Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Te badania są wszystkie w dość podobnej cenie. W Warszawie z tego co widzę około 2500 zł w pakiecie z konsultacją z lekarzem.
Tu macie tabelkę z opisem tych testów
https://badaniaprenatalne.pl/test-nifty-czy-harmony-ktory-wybrac/ -
Ej est, trzymam kciuki!
Black Lilth, my na 90% też będziemy robić, ale nie wiem jeszcze które. Pappe pewnie też będę robić, bo chyba po 3 poronieniach mój lekarz zaleca, a ona pokazuje nie tylko ryzyko trisomii, ale chyba też ocenę łożyska czy jakoś tak, chociaż nie jestem pewna. -
nick nieaktualnyej_est wrote:Zaczęłam krwawić...
Czekam na męża az wróci z pracy i chyba pojedziemy na IP
Trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko ok.
Ja juz to pisałam na forum nie raz, też w 5 tyg dostałam plamienia dosyć dużego, wpadłam w straszną panikę i poleciałam do mojego ginekologa. Okazało się, że to krwiak. Ogólnie uspokajał mnie, że u wielu kobiet na początku ciąży może dochodzić do plamienia właśnie z powodów krwiaków, zbyt malej dawki progesteronu albo jest to krwawienie które wystąpiłoby w czasie planowanej miesiączki. Nie musi to oznaczać nic złego ale oczywiście należy skonsultować to z lekarzem. Daj nać po wizycie -
nick nieaktualny
-
dużo wizyt dziś wiec trzymam kciuki za was dziewczyny i za te za plamią jeszcze mocniej by było wszystko dobrze. Ja chciałabym już mamie móc powiedzieć o ciąży ale do dnia wizyty tj ndz nie bardzo jest sens jej mówić skoro nie wiadomo co z ta ciąża będzie. Oby było ok. DZiś byłam w pracy zanieść l4 dwie osoby spotkałam zadawały nie wygodne pytania eh
-
Ja miałam wczoraj wizytę (5t5d) był pęcherzyk ciążowy ok 10mm z zarodkiem 2,7mm. Serduszka jeszcze nie byli. Mojej lekarki za tydzień nie ma więc wizytę mam dopiero za 2 tygodnie ale powiedziała żebym poszła do innego lekza zovacyc serduszko bo wie ze nie wytrzymam 2 tygodni wiec umówiłam się na poniedziałek chociaż powiedziała ze być może już czwartek pitek byłoby coś widać ale wole na spokojnie iść w poniedziałek (to będzie 6t4d)
-
nick nieaktualny