Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pau.Em wrote:Wczoraj wymiotowalam tak strasznie, że pojechałam na IP. Dostałam 2 kroplowki i leki. Napisali mi receptę na Metoclopramid i torecan. Mam nadzieję, że mi pomogą przetrwać..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 07:52
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Straciatella niestety nie. Chciałam zapisać do jednego i wychodziło że była bym w 13tc. Prosiłam Panią w rejestracji że nie dostanę wtedy becikowego itp to kazała szukać innego lekarza lub prywatnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 08:39
-
Czesc Kochane, ja mam do Was pytanie, które mnie dręczy od dwoch dni:
Bylam na usg i lekarka stwierdzila ze wg CRL ciąża jest o tydzien młodsza, a poznie pomierzyła inne parametry i mowi że z pozostalych parametrow wychodzi 8 tydzien. Czyli ciąża na 8 tygodni, a dzidzius na 7.
CRL 10,9mm - 8t1d.
Porównując do innych wszyscy maja juz większe dzieciątka w tym terminie.
Miała może któraś z Was taką sytuacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:01
-
A ja mam chyba jakaś infekcje dróg moczowych bo mnie tam pobolewa i lekarka napisała mi żebym narazie stosowała Zurawt przez 3 dni x3 dziennie a potem x1 dziennie, czy zurawit jest bezpieczny w ciąży? Niby nie pisze w przeciwwskazaniach ze nie wolno ale pisze ze nie ma badań na temat bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Stosowalyscie to kiedyś w ciąży? Jeszcze chce kulić provag kapsułki probiotyk. Jeszcze chce zrobić sobie biocenozę pochwy żeby zobaczyć czy coś tam się dzieje ale muszę poszukać gdzie to mogę wykonać
Na dodatek od wczoraj zle się czuje, jest mi niedobrze i słaboWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:55
-
Grzechotka2 wrote:A ja miałam pierwsze wymioty
-
Paulina9191 wrote:A ja mam chyba jakaś infekcje dróg moczowych bo mnie tam pobolewa i lekarka napisała mi żebym narazie stosowała Zurawt przez 3 dni x3 dziennie a potem x1 dziennie, czy zurawit jest bezpieczny w ciąży? Niby nie pisze w przeciwwskazaniach ze nie wolno ale pisze ze nie ma badań na temat bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Stosowalyscie to kiedyś w ciąży? Jeszcze chce kulić provag kapsułki probiotyk. Jeszcze chce zrobić sobie biocenozę pochwy żeby zobaczyć czy coś tam się dzieje ale muszę poszukać gdzie to mogę wykonać
Na dodatek od wczoraj zle się czuje, jest mi niedobrze i słabo
Zdrówka! -
nick nieaktualnyPaulina9191 wrote:A ja mam chyba jakaś infekcje dróg moczowych bo mnie tam pobolewa i lekarka napisała mi żebym narazie stosowała Zurawt przez 3 dni x3 dziennie a potem x1 dziennie, czy zurawit jest bezpieczny w ciąży? Niby nie pisze w przeciwwskazaniach ze nie wolno ale pisze ze nie ma badań na temat bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Stosowalyscie to kiedyś w ciąży? Jeszcze chce kulić provag kapsułki probiotyk. Jeszcze chce zrobić sobie biocenozę pochwy żeby zobaczyć czy coś tam się dzieje ale muszę poszukać gdzie to mogę wykonać
Mnie też dopadła jakaś infekcja. Kupiłam dziś Provag kapsułki, żel i emulsję. Mam nadzieję, że to pomoże.
Straciatella, poproszę raz jeszcze o zmianę TP na 14.02 . Dziękuję -
Paulina9191 wrote:A ja mam chyba jakaś infekcje dróg moczowych bo mnie tam pobolewa i lekarka napisała mi żebym narazie stosowała Zurawt przez 3 dni x3 dziennie a potem x1 dziennie, czy zurawit jest bezpieczny w ciąży? Niby nie pisze w przeciwwskazaniach ze nie wolno ale pisze ze nie ma badań na temat bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Stosowalyscie to kiedyś w ciąży? Jeszcze chce kulić provag kapsułki probiotyk. Jeszcze chce zrobić sobie biocenozę pochwy żeby zobaczyć czy coś tam się dzieje ale muszę poszukać gdzie to mogę wykonać
Jest bezpieczny możesz kupić też sok z żurawiny w aptece lub sklepie zielarskim i też bardzo pomaga przy infekcjach dróg moczowych. -
mamamajeczki wrote:Ja też się obudziłam z lekkimi mdłościami ale zjadłam banana i wypiłam szklankę mleka i pomogło. Dopóki nie jestem głodna to wszystko jest ok
mamamajeczki lubi tę wiadomość
-
Współczuję wymiotującym chyba to jest najmniej przyjemny objaw. Mam nadzieję że wraz z drugim trymestrem wszystko minie i będziemy mogły w pełni cieszyć się ciąża ja to już nie mogę doczekać się pierwszych kopniaków, z pierwszą zaczęło się od 17 tygodnia ❤
-
Straciatellaa wrote:Hej.
Wiecie może, czy jak chciałabym zapisać się na NFZ do ginekologa to mam jakieś pierwszeństwo we wczesnej ciąży? Chciałabym iść do jednej polecanej pani doktor, która przyjmuje na nfz. Tylko wiem, że ma gigantyczne kolejki.
Ja również chciałam się dostać do dobrej ginekolog na NFZ ale zaoferowali mi najbliższy termin na październik nie ważne że byłam wtedy w 5 tygodniu ciąży. Poszłam więc prywatnie tak samo prywatnie muszę zrobić wszystkie 11 badań jakie mam na skierowaniuKarola94c lubi tę wiadomość