X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Wczoraj wymiotowalam tak strasznie, że pojechałam na IP. Dostałam 2 kroplowki i leki. Napisali mi receptę na Metoclopramid i torecan. Mam nadzieję, że mi pomogą przetrwać..
    Współczuje ci :( oby leki pomogły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 07:52

Pau.Em lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj zrobiłam wymaz i posiew z szyjki i dodatkowe badania z krwi, trafiłam na super położną która mi wszystko wytłumaczyła i była bardzo delikatna - teraz czekamy na wyniki :) tak swoją drogą strasznie drogie są te wszystkie badania...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wiecie może, czy jak chciałabym zapisać się na NFZ do ginekologa to mam jakieś pierwszeństwo we wczesnej ciąży? Chciałabym iść do jednej polecanej pani doktor, która przyjmuje na nfz. Tylko wiem, że ma gigantyczne kolejki.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella niestety nie. Chciałam zapisać do jednego i wychodziło że była bym w 13tc. Prosiłam Panią w rejestracji że nie dostanę wtedy becikowego itp to kazała szukać innego lekarza lub prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 08:39

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, u mojego gginekologa na pewno, pozwoliłby Ci się dopisać dodatkowo do listy pacjentek ktoregoś dnia. Ale skoro ta Twoja oblegana, to pewnie ma głównie pacjentki w ciąży :(

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Lilka® Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane, ja mam do Was pytanie, które mnie dręczy od dwoch dni:
    Bylam na usg i lekarka stwierdzila ze wg CRL ciąża jest o tydzien młodsza, a poznie pomierzyła inne parametry i mowi że z pozostalych parametrow wychodzi 8 tydzien. Czyli ciąża na 8 tygodni, a dzidzius na 7.
    CRL 10,9mm - 8t1d.
    Porównując do innych wszyscy maja juz większe dzieciątka w tym terminie.

Miała może któraś z Was taką sytuacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:01

7j5wm03.png
    xlywlvr.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 7 + 4 miałam 11,1 mm ale myślę że nie masz się czym martwić każda fasolka rozwija się w swoim tempie :)

Lilka®, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne dzieci rodzą się 2.5kg inne 4.5 ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam pierwsze wymioty :(

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba jakaś infekcje dróg moczowych bo mnie tam pobolewa i lekarka napisała mi żebym narazie stosowała Zurawt przez 3 dni x3 dziennie a potem x1 dziennie, czy zurawit jest bezpieczny w ciąży? Niby nie pisze w przeciwwskazaniach ze nie wolno ale pisze ze nie ma badań na temat bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Stosowalyscie to kiedyś w ciąży? Jeszcze chce kulić provag kapsułki probiotyk. Jeszcze chce zrobić sobie biocenozę pochwy żeby zobaczyć czy coś tam się dzieje ale muszę poszukać gdzie to mogę wykonać

Na dodatek od wczoraj zle się czuje, jest mi niedobrze i słabo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:55

961l20mmezoojidp.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    A ja miałam pierwsze wymioty :(
    Biedna ty :( najmniej przyjemny objaw ciąży i współczuje wymiotującym . Ja nie wymiotuje ale cały czas czuje jakby mi coś siedziało na żołądku i ten niesmak w buzi ble. Jak pomyśle że muszę coś ugotować na obiad to już mnie wstrząsa .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    A ja mam chyba jakaś infekcje dróg moczowych bo mnie tam pobolewa i lekarka napisała mi żebym narazie stosowała Zurawt przez 3 dni x3 dziennie a potem x1 dziennie, czy zurawit jest bezpieczny w ciąży? Niby nie pisze w przeciwwskazaniach ze nie wolno ale pisze ze nie ma badań na temat bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Stosowalyscie to kiedyś w ciąży? Jeszcze chce kulić provag kapsułki probiotyk. Jeszcze chce zrobić sobie biocenozę pochwy żeby zobaczyć czy coś tam się dzieje ale muszę poszukać gdzie to mogę wykonać

na 3/4 lekach jest taka informacja na temat ciąży i karmienia piersią. Tu należy zaufać lekarzowi. Poza tym zobacz skład żurawitu - "nośnik - olej roślinny , ekstrakt z żurawiny wielkoowocowej [25:1] (26,2 %), żelatyna wieprzowa, stabilizator - gliceryna, emulgator - lecytyna sojowa, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy, nośnik - dwutlenek krzemu koloidalny, barwniki (dwutlenek tytanu, tlenek żelaza czerwony)." nie ma tam nic strasznego :)

Zdrówka! <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obudziłam z lekkimi mdłościami ale zjadłam banana i wypiłam szklankę mleka i pomogło. Dopóki nie jestem głodna to wszystko jest ok

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:

Mnie też dopadła jakaś infekcja. Kupiłam dziś Provag kapsułki, żel i emulsję. Mam nadzieję, że to pomoże.

Straciatella, poproszę raz jeszcze o zmianę TP na 14.02 :). Dziękuję :)

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:

Jest bezpieczny możesz kupić też sok z żurawiny w aptece lub sklepie zielarskim i też bardzo pomaga przy infekcjach dróg moczowych.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Ja też się obudziłam z lekkimi mdłościami ale zjadłam banana i wypiłam szklankę mleka i pomogło. Dopóki nie jestem głodna to wszystko jest ok
    Ja podjadam wafle ryżowe i na chwilę mi się poprawia .

mamamajeczki lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• mamamajeczki Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wymiotującym chyba to jest najmniej przyjemny objaw. Mam nadzieję że wraz z drugim trymestrem wszystko minie i będziemy mogły w pełni cieszyć się ciąża :) ja to już nie mogę doczekać się pierwszych kopniaków, z pierwszą zaczęło się od 17 tygodnia ❤

rfxg3e3kmiyi4sbz.png

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam żeby spytać się o terminy gin na NFZ. Luty 2019 :D także tego...

kjt91, Reni lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej.
    Wiecie może, czy jak chciałabym zapisać się na NFZ do ginekologa to mam jakieś pierwszeństwo we wczesnej ciąży? Chciałabym iść do jednej polecanej pani doktor, która przyjmuje na nfz. Tylko wiem, że ma gigantyczne kolejki.

Ja również chciałam się dostać do dobrej ginekolog na NFZ ale zaoferowali mi najbliższy termin na październik nie ważne że byłam wtedy w 5 tygodniu ciąży. Poszłam więc prywatnie tak samo prywatnie muszę zrobić wszystkie 11 badań jakie mam na skierowaniu

Karola94c lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, to człowiek zdąży do tej pory prawie urodzić :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ