X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkich do grupy w której sprzedawane są nowe ubranka polskiego producenta dla dzieci

https://www.facebook.com/groups/2040545216256474/

Zakochana mama2
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam skurczów przepowiadających w pierwszej ciąży. Nigdy mi się brzuch nie napinał. Bardzo bym chciała zeby teraz było inaczej bo zwiększyłoby to moją nadzieję na sn.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam wrażenie napiętego brzucha, ale nie wiem czy to są te skurcze B-H. Nie mam pojęcia jakie to miałoby być uczucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    od góry do dołu twardnieje brzuch. Taka fala idzie, która trwa kilka sekund. Brzuch jest twardy w tym czasie i ogólnie mało komfortowo się czujesz.
    Mi po nospie lepiej.
    Wydaje mi się, że ten mój ból może być też spowodowany coraz większą aktywnością malucha. Dziś mi daje popalić ;) jak zazwyczaj czułam delikatnie, tak od wczoraj bardzo czuję.
    Kurczę a nie odwrotnie? Tz że twardnieje od dołu do góry? Tz od upojenia w górę?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam takich skurczy w pierwszej ciąży więc nawet nie wiem o czym piszecie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasami brzuch twardnieje ale czy to B-H to pewna nie jestem a niby powinnam bo to trzecia ciąża :-D.

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj kupiliśmy wózek bebetto bresso i fotelik cybex aton m. Musimy poczekać ok 3 tyg na realizację ale już jesteśmy happy

Mamy też upatrzone łóżeczko, komodę z przewijakiem, materac i komplet pościeli 18 el.
    Z tym czekamy bo 4 mce przed żeby się kurzylo to średnio :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez Was boli pod brzuchem??? Takie kłucie pod brzuchem... ??? :/ mam caly dzien co jakis czas...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyjątkowo bardzo wyraźnie czuje mała :) zaczęła się ruszać dość intensywnie po obiedzie i od tego czasu za każdym razem jak usiądę to ja czuje może już się zrobią regularne te ruchy, zobaczymy ;)

Pepper mi się podobają bardzo te wózki bebetto bresso zwłaszcza ta wersja premium class w kolorze szaro-czarnym śliczne są także zazdroszczę zakupu ;D

Ja w ciąży z dziewczynami tez nie doświadczyłam tych skurczy BH wiec dobrze, ze to tak szczegółowo opisałyście bo nawet nie wiedziałam jak one wyglądają...teraz już w razie czego bede wiedziała.

A wrzucę jeszcze aktualizacje brzucha :D chwalcie się dziewczyny domkami dzieci
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1043c851e66a.jpg r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 21:00

Pepper, Ewelcia85, Pau.Em, KaroKaro, Nadzieja22, kjt91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Dziewczyny tez Was boli pod brzuchem??? Takie kłucie pod brzuchem... ??? :/ mam caly dzien co jakis czas...

Pod brzuchem raczej nie czasem moze zakłuje jakby w szyjce, ale boli i kłuje często w pachwinach

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś tez kluje podbrzusze tak jaby po bokach i twardy brzuch mam, moja mala tez coraz mocniej kopie, czasem wciska sie w podbrzusze i wtedy mega boli brzuch.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est śliczny brzuszek :)

ej_est lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja to w ogóle nie mam żadnych boli brzucha. Czasem te skurcze BH, ale to tak z 5 na dobę.
    Powiedz na wizycie lekarzowi o tym, może to się wszystko w środku rozchodzi i stąd taki ból?
    Mnie bolą biodra, kości dosłownie. Ale tak miałam też w 1 ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 21:07

Karola94c lubi tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I troche kregoslup w dole na wysokosci okolo pepka...
    Sama nie wiem...
    Boje sie... bo 3go mam usg prywatnie u mojego lekarza a po 10tym mam isc na Patologie Ciazy... zeby specjalista sprawdzil co z waga Maluszka... bo to 21tydz.a on ma 260g nadal ... :'(

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja dziś wyjątkowo bardzo wyraźnie czuje mała :) zaczęła się ruszać dość intensywnie po obiedzie i od tego czasu za każdym razem jak usiądę to ja czuje może już się zrobią regularne te ruchy, zobaczymy ;)

Pepper mi się podobają bardzo te wózki bebetto bresso zwłaszcza ta wersja premium class w kolorze szaro-czarnym śliczne są także zazdroszczę zakupu ;D

Ja w ciąży z dziewczynami tez nie doświadczyłam tych skurczy BH wiec dobrze, ze to tak szczegółowo opisałyście bo nawet nie wiedziałam jak one wyglądają...teraz już w razie czego bede wiedziała.

A wrzucę jeszcze aktualizacje brzucha :D chwalcie się dziewczyny domkami dzieci
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1043c851e66a.jpg r
    Piękny brzuszek ❤

ej_est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Sama nie wiem...
    Boje sie... bo 3go mam usg prywatnie u mojego lekarza a po 10tym mam isc na Patologie Ciazy... zeby specjalista sprawdzil co z waga Maluszka... bo to 21tydz.a on ma 260g nadal ... :'(
    Nie martw się. Sprawdza Cię dokładnie w szpitalu i mam nadzieję, że to po prostu był błąd pomiaru. Usg nie jest idealnym badaniem i ma swoje granice błędu:) także spokojnie.

MałaMała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Sama nie wiem...

Nie martw się. Na pewno będzie wszystko dobrze, nie bierzemy innej opcji pod uwagę ;)
    Trzymam kciuki żeby 3go się okazało, ze maluch przypakowal i wazy już dobre pół kilo ;D

A z tym kręgosłupem niestety nie pomogę. Mnie czasem boli bardzo pępek i jego okolice, ale jak mówiłam lekarzowi to stwierdził, ze taki urok ciąży widocznie i mam się nie martwić :) wiec może u ciebie podobnie jest

MałaMała lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w koncu zaczynam czuć młodego, jeszcze nieregularnie ale matka spokojniejsza :) jeszcze tydzień do prenatalnych trzeba się uzbroić w cierpliwość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Sama nie wiem...

Pewnie to ucisk na nerw kulszowy. Mi trochę całe szczęście odpuściło, ale przez jakiś czas miałam bardzo silny ból w tej okolicy.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi twardnieje brzuch juz rzadko, biorę 2xmagneb6 max. Ale bolą mnie biodra, spojenie i wew część ud jakbym szpagat w nocy robila. No i rwa w posladek wchodzi i nogę. Ale te dolegliwości raz są a raz nie. Dziś jakoś fatalnie sie czulam, calkowity brak energi, do tego syn dal popalić swoimi humorkami.

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ