Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciążowa Gapsy ja w pierwszej ciąży wymiotowalam może dwa razy i to właśnie w okolicach 22 tygodnia. Wszystko było ok. Poczekaj jeszcze. Jeśli nadal będziesz wymiotowac albo pojawia się jakieś inne objawy. Zgłoś lub zadzwoń do swojego lekarza.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też się nie pcham, bo później przykro mi się słucha komentarze typu "Ciąża to nie choroba"... A niestety czasem muszę sama pewne rzeczy załatwić i sama wystac w kolejce:/
No cóż. Kiedyś tak sama myślałam, że Ciąża to nie choroba, Ale miejsca zawsze ustapilam i puscilam w kolejce.
Zrobiłam sobie kurczaka że szpinakiem i makaronemOMG to najlepsze żarcie ever;D
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Kochane, wstałam półtorej godziny temu po odsypianiu nocy, teraz zjadłam zupę i całą ją zwróciłam... czy to może wynikać ze stresu? Kończę 21 tydzień, a w pierwszym trymestrze wymiotowałam raz...
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Baranosia nic się nie martw to hormony
Miałam ostatnio sprzeczke z tatą bo 2latka ma bunt, nie poszła spać tylko kopala mnie po brzuchu. Później ugryzla moją mame i mnie jak ją chcialysmy uspokoić. Mama sie kqrzyla i poszła sobie na dół do siebie a ta moja mała w jeszcze większy krzyk. Przyszedł mój tata i stwierdził że źle się zajmuje dzieckiem, że on mnie inaczej wychowywał, że dziecko wyladuje przezemnie w szpitalu jak tak bedzie płakać i że to wszystko przez mojego męża bo ma na mnie zły wpływ. Oczywiście coś mu odpowiedziałam na nerwie po czym przyszła mama i zabrała córkę żebym się nie stresowala i żeby tata jej na dole nie jeczał. Mówiłam jej że to moje dziecko i ma ją zostawić ale mnie olała a ja sie nie chciałam na schodach szarpać. Mąż przyjechał po 5min więc powiedziałam mu żeby zabrał córkę na górę (z balkonu) a sama poszłam płakać do pokoju25.01.2019 cc
-
Szpinak... Uwielbiam! Najbardziej z makaronem i wędzony łososiem podsmażonym na suchej patelni.
Jeśli chodzi o wtracanie się w wychowanie to najbardziej obawiam się mojej babci. Ona z tych co wie najlepiej i to ona ma rację chociaż nie widziała na oczy i tak naprawdę nie ma zielonego pojęcia. Już widzę jakie chece będą z ubieraniem małej... -
A u mnie makaron z brokułem, suszonymi pomidorami o mozzarellą
Ja też się kłócę z mamą o kwestie wychowania, chociaż mama to nic w porównaniu z teściową. Ona to jest nieomylna i wie wszystko najlepiej. Mało tego, kompletnie nie respektuje naszego zdania. Wie na przykład, że nie dajemy w zasadzie synkowi słodyczy, a przynosi mu ciastko i daje przed obiadem, bez pytania. Jak był mały to ją prosiłam, żeby mówiła do niego normalnie, a ona oczywiście na kupę mówiła "ee", na jedzenie "am", nie wolno "no no" - jak do debila po prostu... Mogłabym tak długo wymieniać. Ale najgorsze z tego wszystkiego jest to, że potrafiła mu dać jedzenie ze swojego talerza swoim widelcem lub swoją łyżeczką - oczywiście były wcześniej w jej buzi. -
Czy wiecie cos na temat krzywej cukrowej, dzis robiłam i naczzo 81,po 1h 135, po 2h 141, troche sie martwię ze po dwoch wzrosło a nie spadlo. I tak jestem na metaforminie wiec troche sie zmartwilam... a i ft3 ponizej normy. Jak macie jakies doswiadczenia to podzielcie sie prosze
-
Mi tez jest czasem niedobrze np dzis 23t i 4d
No i...
Zostalam prawie stratiwana w biedronce... cienka bluzka, brzuch juz meeeeeeeeega widac a cisna sie , od jednej baby z lokcia dostalam bo musiala byc przede mna ! No jakies chore! Nawet przepraszam nic!
A tak gadaja ze mlodziez taka... niech sie nad soba zastanowia... masakra !!!12/02/2019
SZYMEK
-
Baranosia no niestety złote rady naszych najblizszych są z reguły o kant d..y
kiedys inaczej sie wychowywało dzieci i teraz niektórym cięzko to zrozumieć ze mamy trochę inne podejscie czy zasady
co do kwestii kłótni z mamą rozumiem ze jest ci ciężko ale na pewno szybko załagodzisz sytuacje i ci ulzy
nie przejmuj się za bardzo bo to na pewno nie pierwsza i nie ostatnia ostrzejsza wymiana zdań miedzy wami
Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pepper wrote:Dziewczyny czy u którejś w moczu wyszły azotyny?
Azotyny mi wyszły w poprzedniej ciąży i lekarz dał mi skierowanie na posiew. W posiewie nic nie wyszło. Może jakaś infekcja Cię dopadła?
ja za to w ostatnim badaniu miałam wpisany w analizie ślad krwi w moczu. Lekarz nic na to nie powiedział, martwię się teraz że może tego nie zauważył...