Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się po połówkowym
Nasz chłopak 90% to chłopak na 100%, cały i zdrowy (278 g na początku 20 tygodnia). Dziękuję za Wasze wsparcie szczególnie wczoraj.
Mamy też super wiadomość - Pani doktor mówi, że łożysko musi się podnieść! A szyjka ma 3 cm długości, więc zagrożenia sugerowane przez lekarza prowadzącego na razie odchodzą w kątReni, Jonesey, Ewelcia85, Pepper, empiq, Nadzieja22, MałaMała, malami91, malami91, Karola94c, Mambella, Kropeczka85, kjt91 lubią tę wiadomość
-
Padam na twarz. Mąż ma w niedzielę urodziny, ale dziś mamy gości. Pół dnia na nogach w kuchni to już nie dla mnie. Nie mam już siły ruszyć palcem a jeszcze trzeba nakryć do stołu i dokończyć kilka potraw.
-
Dziewczyny
a ja mam dylemat ! Który puder do dupki dziecka najlepszy ?! Nivea widziałam wycofany - a jego używałam przy córce.. zastanawiam się nad Linomag Puder albo zasypka alantan ? jak sądzicie, który najlepszy od pierwszych dni życia ?
PS. i jaki żel / emolient najlepszy ?
I jeszcze jedno, jaka witamina D jest najlepsza dla maluszków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 18:57
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Karola ja zasypki nie uzywam w razie potrzeby podsypuje mąką ziemniaczaną
Emolienty stosuje się tylko w razie potrzeby bo skora maleństwa szybko się przyzwyczaja , ja mam zel 2 w 1 z hippa . Witaminę K podaje się dziecku domiesniowo w szpitalu i nie ma potrzeby suplementowac samemu a wit D3 u nas jest Ibuwit
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 19:03
Karola94c, Pepper, Jonesey lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karola94c wrote:Dobra kochane, a jaki termometr bez dotykowy / elektryczny najlepszy ?
ja zrobiłam mały research i ostatecznie kupiłam douszny Braun 6520, ale nie wiem czy będzie najlepszy bo nie mam porównania z innymimam taka nadzieję że jest
-
U nas jak u dziewczyn, zasypki żadnej, na pupę maść np linomag, bephanten. Kąpiemy do tej pory w hippie, u nas emolienty na nic się nie przydały. Ratowala nas kąpiel w krochmalu. I jak po porodzie miał sucha luszczaca skóre, czy jak alergia zaczęła wyskakiwac.
Moje dzieciątko dziś strasznie leniwe. Idę zjeść czekoladęEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny czy w ciąży można stosować inhalacje z amolem? znowu mnie rozłożyło chorobsko i amol mi najlepiej pomagał ale uświadomiłam sobie że bazuje na alko i już sama nie wiem czy można to sobie inhalować a na necie opinie sprzeczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 20:57
MałaMała lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O tak polecam nebudose! Potem dla dziecka też zawsze warto mieć w apteczce. Mi lekarz przy pierwszym katarze i kaszlu zawsze mówi że śmiało można robić bez konsultacji 3x dziennie
My do kąpieli cały czas hipp zielony, a do dupci baby dream krem ochronny z pantenolem i witaminą E, w trudnych sytuacjach bephantenWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 21:12
-
nick nieaktualny