Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie, termin porodu dokładnie będę miała określony za 4 tyg na genetycznym... U lekarza Tp wgl OM na dziś jest dnia : 09.02.2019 .. No i dostałam dużo badań do zrobienia... Usg : W jamie macicy widoczny pojedynczy pęcherzyk ciążowy o prawidłowych zarysach. Widoczny zarodek, którego CRL wynosi - 15,8 mm, co odpowiada ciąży 8 tygodni, 0 dni. Widoczna czynność serca miarowa, około 174 uderzeń/minutę. Kosmówka prawidłowej echogeniczności bez cech oddzielania się. W rzucie przydatków bez zmian patologicznych. TP wg USG - Zgodny z TP wg OM. !!!
MałaMała, Pionerka, Nadzieja22, -Mamunia-, Ewelcia85, mamamajeczki, Kolorowaola, Agnessa, Pepper, empiq, baranosia, nati1992 lubią tę wiadomość
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Straciatellaa bedzie wszystko dobrze!
Ja jak szlam zobaczyc co i jak to tez sie stresowalam, cisnienie mialam takie wysokie ze gin byl w szoku a ja na to ze sie stresuje... a on ze nie wolno sie teraz denerwowac w tym stanie...
Spokojnie, bedzie dobrze!!12/02/2019
SZYMEK
-
Straciatellaa wrote:Wiecie jak się denerwuje, że to będzie puste jajo... strasznie. Domyślałam się, że może nie być widać zarodka, ale jednak miałam małą nadzieję. Małż mówi, że mam wyluzowac, ale nie umiem
Może podskocz za dwa, trzy dni do innego lekarza. Ja w pierwszej ciąży byłam na usg 6t0d i też tylko pęcherzyk był. Przez dwa tygodnie żyłam w stresie, że to puste jajo. Po dwóch tygodniach był już zarodek 2,5 cm i serduszko.
U Ciebie jest jeszcze bardzo wcześnie, ważne że pęcherzyk jest w macicy i ma odpowiedni rozmiar. Będzie dobrze, zobaczysz -
Straciatellaa wrote:Wiecie jak się denerwuje, że to będzie puste jajo... strasznie. Domyślałam się, że może nie być widać zarodka, ale jednak miałam małą nadzieję. Małż mówi, że mam wyluzowac, ale nie umiem
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Ja po wizycie. Poki co widać pecherzyk w macicy odpowiedniej wielkosci co do wieku ciazy. Mialam pozna owulacje wiec to pewnie przez to. Dostalam zakaz robienia bhcg mowil, ze relax i czekamy na 9.07. Juz bedzie zarodek i serce. Pozytywnie mnie nastawial gin, ale mam mieszane uczucia.
-
Ja byłam równiez w 5td4d na usg i pęcherzyk 5,4 bez niczego sama się denerwuje że nie było zarodka bo że serca to się spodziewałam że nie będzie. Potem w 6tc niewiele wiecej było eh sama czekam z niecierpliwościa na wizyte jeszcze ta moja beta nieciekawa ale nie robie już bo zwariuje
-
nick nieaktualny
-
U nas pęcherzyk 5t3d 8,4mm. Mówił,ze wszystko zapowiada się dobrze i że nie mam się stresować. No, ale wiecie.. jak tu się nie stresować?
Nie pójdę do kogoś innego, ten lekarz wydaje się być godny zaufania i poczekam do tego 9 lipca.
Mam tez torbiel ok 4cm na jajniku. Była wczoraj(?) tu dyskusja na ten temat mówił,że zupełnie się tym nie przejmujemy. -
Kochana , musi być dobrze.... dlatego ja na pierwsze usg poszłam w 7 tyg żeby się nie stresować i dziś miałam drugie14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
-
Karola94c wrote:Kochana , musi być dobrze.... dlatego ja na pierwsze usg poszłam w 7 tyg żeby się nie stresować i dziś miałam drugie
-
Straciatellaa wrote:właśnie przed chwilą sprawdzałam, że z młodszą byłam na usg dopiero w 7tyg. No nic, pozostaje mi czekać. Już i tak na nic nie mam wpływu. Stres jest i będzie.
zawsze będziemy się stresować . Taka rola mamy14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
-
nick nieaktualny
-
Już jest wynik 803
Empiq, ja mam dzień przed Tobą wizytę, bo 4.07. U mnie wtedy będzie 5+6, ale ja muszę receptę koniecznie wziąć, bo leki się będą kończyć.empiq, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Straciatellaa wrote:właśnie przed chwilą sprawdzałam, że z młodszą byłam na usg dopiero w 7tyg. No nic, pozostaje mi czekać. Już i tak na nic nie mam wpływu. Stres jest i będzie.
Jestem z Tobą w tej samej sytuacji -
Empiq, widać, że leki działają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 20:43
-
nick nieaktualny