X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia! bum.bum, to mamy dzisiaj razem to przeżycie, podobno jeden z fajniejszych momentów w ciąży - połówkowe.

Jestem wściekła, bo choć ubieram się porządnie, dużo wypoczywam i dbam o siebie, cały czas czuję się przeziębiona i słaba jak mucha... w krwi leukocyty i neutrofile delikatnie podwyższone.. Zmieniłam się ostatnio z tej średnio odpowiedzialnej dziewczyny, którą byłam, jeśli chodzi np. o ubieranie się odpowiednie do pogody, w zestresowaną Mamuśkę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Jonesey też mi się czasem zdarzy, ale to jak akurat chce mi się siku i wtedy kichnę. Masakra była przy wymiotach...
    Mambella ja mam tak z mężem :D
    Trzymam kciuki za wizyty!
    Miałam podobnie, przy wymiotach właśnie, przy kichaniu teraz czasem się zdarzy właśnie jak mam pełny pęcherz.

Black_Lillith u nas że wzgl na konieczność monitorowania oddechu w nocy spala sama. Jeszcze zanim zaszlam w ciążę to zasypiala u siebie, a jak się przebudzala czasem w nocy, to tylko tup tup tup tup tup i do nas do łóżka:D a później jak zaszlam w ciążę i zaczęłam wymiotować to zasypiala u nas w łóżku bo zwyczajnie nie byłam w stanie siedzieć obok niej u niej w łóżeczku i czekać aż zaśnie. No i teraz jest "mama kosiam mama posie " i weź... dziecku odmowisz? :D

A no. Śpimy jeszcze z 2 kocicami xd

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Też raczej bym nie chciałabym, żeby dzidzia spała z nami, bo poprostu się boję. Wiem jak mój mąż potrafi się przewalać w nocy i przygnieść mnie do ściany.
    No dokładnie, można niechcący coś dziecku zrobić. Nasz synek też będzie spać w łóżeczku- mam nadzieję;p

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach <3
    My tez dzisiaj się widzimy z naszą Blaneczką o 17 :) Zobaczymy jak z jej serduszkiem. Mam nadzieję że ta plama zniknęła...

Ewelcia85, Pau.Em, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3

Wysłany: 4 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Też raczej bym nie chciałabym, żeby dzidzia spała z nami, bo poprostu się boję. Wiem jak mój mąż potrafi się przewalać w nocy i przygnieść mnie do ściany.

To u nas to ja jestem tą, która przygniata do ściany. Nie mam do siebie na tyle zaufania, że "instynkt macierzyński sprawi, ze się obudzę". Też nie sądzę, żebyśmy brali do siebie, nawet przeraziłabym się, gdybym przy karmieniu przysnęła...

Wysłany: 4 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Co do stresu to chyba nic sie nie poradzi, ja w dzien wizyty jestem tak zestresowana, że chodzę po mieszkaniu i przeszkadza mi wszystko. A do Męża się nie odzywam dopoki nie bedzie po wizycie...

To jest rzeczywiście ciekawe, u mnie tez mój Mąż nieco obrywa moimi niepokojami... CO ciekawe mam jakieś takie doświadczenie, że tatusiowie są spokojniejsi i mniej mają czarnych wizji przed badaniem. Ja przed potwierdzeniem ciąży zastanawiałam się, czy na pewno jest wewnątrzmaciczna, czy serduszko "działa"... On był spokojny. Zazdroszczę i czekam, kiedy mi się udzieli...Hm:))

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Straciatella, mówisz o połówkowym, prawda? Czyli też idziecie na początku 20 tygodnia?
    U mnie dziś 20w1 - i idziemy dziś wieczorem. Zaczęłam się znowu denerwować, średnio umiem nad tym zapanować..
    Staraj sie nie denerwowac , nie wolno Ci !!!
    Ja przez nerwy trafilam do szpitala ! Lekarz zakazal sie stresowac (tesciowie...)
    Staraj sie czyms zajac glowe - czytaj hazety, ksiazki, filmy, cos w domu porob, idz do znajomej czy cos... tylko sie nie stresuj!!! Pamietaj ze nam teraz nie wolno!
    Mi moj gin powiedzial ze Maluszek teraz przyjmuje wszystkie stresy od nas i jak juz nawet sie urodzi to bedzie niespokojny, wiec mowil mi wczoraj ze w zadnym wypadku niech sie pani nie denerwuje bo to szkodzi dziecku !!!!!!!!
    :*

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile macie kg na plusie ? :) ja już 7 :)

• amir Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w koncu poszłam po zwolnienie do rodzinnego bo mnie wykosiło to przeziębienie, mam wrażenie że głowę mi rozsadzi za chwilę

co do wagi +3.5

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5 kg na plusie :p
    Macie jakiś poradnik, instrukcje jak ćwiczyć mięśnie Kegla?

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy dokładnie.
    Ruda kilogram, ale od początku ciąży i tak bilans - 2kg.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    To u nas to ja jestem tą, która przygniata do ściany. Nie mam do siebie na tyle zaufania, że "instynkt macierzyński sprawi, ze się obudzę". Też nie sądzę, żebyśmy brali do siebie, nawet przeraziłabym się, gdybym przy karmieniu przysnęła...
    O my tez mieliśmy absolutnie nie spac w łóżku z Alą :-P ale przy karmieniu piersia i podczas regresu snu gdzie nawet pierdnięcie muchy w górach Tybetu ją budziło poddałam sie :-D co do wagi to mam +5,5 kg

Mambella lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś 5kg na plusie :)

Wysłany: 4 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    O my tez mieliśmy absolutnie nie spac w łóżku z Alą :-P ale przy karmieniu piersia i podczas regresu snu gdzie nawet pierdnięcie muchy w górach Tybetu ją budziło poddałam sie :-D co do wagi to mam +5,5 kg

U nas może być podobnie, pierwszy raz będziemy rodzicami, więc w praniu wyjdzie wiele. Aczkolwiek gdybym mogła świadomie wybrać - i na dziś dzień - to bym tego unikała.

Ja mam na razie 1,5 kg, choć brzuszek naprawdę duży. Wolalabym troszkę więcej, może teraz waga ruszy.

Wysłany: 4 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Staraj sie nie denerwowac , nie wolno Ci !!!
    Ja przez nerwy trafilam do szpitala ! Lekarz zakazal sie stresowac (tesciowie...)
    Staraj sie czyms zajac glowe - czytaj hazety, ksiazki, filmy, cos w domu porob, idz do znajomej czy cos... tylko sie nie stresuj!!! Pamietaj ze nam teraz nie wolno!
    Mi moj gin powiedzial ze Maluszek teraz przyjmuje wszystkie stresy od nas i jak juz nawet sie urodzi to bedzie niespokojny, wiec mowil mi wczoraj ze w zadnym wypadku niech sie pani nie denerwuje bo to szkodzi dziecku !!!!!!!!
    :*

Jasna sprawa, chociaż nigdy do końca nie wiem, co znaczy "nie wolno", bo gdzies te emocje przecież muszą mieć ujście ;)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4 Na plusie.
    Dziewczyny, zglebialyscie może temat wód plodowych? Raz na kilka dni śluz (?) Jest tak wodnisty że aż mokry (wkładka przesiaka) I teraz już zaczęłam się stresować czy to śluz, mocz czy wody plodowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:46

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    U mnie 4 Na plusie.
    Dziewczyny, zglebialyscie może temat wód plodowych? Raz na kilka dni śluz (?) Jest tak wodnisty że aż mokry (wkładka przesiaka) I teraz już zaczęłam się stresować czy to śluz, mocz czy wody plodowe?

Kup papierki lakmusowe i sprawdzaj, jeżeli Cię to niepokoi. Wody płodowe mają inne PH.
    Np. cos takiego http://www.matopat24.pl/paski-wskaznikowe-do-pomiaru-ph-00-14-w-pochwie-100szt-,1103_977_988,3928,1.html?utm_content=3928&gclid=Cj0KCQjw9NbdBRCwARIsAPLsnFamUzI6sf8grHBu53G11-KW2TPvnP4U_FTuBB2NUnOuPpZhOQk6c78aAvJqEALw_wcB

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie 4 kg na plusie

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Black, chyba tak zrobię.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6kg na +, ale jakoś nie widać po mnie poza brzuszkiem i cyckami które biją rekordy swojej wielkości :D startowałam z lekką niedowagą więc póki co nie świruję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 15:10

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ