Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Odebrałam wyniki morfoogii. Szału nie ma podwyższone leukocyty RDW - SD i TSH 2,6....
Czekam na wyniki krzywej...
Podwyższone leukocyty w ciąży to fizjologia. Ja mam normalnie leukocytozę 4-5tys, a teraz 8-9. RDW-SD to nie jest jakiś mega ważny parametr. Z jakim TSH startowałaś? Bierzesz leki na czczo 30 min przed śniadaniem? -
malami91 wrote:Podwyższone leukocyty w ciąży to fizjologia. Ja mam normalnie leukocytozę 4-5tys, a teraz 8-9. RDW-SD to nie jest jakiś mega ważny parametr. Z jakim TSH startowałaś? Bierzesz leki na czczo 30 min przed śniadaniem?
Tak na czczo. Startowałam z 2.4 później 3.1 dostałam eutyrox 0.25 spadło do 2.8 więc dostalam dawkę co drugi dzień 0.5 i ładnie spadło do 1.8 cały czas bo biorę 0.25 i0.5 na zmianę a tu dziś wynik 2.6 -
nick nieaktualnyruda90 wrote:Tak na czczo. Startowałam z 2.4 później 3.1 dostałam eutyrox 0.25 spadło do 2.8 więc dostalam dawkę co drugi dzień 0.5 i ładnie spadło do 1.8 cały czas bo biorę 0.25 i0.5 na zmianę a tu dziś wynik 2.6
Głowa do góry, dostaniesz pewnie 50 codziennie i będzie ok. Też zaczynałam od 25 a teraz biorę 88.
-
nick nieaktualny
-
Kąpać się można w 40 stopniach, aczkolwiek ja kiedyś zmierzyłam temperaturę i zmarzłam
Teraz robie tak, że daje trochę cieplejszą (ale nie gorącą) i mniej (tyle, że jak leże to praktycznie cały brzuszek jest nad poziomem wody. Niestety ja pryszniców nie lubię plus boję się, że się poślizgnę w wannie (osobnego prysznica nie mamy).
A co do suplementów to w paru miejscach czytałam, że kwas foliowy powinno się suplementować do końca 2 trymestru. Coś o tym wiecie? zamierzacie zaniechać wraz z zaczęciem trzeciego? -
nick nieaktualnybumbum wrote:A co do suplementów to w paru miejscach czytałam, że kwas foliowy powinno się suplementować do końca 2 trymestru. Coś o tym wiecie? zamierzacie zaniechać wraz z zaczęciem trzeciego?
Najważniejsza jest suplementacja przed poczęciem i ewentualnie w I trymestrze. Ja nie biorę od początku II trymestru. -
Bumbum a to ciekawe. Muszę się jutro mojej gin spytać.
Wczoraj mi takiego smaka narobiłyście na szpinak, że dziś na obiad zrobiłam makaron że szpinakiem i łososiem. Uwielbiam takie obiay szybkie i zdrowePau.Em, Lutyska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Tak na czczo. Startowałam z 2.4 później 3.1 dostałam eutyrox 0.25 spadło do 2.8 więc dostalam dawkę co drugi dzień 0.5 i ładnie spadło do 1.8 cały czas bo biorę 0.25 i0.5 na zmianę a tu dziś wynik 2.6
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co do kwasu foliowego, to mi lekarz kazał łykać przez całą ciążę i również w trakcie karmienia piersią. Kiedyś zalecenia mówiły o przyjmowaniu kwasu do 20 tygodnia, teraz się to zmieniło.
Można też o tym poczytać u mamyginekolog https://mamaginekolog.pl/nowe-rekomendacje-przyjmowania-folianow-u-kobiet-w-wieku-rozrodczym/Jonesey, bumbum lubią tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Spokojnie. Ja miałam najpierw 2.6, dostałam euthyrox 25, spadło do 1.8 i teraz znów skoczylo do 2.2. Mam brać teraz dawkę 50.
Ja miałam 4.6 na początku i to był dopiero stres... Lekarz zleca mi co miesiąc tsh i ft3 i ft4 bo mocno spadło w dół. Ja biorę co drugi dzień 100/85 ale mówił że wraz że wzrostem wagi / wielkością maluszka może się rozregulować tarczyca dlatego trzeba to często kontrolować... -
Hej dziewczyny, witam Was ponownie troche mnie nie bylo, ostatni urlopik sobie zrobilismy.
Tydzien temu mielismy rowniez badania prenatalne i wszystko jest super.
Potwierdzona w 100% zostala dziewczynka.
bardzo sie z tego powodu cieszymy.
Powoli zaczelam wybierac meble i kompletowac w sklepie internetowym wyprawke, na razie wszystko lezy w wirtualnych koszykach.
Najwiekszy problem mam z wozkiem i chcialam sie was spytac czy wybralyscie juz wozki dla waszych pociech.
moze mnie zainspirujecie.Jonesey, Pepper, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, podobno w Rossmann jest promocja na Whisbear, przecenili je teraz na 39 zł, z kartą jeszcze 10% taniej. Cena fantastyczna. Ja u siebie ich nigdy nie widziałam, poza tym nie szukam, bo mam, ale jak któraś z Was chce kupić to może warto sprawdzić czy akurat nie ma. To jest ten bez opcji cry sensor.
-
Black_Lilith wrote:Ja też mam zalecone echo u małego - u nas 490 zł u kardiologa... A tu zaraz 300 zł za usg III trymestru. Nie wspomnę o 150 zł za każdą wizytę plus badania też minimum 60 zł miesięcznie. Same wydatki...
U nas tak samo. 150zł co wizytę. 350zł te echo serca. 250zł badania prenatalne u specjalisty. A gdzie badania?
O becikowym mogę zapomnieć. Przy córce nie dostałam i teraz nie dostanę