest dalej i czy serduszko dobrze działa.
    Chyba niedługo zamówimy już łóżeczko, materac. Jeju jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić :) No ale do stycznia chyba się wyrobimy. Styczeń chce mieć już wszystko żeby spokojnie ten ostatni miesiąc siedzieć i czekać na malutką :)

Jonesey, MałaMała lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Jonessey kciuki!

Ja jutro idę do tego szpitala :( mam nadzieję, że jednak ta szyjka jest pozamykana i nie aż tak krótka :(
    Nie chce zostawiać córki teraz szczególnie że ma urodziny :( A jak mnie zechcą zatrzymać? Nie no nie dam się położyć, strasznie się boję;( a jak uprą się na szew to co? Ja wolę ten pessar. Kurczę zawsze coś no zawsze coś:(

Trzymamy kciuki, żeby nie trzeba było :) Ale jeśli będzie trzeba to myślę, że teraz najważniejsze jest bobo. Córka na pewno zrozumie :) Najważniejsze, żeby nie żałować później pewnych decyzji. Ale oczywiście zrobisz jak będziesz czuła.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie pisałam ale w czwartek przeprowadzaliśmy się do nowego mieszkanka. No i od czwartku kartony, torby, siatki. Mieszkanie wygląda jak by tam bezdomni na kartonach mieszkali :) No ale żeby było pięknie musi być bajzel..

Bardzo się przy tej przeprowadzce namęczyłam, plecy bolały i wszystko... Mimo, że starałam się nie nosić za dużo, ale samo schylanie ,pozycja poł siedząca dała we znaki...

Ja wizytuje w środę :)
    Gratulacje dla wszystkich :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Trzymamy kciuki, żeby nie trzeba było :) Ale jeśli będzie trzeba to myślę, że teraz najważniejsze jest bobo. Córka na pewno zrozumie :) Najważniejsze, żeby nie żałować później pewnych decyzji. Ale oczywiście zrobisz jak będziesz czuła.
    Wiesz to nie jest łatwe, bo córka ma urodziny, ja organizuje je w domu, wszystko jest zaplanowane, rodzina ma 600 km do przejechania i nie mogę odwołać. Mąż sobie nie poradzi sam. A córka chyba umrze z rozpaczy.
    Nie umiem niestety wybrać między dziećmi- zarówno Córka, jak i dzidziuś w brzuchu są tak samo ważni. Dlatego to jest ciężkie. Więc jeśli jest opcja by nie zostać w szpitalu to z niej skorzystam. Szczególnie że nikt nie bił na alarm że mam już natychmiast jechać do szpitala, tylko na spokojnie. Nakazu bezwzględnego leżenia też nie dostałam.

• amir Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau powiem Ci że z ta szyjka trzeba uważać moja koleżanka miała reżim lozkowy,w 35 tc już psychicznie nie wyrabiala więc stwierdziła że chociaż poprasuje kilka ubranek dla dziecka i co? 2 godziny po tym jak zdecydowała sie cos porobic odeszły jej wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Pau powiem Ci że z ta szyjka trzeba uważać moja koleżanka miała reżim lozkowy,w 35 tc już psychicznie nie wyrabiala więc stwierdziła że chociaż poprasuje kilka ubranek dla dziecka i co? 2 godziny po tym jak zdecydowała sie cos porobic odeszły jej wody
    Tak tylko ja nie mam nakazu leżenia;) dr mówiła że żyć normalnie i przyjechać do szpitala, zbadaja, założą szew jakby coś się działo i tyle.

Z córka w ciąży skracala mi się od 20 tygodnia tak jak i tu. Lezalam dużo, skracala się cały czas mimo tego. Miałam straszliwe skurcze, bez przerwy. W 35 tygodniu miałam rozwarcie, szyjke poniżej 1 cm. Urodziłam gdy odstawili mi nospe i magnez, w terminie 38+5 dni. Także nie ma reguły.
    Zobaczymy co powie lekarz. Generalnie szyjka 2.5 cm to jest jeszcze norma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:00

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau, powiedz lekarzom jakie masz plany, na pewno się ustosunkują :)

A ja mam do Was pytanie o test obciążenia glukozą. Jaki miałyście 50g czy 75g? Kiedy robić? Mi gin przepisał 75g ale zapomniałam zapytać w którym tygodniu zrobić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:00

• amir Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz od dobrych kilku lat cięzarne obciąża się tylko 75 g :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, po 24 tygodniu skończonym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Pau, powiedz lekarzom jakie masz plany, na pewno się ustosunkują :)

A ja mam do Was pytanie o test obciążenia glukozą. Jaki miałyście 50g czy 75g? Kiedy robić? Mi gin przepisał 75g ale zapomniałam zapytać w którym tygodniu zrobić...

Pisałam że jak zdecydują o szwie to nie będę dyskutować. I zostanę te 3 dni. Natomiast jak dadzą wybór to wezmę pessar i do domu. Więc czasem biorą zdanie pacjenta jednak. Póki co nawet jeszcze tam nie pojechałam, zwyczajnie się Boję, więc po co te teksty? Szczególnie że szew niesie spore ryzyko i boję się wyrazić zgodę- po 1 narkoza, po 2 mogą odejść wody, po 3 może zacząć się akcja skurczowa. Dlatego mam pewne obawy co do tego, chyba mogę je mieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em będzie dobrze :). Trzymam kciuki za to żeby wystarczył pessar.

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkupiłam na lokalnej grupie całe kartony rzeczy i teraz próbuję to posegregować. Spakuję w karton i zapomnę do stycznia :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ