X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Zaczęłam krwawić...
    Czekam na męża az wróci z pracy i chyba pojedziemy na IP
    Trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko ok.

Co się dzieje? Ktoś coś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 16:18

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rzeczy dla maluszka to ja też mam sporo po synku, w tym wózek, fotelik, zabawki i sporo ubranek, które są uniwersalne. Ale bez względu na płeć kolejnego i tak na pewno coś kupię, nie powstrzymam się :-)

Jeżeli chodzi o wyjazdy, ja kilka dni po tym jak dowiedziałam się o ciąży, byłam w górach, około 6 godzin podróży. Może nie zdobywałam szczytów, ale po takich lekkich szlakach pochodziliśmy. W sierpniu planujemy też wyjazd nad morze. Ważne żeby co jakiś czas rozprostować nogi w podróży, chodzi głównie o ryzyko zakrzepicy.

Pepper lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko po córce. Ale w ogóle jeszcze o tym nie myślę. Najpierw trzeba dotrwać chociaż do 15 tygodnia.

Możecie jechać, możecie chodzić po górach, możecie spacerować i tańczyć. Jeśli ciąża jest zdrowa naprawdę możecie. 6h w samochodzie to nie 60h ;)

Pepper lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej-est
    Czekam na wiadomość od Ciebie!

I oczywiście pozostałe relacje z wizyt

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg. Jest serduszko.
    http://wyslijto.pl/plik/jk69bsk4m7

baranosia, Kolorowaola, Black_Lilith, ej_est, Grzechotka2, -Mamunia-, empiq, Ewelcia85, Nadzieja22, MałaMała, Pepper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz w domu.
    Byłam na IP, spędziłam tam 5 godzin. Zbadali mnie, zrobili USG i zbadali betę HCG. Widac pęcherzyk ciążowy 8mm i niewielkie odwarstwienie kosmowki, w miejsce którego moze pojawić sie krwiak. Lekarz powiedział, ze nie moze mi obiecać, że ciąża się utrzyma, ale mam być dobrej myśli. Dostałam leki i nakaz leżenia. Lekarz zaproponował czy nie chce zostać w szpitalu, ale z drugiej strony powiedział tez, że w szpitalu nie zrobią nic więcej czego nie moglabym mieć w domu czyli brać leki i leżeć. Trafiłam na bardzo fajnego lekarza, który w sumie zgodził sie ze mną, ze lepiej mi bedzie w domu. Jutro mam iść na planowana wizytę, a w piątek zrobic znow betę zeby zobaczyć czy ciąża sie dobrze rozwija.

Nie wiem co bedzie dalej. Narazie zostaje mi tylko leżeć i czekać. Dalej krawie, ale juz mniej.

Pau.Em, -Mamunia-, empiq, Ewelcia85, Nadzieja22, Sylllwus, MałaMała, nati1992, Olciaaa, baranosia, Pepper lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est to trzymamy kciuki! Będzie dobrze. Teraz dużo leż i się nie zamartwiaj zbyt wiele, bo to w niczym nie pomoże. Uwierz w swojego malucha, że da radę. Jesteś jego mamą, kto jak nie Ty ma wierzyć, że da radę ;) ?

-Mamunia-, nati1992 lubią tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej-est dopuszczamy tylko dobre myśli.

Dziewczyny dzisiaj cały dzień mam pelnosc na dole w macicy? Jakby ktoś napompował balonik w środku, też tak macie?

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam za chęć jazdy samochodem i jeszcze wycieczki górskie... Dla mnie to wyczyn wstać z łóżka a po pół h jazdy odhorowuje cały wieczór...

Ej_est trzymam kciuki żeby było dobrze. Odpoczywaj i bądź dobrej myśli.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Zarodek ma ponad 1cm, serce bije jak szalone :). Przy okazji proszę o zmianę TP na 14.02

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:03

Ewelcia85, Nadzieja22, Sylllwus, -Mamunia-, nati1992, Black_Lilith, empiq, baranosia, Pepper, ej_est lubią tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja juz po wizycie. Zarodek ma ponad 1cm, serce bije jak szalone :)

<3 <3

iwona01 lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empiq, super beta :) Ja na moją jeszcze czekam, za każdym razem później wrzucają wyniki. Ale czekam cierpliwie :)

Cieszę się z Waszych wizyt :)

Ej est, trzymam dalej kciuki! Będzie miał kto opiekować się córkami?

empiq lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ej-est dopuszczamy tylko dobre myśli.

Dziewczyny dzisiaj cały dzień mam pelnosc na dole w macicy? Jakby ktoś napompował balonik w środku, też tak macie?

Ja mam tak bardzo często i zdążają się też mocne ukłcia, które są mega nieprzyjemne jak kichne lub nagle się zerwe

-Mamunia- lubi tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj dziwnie bolał brzuch na dole, nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam, nawet w pierwszej ciąży, ale polożylam sie i przeszło.
    Na wycieczki tego lata sie nie wybieramy, bo moja choroba lokomocyjna daje o sobie znać bardziej niż zazwyczaj. Ej_est trzymam kciuki za Twoją dzidzie.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny mam w poniedziałek wyjazd do Kołobrzegu. Ok 6 h jazdy autem. Dobrze znoszę podróże i nie mam żadnych objawów ciąży poza sikniem i zmęczeniem :) wyniki dobrze. Jadę tylko na 3 dni i mogę się zdrzemnac bo jestem pasażerem.

Jak Wam się wydaje. Mogę spokojnie jechać?
    Mi lekarz nie pozwolił jechac mieliśmy zaplaniwane góry w lipcu. Wole te 3 miesiace posiedziec w domu. Ale jak lekarz nie ma nic przeciwko to pewnie. My planujemy morze we wrześniu już wtedy bede spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 18:15

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny jestem juz w domu.
    Byłam na IP, spędziłam tam 5 godzin. Zbadali mnie, zrobili USG i zbadali betę HCG. Widac pęcherzyk ciążowy 8mm i niewielkie odwarstwienie kosmowki, w miejsce którego moze pojawić sie krwiak. Lekarz powiedział, ze nie moze mi obiecać, że ciąża się utrzyma, ale mam być dobrej myśli. Dostałam leki i nakaz leżenia. Lekarz zaproponował czy nie chce zostać w szpitalu, ale z drugiej strony powiedział tez, że w szpitalu nie zrobią nic więcej czego nie moglabym mieć w domu czyli brać leki i leżeć. Trafiłam na bardzo fajnego lekarza, który w sumie zgodził sie ze mną, ze lepiej mi bedzie w domu. Jutro mam iść na planowana wizytę, a w piątek zrobic znow betę zeby zobaczyć czy ciąża sie dobrze rozwija.

Nie wiem co bedzie dalej. Narazie zostaje mi tylko leżeć i czekać. Dalej krawie, ale juz mniej.
    To juz tylko lezec, bedzie dobrze ej_est !!!!
    Ja tez leze leze leze i na podtrzymanie biore... juz mam dosc lezenia ale co zrobic jak trzeba... Maz jezdzi zalatwia , robi zakupy itd... tulenie tez u nas odpada... ja mam L4lezace to nawet z domu tez nie moge wyjsc i tak sie kisze juz 3ci tydzien, jak w wiezieniu, no ale dla dobra sprawy dla malenstwa...
    ej_est bedzie dobrze , kto da rade jak nie my kobietki ;) :***

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Poki co widać pecherzyk w macicy odpowiedniej wielkosci co do wieku ciazy. Mialam pozna owulacje wiec to pewnie przez to. Dostalam zakaz robienia bhcg :) mowil, ze relax i czekamy na 9.07. Juz bedzie zarodek i serce. Pozytywnie mnie nastawial gin, ale mam mieszane uczucia.

Grzechotka2, nati1992, Nadzieja22, Pionerka, -Mamunia-, Ewelcia85, Kolorowaola, Pepper, empiq, baranosia, Vivanillka lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wymiotuje od rana :( nic nie jadłam:(

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella <3

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Ja juz po wizycie. Zarodek ma ponad 1cm, serce bije jak szalone :). Przy okazji proszę o zmianę TP na 14.02

walentynkowy :D

malami91 lubi tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ