X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wstałam półtorej godziny temu po odsypianiu nocy, teraz zjadłam zupę i całą ją zwróciłam... czy to może wynikać ze stresu? Kończę 21 tydzień, a w pierwszym trymestrze wymiotowałam raz...

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wprowadzam tu taką panikarską i egocentryczną atmosferę. Jestem totalnie rozbita.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa Gapsy ja w pierwszej ciąży wymiotowalam może dwa razy i to właśnie w okolicach 22 tygodnia. Wszystko było ok. Poczekaj jeszcze. Jeśli nadal będziesz wymiotowac albo pojawia się jakieś inne objawy. Zgłoś lub zadzwoń do swojego lekarza.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i nawrzucałam niepotrzebnie dla mamy i teraz mi z tym źle :( synek mi odwalił histerię na środku ulicy, a ta mi dołożyła jeszcze swoje "złote rady" i wybuchłam...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie pcham, bo później przykro mi się słucha komentarze typu "Ciąża to nie choroba"... A niestety czasem muszę sama pewne rzeczy załatwić i sama wystac w kolejce:/

No cóż. Kiedyś tak sama myślałam, że Ciąża to nie choroba, Ale miejsca zawsze ustapilam i puscilam w kolejce.

Zrobiłam sobie kurczaka że szpinakiem i makaronem ;D OMG to najlepsze żarcie ever;D

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kochane, wstałam półtorej godziny temu po odsypianiu nocy, teraz zjadłam zupę i całą ją zwróciłam... czy to może wynikać ze stresu? Kończę 21 tydzień, a w pierwszym trymestrze wymiotowałam raz...
    Spokojnie, Ja rzygalam cały zeszly poniedziałek i to w szpitalu przy lekarzach. Obserwuj się, jeśli sie powtórzy może skontaktuj się z lekarzem.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:15

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia nic się nie martw to hormony :-)
    Miałam ostatnio sprzeczke z tatą bo 2latka ma bunt, nie poszła spać tylko kopala mnie po brzuchu. Później ugryzla moją mame i mnie jak ją chcialysmy uspokoić. Mama sie kqrzyla i poszła sobie na dół do siebie a ta moja mała w jeszcze większy krzyk. Przyszedł mój tata i stwierdził że źle się zajmuje dzieckiem, że on mnie inaczej wychowywał, że dziecko wyladuje przezemnie w szpitalu jak tak bedzie płakać i że to wszystko przez mojego męża bo ma na mnie zły wpływ. Oczywiście coś mu odpowiedziałam na nerwie po czym przyszła mama i zabrała córkę żebym się nie stresowala i żeby tata jej na dole nie jeczał. Mówiłam jej że to moje dziecko i ma ją zostawić ale mnie olała a ja sie nie chciałam na schodach szarpać. Mąż przyjechał po 5min więc powiedziałam mu żeby zabrał córkę na górę (z balkonu) a sama poszłam płakać do pokoju

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś mam makaron ze szpinakiem! Tylko bez kurczaka, a z twarogiem.

No mamę będę musiała przeprosić choć cholernie ciężko zawsze mi to idzie...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpinak... Uwielbiam! Najbardziej z makaronem i wędzony łososiem podsmażonym na suchej patelni.
    Jeśli chodzi o wtracanie się w wychowanie to najbardziej obawiam się mojej babci. Ona z tych co wie najlepiej i to ona ma rację chociaż nie widziała na oczy i tak naprawdę nie ma zielonego pojęcia. Już widzę jakie chece będą z ubieraniem małej...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie makaron z brokułem, suszonymi pomidorami o mozzarellą :-)

Ja też się kłócę z mamą o kwestie wychowania, chociaż mama to nic w porównaniu z teściową. Ona to jest nieomylna i wie wszystko najlepiej. Mało tego, kompletnie nie respektuje naszego zdania. Wie na przykład, że nie dajemy w zasadzie synkowi słodyczy, a przynosi mu ciastko i daje przed obiadem, bez pytania. Jak był mały to ją prosiłam, żeby mówiła do niego normalnie, a ona oczywiście na kupę mówiła "ee", na jedzenie "am", nie wolno "no no" - jak do debila po prostu... Mogłabym tak długo wymieniać. Ale najgorsze z tego wszystkiego jest to, że potrafiła mu dać jedzenie ze swojego talerza swoim widelcem lub swoją łyżeczką - oczywiście były wcześniej w jej buzi.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najczęściej warcze na mojego, taka czepialska się stałam ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie cos na temat krzywej cukrowej, dzis robiłam i naczzo 81,po 1h 135, po 2h 141, troche sie martwię ze po dwoch wzrosło a nie spadlo. I tak jestem na metaforminie wiec troche sie zmartwilam... a i ft3 ponizej normy. Jak macie jakies doswiadczenia to podzielcie sie prosze

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Na czczo norma do 92
    po 1h norma do 180
    po 2 h norma 152
    Więc nie masz cukrzycy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:15

SiSi111 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez jest czasem niedobrze np dzis 23t i 4d
    No i...
    Zostalam prawie stratiwana w biedronce... cienka bluzka, brzuch juz meeeeeeeeega widac a cisna sie , od jednej baby z lokcia dostalam bo musiala byc przede mna ! No jakies chore! Nawet przepraszam nic!
    A tak gadaja ze mlodziez taka... niech sie nad soba zastanowia... masakra !!!

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia no niestety złote rady naszych najblizszych są z reguły o kant d..y :-P kiedys inaczej sie wychowywało dzieci i teraz niektórym cięzko to zrozumieć ze mamy trochę inne podejscie czy zasady :) co do kwestii kłótni z mamą rozumiem ze jest ci ciężko ale na pewno szybko załagodzisz sytuacje i ci ulzy :) nie przejmuj się za bardzo bo to na pewno nie pierwsza i nie ostatnia ostrzejsza wymiana zdań miedzy wami :)

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 17:02

• Pepper Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u którejś w moczu wyszły azotyny?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny czy u którejś w moczu wyszły azotyny?

Azotyny mi wyszły w poprzedniej ciąży i lekarz dał mi skierowanie na posiew. W posiewie nic nie wyszło. Może jakaś infekcja Cię dopadła?

ja za to w ostatnim badaniu miałam wpisany w analizie ślad krwi w moczu. Lekarz nic na to nie powiedział, martwię się teraz że może tego nie zauważył...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ