Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry
ja dziś idę podejrzeć moją niunie ( 4 tygodnie się nie widzieliśmy) - proszę o kciuki !
Dorota3, malami91, Papapatka, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, kjt91, Black_Lilith, baranosia, Jonesey, Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ja też dziś nam wizytę. A jutro połówkowe. Jestem dobrej mysli
Chociaż przez weekend zastanawiało mnie czemu przytyłam podam 2 kg w 1.5 tygodnia. Ale to chyba domowe frytki i słodycze:p Czas się uspokoić z tym podjadaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 08:39
malami91, Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach i dajcie znać!
Za mną pierwsza przepłakana i nieprzespana noc... Bardzo się martwię, że Maluszek przez to oberwał. Pokłóciłam się z mężem o głupotę i nie mogłam się uspokoić. Próbuję się pocieszyć, że przez 9 miesięcy nie da się być idealnie spokojną... ale trudne to jest... strasznie aktywny się zrobił mój synek. Znacie to? -
Z maluszkiem na pewno wszystko dobrze
Też się ostatnio dużo stresowalam i kupilam melise, troszke pomogła.
Co do maluszka to specjalnie czytałam na temat stresu w ciazy i owszem maluszki odczuwają nasz niepokój ale żeby miało im to zaszkodzić to musialybysmy mieć tak prawie cały czas.Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
Nie martw się. Sporadyczne stres nie powinien odbić się na dzieciątku. Nikt nie potrafi być spokojny przez cały czas.
Odwołuje alarm wagowy. Chyba waga szwankuje. W sobote popołudniu było 59 A dziś 56. Smacznego śniadania:)Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Z ilością ciąży to u mnie na odwrót, w pierwszej luz w drugiej trochę stresu bo szalejaca 2 latka dokoła. Teraz po ostatnich wydarzeniach stwierdzam że w ciąży trzeba bardzo na siebie uważać i te kilka miesiecy mogę się bez skrupułów czuć jak "święta krowa"
A i wszyscy mogą sobie gadać że ciąża to nie choroba itp. ale jakby coś się stało to głupie gadanie zdrowia ani życia dziecka nie wrócą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:15
Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
A ja siedze na glukozie, polecam dziewczyny ta pomarańczowa, smakuje jak mirynda, do polowy bylo super pozniej poprostu nie mialam miejsca zeby ja wlac w siebie i juz mnie cofalo, jeszcze ostatnie pobranie za pol godziny. Pierwsze 40min to myslalam ze tam umre poszlam do auta a zaparkowalam przed wejsciem,na świeżym powietrzu, jak polezalam bylo lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:44
Pepper lubi tę wiadomość
-
malami91 wrote:Jaki środek do prania polecacie dla maluszków? Przywiozłam wczoraj od brata i bratowej 2 kartony ubranek po ich chłopakach i muszę to ogarnąć
Właśnie biore się za pranie. Mąż pojechał w delegacje na 2 tygodnieTaa praca. My zajmiemy sobie czas praniem i prasowaniem
Powoli po 1 praniu dziennie. Mam nadzieje że jakos czas zleci. Chatę pewnie też posprzątam dokładnie jak zawsze gdy jedzie
A ja się trochę martwię. Wyleciał ze mnie rano taki galaretowaty śluz... Dużo go było. Ale bezwonny i bezbarwny. Dzwoniłam do lekarza i mówił że tak bywa. Że dopóki nie ma krwi, nie śmierdzi, nie boli i mała kopie to mam się nie martwić...
Ale ja i tak się martwięWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 09:56
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Dorota3 wrote:Z ilością ciąży to u mnie na odwrót, w pierwszej luz w drugiej trochę stresu bo szalejaca 2 latka dokoła. Teraz po ostatnich wydarzeniach stwierdzam że w ciąży trzeba bardzo na siebie uważać i te kilka miesiecy mogę się bez skrupułów czuć jak "święta krowa"
A i wszyscy mogą sobie gadać że ciąża to nie choroba itp. ale jakby coś się stało to głupie gadanie zdrowia ani życia dziecka nie wrócą...
Ja tak samo w ciąży z córką miałam więcej luzu, a teraz stwierdziłam, że też musze o siebie dbać
Wtedy pracowałam 9 miesiąca prawie, a teraz chce do końca pażdziernika i odpocząć... -
Mam wrażenie, że maluszka u mnie fika cały czas
Co do niepokoju to od tygodnia mam jakiś stres nie wiem skąd - zaczynają mi się przypominać stare sytuacje, w których może nie zachowałam odpowiedniej ostrożności... Mąż mówi, że wymyślam, ale jakiś taki niepokój mi się wdał. Im bardziej czuję ruchy tym bardziej ta ciąża jest dla mnie realna i chyba dlatego cały czas o tym myślę... -
Witajcie kochane
Niestety zupelnie stresu w ciąży wykluczyc się nie dado tego buzujące hormony i kazda głupota potrafi wyprowadzic z rownowagi
Co do prania ja używam Loveli proszku i płynu do płukania
U mnie juz 7 kg na +no cóż pociesza mnie to ze w poprzednich ciążach na tym etapie bylo mnie więcej