X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wstałam półtorej godziny temu po odsypianiu nocy, teraz zjadłam zupę i całą ją zwróciłam... czy to może wynikać ze stresu? Kończę 21 tydzień, a w pierwszym trymestrze wymiotowałam raz...

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wprowadzam tu taką panikarską i egocentryczną atmosferę. Jestem totalnie rozbita.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa Gapsy ja w pierwszej ciąży wymiotowalam może dwa razy i to właśnie w okolicach 22 tygodnia. Wszystko było ok. Poczekaj jeszcze. Jeśli nadal będziesz wymiotowac albo pojawia się jakieś inne objawy. Zgłoś lub zadzwoń do swojego lekarza.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i nawrzucałam niepotrzebnie dla mamy i teraz mi z tym źle :( synek mi odwalił histerię na środku ulicy, a ta mi dołożyła jeszcze swoje "złote rady" i wybuchłam...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie pcham, bo później przykro mi się słucha komentarze typu "Ciąża to nie choroba"... A niestety czasem muszę sama pewne rzeczy załatwić i sama wystac w kolejce:/

No cóż. Kiedyś tak sama myślałam, że Ciąża to nie choroba, Ale miejsca zawsze ustapilam i puscilam w kolejce.

Zrobiłam sobie kurczaka że szpinakiem i makaronem ;D OMG to najlepsze żarcie ever;D

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kochane, wstałam półtorej godziny temu po odsypianiu nocy, teraz zjadłam zupę i całą ją zwróciłam... czy to może wynikać ze stresu? Kończę 21 tydzień, a w pierwszym trymestrze wymiotowałam raz...
    Spokojnie, Ja rzygalam cały zeszly poniedziałek i to w szpitalu przy lekarzach. Obserwuj się, jeśli sie powtórzy może skontaktuj się z lekarzem.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:15

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nic się nie martw to hormony :-)
    Miałam ostatnio sprzeczke z tatą bo 2latka ma bunt, nie poszła spać tylko kopala mnie po brzuchu. Później ugryzla moją mame i mnie jak ją chcialysmy uspokoić. Mama sie kqrzyla i poszła sobie na dół do siebie a ta moja mała w jeszcze większy krzyk. Przyszedł mój tata i stwierdził że źle się zajmuje dzieckiem, że on mnie inaczej wychowywał, że dziecko wyladuje przezemnie w szpitalu jak tak bedzie płakać i że to wszystko przez mojego męża bo ma na mnie zły wpływ. Oczywiście coś mu odpowiedziałam na nerwie po czym przyszła mama i zabrała córkę żebym się nie stresowala i żeby tata jej na dole nie jeczał. Mówiłam jej że to moje dziecko i ma ją zostawić ale mnie olała a ja sie nie chciałam na schodach szarpać. Mąż przyjechał po 5min więc powiedziałam mu żeby zabrał córkę na górę (z balkonu) a sama poszłam płakać do pokoju

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś mam makaron ze szpinakiem! Tylko bez kurczaka, a z twarogiem.

No mamę będę musiała przeprosić choć cholernie ciężko zawsze mi to idzie...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpinak... Uwielbiam! Najbardziej z makaronem i wędzony łososiem podsmażonym na suchej patelni.
    Jeśli chodzi o wtracanie się w wychowanie to najbardziej obawiam się mojej babci. Ona z tych co wie najlepiej i to ona ma rację chociaż nie widziała na oczy i tak naprawdę nie ma zielonego pojęcia. Już widzę jakie chece będą z ubieraniem małej...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie makaron z brokułem, suszonymi pomidorami o mozzarellą :-)

Ja też się kłócę z mamą o kwestie wychowania, chociaż mama to nic w porównaniu z teściową. Ona to jest nieomylna i wie wszystko najlepiej. Mało tego, kompletnie nie respektuje naszego zdania. Wie na przykład, że nie dajemy w zasadzie synkowi słodyczy, a przynosi mu ciastko i daje przed obiadem, bez pytania. Jak był mały to ją prosiłam, żeby mówiła do niego normalnie, a ona oczywiście na kupę mówiła "ee", na jedzenie "am", nie wolno "no no" - jak do debila po prostu... Mogłabym tak długo wymieniać. Ale najgorsze z tego wszystkiego jest to, że potrafiła mu dać jedzenie ze swojego talerza swoim widelcem lub swoją łyżeczką - oczywiście były wcześniej w jej buzi.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najczęściej warcze na mojego, taka czepialska się stałam ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie cos na temat krzywej cukrowej, dzis robiłam i naczzo 81,po 1h 135, po 2h 141, troche sie martwię ze po dwoch wzrosło a nie spadlo. I tak jestem na metaforminie wiec troche sie zmartwilam... a i ft3 ponizej normy. Jak macie jakies doswiadczenia to podzielcie sie prosze

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Na czczo norma do 92
    po 1h norma do 180
    po 2 h norma 152
    Więc nie masz cukrzycy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:15

SiSi111 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jest czasem niedobrze np dzis 23t i 4d
    No i...
    Zostalam prawie stratiwana w biedronce... cienka bluzka, brzuch juz meeeeeeeeega widac a cisna sie , od jednej baby z lokcia dostalam bo musiala byc przede mna ! No jakies chore! Nawet przepraszam nic!
    A tak gadaja ze mlodziez taka... niech sie nad soba zastanowia... masakra !!!

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia no niestety złote rady naszych najblizszych są z reguły o kant d..y :-P kiedys inaczej sie wychowywało dzieci i teraz niektórym cięzko to zrozumieć ze mamy trochę inne podejscie czy zasady :) co do kwestii kłótni z mamą rozumiem ze jest ci ciężko ale na pewno szybko załagodzisz sytuacje i ci ulzy :) nie przejmuj się za bardzo bo to na pewno nie pierwsza i nie ostatnia ostrzejsza wymiana zdań miedzy wami :)

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 17:02

• Pepper Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u którejś w moczu wyszły azotyny?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny czy u którejś w moczu wyszły azotyny?

Azotyny mi wyszły w poprzedniej ciąży i lekarz dał mi skierowanie na posiew. W posiewie nic nie wyszło. Może jakaś infekcja Cię dopadła?

ja za to w ostatnim badaniu miałam wpisany w analizie ślad krwi w moczu. Lekarz nic na to nie powiedział, martwię się teraz że może tego nie zauważył...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ