X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Zaczęłam krwawić...
    Czekam na męża az wróci z pracy i chyba pojedziemy na IP
    Trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko ok.

Co się dzieje? Ktoś coś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 16:18

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rzeczy dla maluszka to ja też mam sporo po synku, w tym wózek, fotelik, zabawki i sporo ubranek, które są uniwersalne. Ale bez względu na płeć kolejnego i tak na pewno coś kupię, nie powstrzymam się :-)

Jeżeli chodzi o wyjazdy, ja kilka dni po tym jak dowiedziałam się o ciąży, byłam w górach, około 6 godzin podróży. Może nie zdobywałam szczytów, ale po takich lekkich szlakach pochodziliśmy. W sierpniu planujemy też wyjazd nad morze. Ważne żeby co jakiś czas rozprostować nogi w podróży, chodzi głównie o ryzyko zakrzepicy.

Pepper lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko po córce. Ale w ogóle jeszcze o tym nie myślę. Najpierw trzeba dotrwać chociaż do 15 tygodnia.

Możecie jechać, możecie chodzić po górach, możecie spacerować i tańczyć. Jeśli ciąża jest zdrowa naprawdę możecie. 6h w samochodzie to nie 60h ;)

Pepper lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej-est
    Czekam na wiadomość od Ciebie!

I oczywiście pozostałe relacje z wizyt

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg. Jest serduszko.
    http://wyslijto.pl/plik/jk69bsk4m7

baranosia, Kolorowaola, Black_Lilith, ej_est, Grzechotka2, -Mamunia-, empiq, Ewelcia85, Nadzieja22, MałaMała, Pepper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz w domu.
    Byłam na IP, spędziłam tam 5 godzin. Zbadali mnie, zrobili USG i zbadali betę HCG. Widac pęcherzyk ciążowy 8mm i niewielkie odwarstwienie kosmowki, w miejsce którego moze pojawić sie krwiak. Lekarz powiedział, ze nie moze mi obiecać, że ciąża się utrzyma, ale mam być dobrej myśli. Dostałam leki i nakaz leżenia. Lekarz zaproponował czy nie chce zostać w szpitalu, ale z drugiej strony powiedział tez, że w szpitalu nie zrobią nic więcej czego nie moglabym mieć w domu czyli brać leki i leżeć. Trafiłam na bardzo fajnego lekarza, który w sumie zgodził sie ze mną, ze lepiej mi bedzie w domu. Jutro mam iść na planowana wizytę, a w piątek zrobic znow betę zeby zobaczyć czy ciąża sie dobrze rozwija.

Nie wiem co bedzie dalej. Narazie zostaje mi tylko leżeć i czekać. Dalej krawie, ale juz mniej.

Pau.Em, -Mamunia-, empiq, Ewelcia85, Nadzieja22, Sylllwus, MałaMała, nati1992, Olciaaa, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est to trzymamy kciuki! Będzie dobrze. Teraz dużo leż i się nie zamartwiaj zbyt wiele, bo to w niczym nie pomoże. Uwierz w swojego malucha, że da radę. Jesteś jego mamą, kto jak nie Ty ma wierzyć, że da radę ;) ?

-Mamunia-, nati1992 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej-est dopuszczamy tylko dobre myśli.

Dziewczyny dzisiaj cały dzień mam pelnosc na dole w macicy? Jakby ktoś napompował balonik w środku, też tak macie?

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam za chęć jazdy samochodem i jeszcze wycieczki górskie... Dla mnie to wyczyn wstać z łóżka a po pół h jazdy odhorowuje cały wieczór...

Ej_est trzymam kciuki żeby było dobrze. Odpoczywaj i bądź dobrej myśli.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Zarodek ma ponad 1cm, serce bije jak szalone :). Przy okazji proszę o zmianę TP na 14.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:03

Ewelcia85, Nadzieja22, Sylllwus, -Mamunia-, nati1992, Black_Lilith, empiq, baranosia, Pepper, ej_est lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja juz po wizycie. Zarodek ma ponad 1cm, serce bije jak szalone :)

<3 <3

iwona01 lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empiq, super beta :) Ja na moją jeszcze czekam, za każdym razem później wrzucają wyniki. Ale czekam cierpliwie :)

Cieszę się z Waszych wizyt :)

Ej est, trzymam dalej kciuki! Będzie miał kto opiekować się córkami?

empiq lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ej-est dopuszczamy tylko dobre myśli.

Dziewczyny dzisiaj cały dzień mam pelnosc na dole w macicy? Jakby ktoś napompował balonik w środku, też tak macie?

Ja mam tak bardzo często i zdążają się też mocne ukłcia, które są mega nieprzyjemne jak kichne lub nagle się zerwe

-Mamunia- lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj dziwnie bolał brzuch na dole, nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam, nawet w pierwszej ciąży, ale polożylam sie i przeszło.
    Na wycieczki tego lata sie nie wybieramy, bo moja choroba lokomocyjna daje o sobie znać bardziej niż zazwyczaj. Ej_est trzymam kciuki za Twoją dzidzie.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny mam w poniedziałek wyjazd do Kołobrzegu. Ok 6 h jazdy autem. Dobrze znoszę podróże i nie mam żadnych objawów ciąży poza sikniem i zmęczeniem :) wyniki dobrze. Jadę tylko na 3 dni i mogę się zdrzemnac bo jestem pasażerem.

Jak Wam się wydaje. Mogę spokojnie jechać?
    Mi lekarz nie pozwolił jechac mieliśmy zaplaniwane góry w lipcu. Wole te 3 miesiace posiedziec w domu. Ale jak lekarz nie ma nic przeciwko to pewnie. My planujemy morze we wrześniu już wtedy bede spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:15

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny jestem juz w domu.
    Byłam na IP, spędziłam tam 5 godzin. Zbadali mnie, zrobili USG i zbadali betę HCG. Widac pęcherzyk ciążowy 8mm i niewielkie odwarstwienie kosmowki, w miejsce którego moze pojawić sie krwiak. Lekarz powiedział, ze nie moze mi obiecać, że ciąża się utrzyma, ale mam być dobrej myśli. Dostałam leki i nakaz leżenia. Lekarz zaproponował czy nie chce zostać w szpitalu, ale z drugiej strony powiedział tez, że w szpitalu nie zrobią nic więcej czego nie moglabym mieć w domu czyli brać leki i leżeć. Trafiłam na bardzo fajnego lekarza, który w sumie zgodził sie ze mną, ze lepiej mi bedzie w domu. Jutro mam iść na planowana wizytę, a w piątek zrobic znow betę zeby zobaczyć czy ciąża sie dobrze rozwija.

Nie wiem co bedzie dalej. Narazie zostaje mi tylko leżeć i czekać. Dalej krawie, ale juz mniej.
    To juz tylko lezec, bedzie dobrze ej_est !!!!
    Ja tez leze leze leze i na podtrzymanie biore... juz mam dosc lezenia ale co zrobic jak trzeba... Maz jezdzi zalatwia , robi zakupy itd... tulenie tez u nas odpada... ja mam L4lezace to nawet z domu tez nie moge wyjsc i tak sie kisze juz 3ci tydzien, jak w wiezieniu, no ale dla dobra sprawy dla malenstwa...
    ej_est bedzie dobrze , kto da rade jak nie my kobietki ;) :***

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Poki co widać pecherzyk w macicy odpowiedniej wielkosci co do wieku ciazy. Mialam pozna owulacje wiec to pewnie przez to. Dostalam zakaz robienia bhcg :) mowil, ze relax i czekamy na 9.07. Juz bedzie zarodek i serce. Pozytywnie mnie nastawial gin, ale mam mieszane uczucia.

Grzechotka2, nati1992, Nadzieja22, Pionerka, -Mamunia-, Ewelcia85, Kolorowaola, Pepper, empiq, baranosia, Vivanillka lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wymiotuje od rana :( nic nie jadłam:(

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella <3

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja juz po wizycie. Zarodek ma ponad 1cm, serce bije jak szalone :). Przy okazji proszę o zmianę TP na 14.02

walentynkowy :D

malami91 lubi tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ