Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie już jakiś czas czuć przez brzuch kopniaki, tylko że ja jestem z tych szczuplejszych, brzuch tak naprawde dopiero widać (o ile jestem w przylegających ubraniach), więc wszystko było wcześnie czuć.
Zjadłabym coś ale nie wiem co
Poza tym moja waga stoi w miejscu od 4 tygodni. Trochę się tym martwię.
Co do zaparc to nie pomogęja jak tylko otworzę oczy, to obieram kierunek na toaletę. Może dziewczyny więcej owoców? Śliwki, gruszki,jabłka?
-
Dzień dobry! Ledwo Was nadrobiłam
My z mężem od wczoraj jesteśmy na krótkim wypadzie w górach z okazji rocznicy ślubu ale dziś już wracamy bo jutro połówkowe. Dobrze że się trochę wyrwaliśmy od codzienności bo w domu chyba bym zwariowała ze stresu przed jutrem...
Widziałam że wczoraj rozwinął się temat ustępowania miejsc i pierwszeństwa ciężarnym ja non stop doświadcza zneczulicy, dodam że noszę przypieta do torebki plakietke od mamyginekolog 'Jestem w ciąży' a brzuszek już dość widać. Ludzie w Lidlu pchają się do kolejki i nie uważają w ogóle w Rossmannie to samo jakby minuta stania dłużej w kolejce miała im zaszkodzić... Wyjątkiem ostatnio była Pani w mięsnym która mnie przepuścila przed siebie, aż dzień stał się lepszy bo wtedy miałam naprawdę słabości od rana...
Co do kopniaków to ja już od 3 tygodni czuje je porządnie i nawet widzę więc mąż jest zachwycony że też może poczućtak jak piszecie że to indywidualna sprawa i dużo zależy od naszej budowy i umiejscowienia łożyska, ja mam je na tylnej ścianie i jestem raczej chudziną ale nie uważam żeby to był jakiś główny wyznacznik
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Hej. Przepraszam że się wczoraj już nie odezwałam ale byłam padnięta i nie włączałam już komputera. Z małą wszystko dobrze waży już 700 gram
. Dziś byłyśmy na glukozie, to nie takie straszne
dalysmy radę !
Jonesey, Lutyska, artemida27, Mambella, Papapatka, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Dorota3, Lady_E, Nadzieja22, Black_Lilith, baranosia, Karola94c lubią tę wiadomość
-
ruda90 wrote:Hej. Przepraszam że się wczoraj już nie odezwałam ale byłam padnięta i nie włączałam już komputera. Z małą wszystko dobrze waży już 700 gram
. Dziś byłyśmy na glukozie, to nie takie straszne
dalysmy radę !
700g wow kawal babki!i co dalej nie czujesz ruchow?
-
nick nieaktualny
-
Ja mam wizytę w piątek, będzie to koniec 25tyg i spodziewam się ok 1kg. Pewnie będzie bardzo duży bo jak się rusza to w całym brzuchu. W połowie 22tyg miał już 500g. A ostatnio apetyt mam ogromny i głównie na słodycze.
Pytanie już padło kilka razy ale nie pamiętam. Jakie witaminy bierzecie? Jakiś zestaw czy już tylko dha? Bierzecie dodatkowo jodid i Wit d???
Powiem wam że ja uprzejmości doświadczyłam w tamtej ciąży tylko od starszych panów a w obecnej starsza pani przepuściła mnie w kolejce w aptece i w piekarni ekspedientka poprosiła mnie poza kolejnością, czyli 2 razyRossmann tez mnie wkurza, bo często widzą że stoją w kolejce kobeity w ciąży i żadna z kasjerek nie zaprosi. A też nie jestem z tych co się będzie pchac bo mi się należy. Postoje poczekam a swoje pomyślę.
-
ja biore caly zestaw witamin + DHA, marka brytyjska wiec nie ma co podawac
w kazdym razie zamierzam tak brac do konca ciazy, o ile lekarz mi nie zaleci inaczej
osobiscie nie wierze ze z samego jedzenia zapewnie dziecku odpowiedni dobor witamin, stad wole sie troche dofaszerowac tabletkami -
nick nieaktualnyJonesey wrote:ja nastepna wizyte mam dopiero w 29t i spodziewam sie ze bedzie juz 1,5kg dziecia
no ale to dopiero za 3 tyg
Mój Kubuś ważył w 21t3d 480 gramów, następne usg mam mieć na początku listopada, będzie to ok 25-26 tydzień i ciekawe jaka będzie waga
Dobra, przyznawać się ile Wam zostało do 100dniowki?która pierwsza rozpocznie odliczanie?
-
Dorota3 wrote:Ja biorę wita- miner z dha, jest tam wszystko a cena 30zł nie 60 jak.za femibion czy prenatal które brałam w poprzednich ciazach i do tego w prenatalu nie było żelaza
koszt 40zł.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny