X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Tez mamy po synku riko brano i tez capuchino. Na nasze polne drogi to ten wozek jest superi fakt ze nie musze go po schodach wnosić bo inaczej bym wzięła lzejszy. Dlatego kazdy musi pod siebie to dopasować ☺

U nas identycznie. Przedmieście i nie muszę go nigdzie wnosić :)
    Ale spacerówkę już mam joie stage litetrax

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 21:25

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak nauki przedmałżeńskie są bardzo pouczające. Szczególnie gdy prowadzi je Pani i opowiada jak to jej mąż pije,bije,zdradza a ona przyrzekala przed Bogiem i z nim dalej jest.

Ja też mam medicover, chodzę do współpracującej przychodni i te główne badania I, II i III trymestru są tam płatne, u was też?
    Ale wszystkie badania za darmo i moja jedna wizyta w miesiącu zwraca się za abonament za nasza 3.
    W poprzedniej ciąży miałam fajnego lekarza. Mimo że drogi to np clexane przepisywal mi ż refundacja choc za bardzo nke bylo medycznym wskazan.

My mamy wózek coletto. Fajny na wertepy, zwinny ale do samochodu kiepski.

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja po wizycie. Mały waży 677g i nic mu nie odpadło :-)
    Pytaliśmy gina o poród i powiedział że nie ma opcji po 2 cc na sn. Jest to za duże ryzyko powikłań dla matki i dziecka. Akurat nie chciałabym nawet próbować sn więc dobrze się składa ;-)
    Mąż był ze mną i pytał o ewentualność kolejnej ciąży w razie wpadki po 3cc na co dowiedzielismy się że też bardzo odradza i proponuje założyć po połogu krążek, nie wiem co i jak ale to już po wszystkim na spokojnie. Obecnie cieszymy się ze zdrowo rosnącego malucha a ciąże kończymy 38, 39t ;-D

A i mały był już główką do dołu ale mu się dowidziało i leży w poprzek, myślałam że to nie ma znaczenia przy cc a jednak ma bo łatwiej będzie wyciągnąć dziecko za główkę niż za nogi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 21:36

malami91, Pepper, Nadzieja22, MałaMała, Lady_E lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na dniu otwartym w jednym ze szpitalu, które mam na oku. Podobało mi się wszystko oprócz jednej rzeczy - nie można mieć swojej położnej... Tak jest chyba niestety w większości placówek. Aha, i jeszcze co mnie zdziwiło: KTG robią dopiero od 40. tygodnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Pau.em Boże co za głupoty! Jak winą za problemy z zajściem w ciążę może być nie chodzenie do spowiedzi!
    No serio :D a najlepsza antykoncepcja to kalendarzyk :D ah no i prezerwatywy to zło, a kobiety które nie dostają regularnie nasienia popełniają w końcu samobójstwa;D serio takie rzeczy nam gosciu opowiadał;D a no i jak się małżeństwo nie kocha co 2 dzien, to jest grzech ;D ja jeszcze płaciłam za te nauki i to były najgorzej wydane pieniądze w życiu... :D

Dorota super, kawał chłopaka 677g!!

MonisiaK, Dorota3 lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    No serio :D a najlepsza antykoncepcja to kalendarzyk :D ah no i prezerwatywy to zło, a kobiety które nie dostają regularnie nasienia popełniają w końcu samobójstwa;D serio takie rzeczy nam gosciu opowiadał;D a no i jak się małżeństwo nie kocha co 2 dzien, to jest grzech ;D ja jeszcze płaciłam za te nauki i to były najgorzej wydane pieniądze w życiu... :D

Dorota super, kawał chłopaka 677g!!
    Polubiłam bo się uśmiałam na wieczór :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Polubiłam bo się uśmiałam na wieczór :D
    No potrafią rozbawić :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na naukach przedmałżeńskich wmawiano nam że brak owulacji wynika ze świecącej się diody przy telewizorze w sypialni :D także śmiechu warte to wszystko...
    Też mam pakiet medicover z pracy i usg prenatalne I trymestru miałam ze skierowaniem ale to jutrzejsze i kolejne już bez więc będę za nie płacić normalnie :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziś byłam na dniu otwartym w jednym ze szpitalu, które mam na oku. Podobało mi się wszystko oprócz jednej rzeczy - nie można mieć swojej położnej... Tak jest chyba niestety w większości placówek. Aha, i jeszcze co mnie zdziwiło: KTG robią dopiero od 40. tygodnia.

Dziwne z tą położną, ale to może wynikać z tego że pracownicy nie chcą obcych w swojej placówce a ktg też późno, to jak ktoś rodzi przed terminem to muszą mieć dylemat :-P no ale cóż każda placówka kieruje się swoimi zasadami :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny to miałyście genialne nauki przedmałzeńskie :-P ja oczywiście tez chodziłam ale trafiłam na kobietę która ominęła etap kalendarzyka itd a skupiła się na tym zeby przekazać nam informacje o tym ze od slubu tworzyc będziemy rodzinę , jak ważny jest wzajemny szacunek i ze decydując się na małzeństwo musimy miec swiadomość ze nie zawsze będziemy piękni i młodzi :-) oraz ze na naszej drodze moze pojawić sie wiele zakrętow a pokonamy je tylko razem :) czyli czytając wasze doświadczenia stwierdzam ze dobrze trafiłam:-D

Pau.Em lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:37

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połówkowych. Uff wszystko dobrze :) Synek potwierdzony. Pozował do portretów. Aż doktor kazał mężowi zdjęcia monitora robic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 06:02

Ewelcia85, MałaMała, Jonesey, Dorota3, Black_Lilith, Mambella, Pepper, Nadzieja22, Lady_E, malami91, Grzechotka2, Pau.Em, Lutyska, kjt91, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a moj Maz chory :(
    Mam nadzieje ze sie nie zaraze od Niego :(
    Jak juz pozwolil sobie na leki i posluchal ze ma ubrac skarpety to wooow musi zle sie czuc...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja juz wstałam i chyba zaraz ogarnę jakąś kawkę :-P Dzisiaj mam o 12 wizytę u lekarza i od dzisiaj oficjalnie jestem na L4 ;)
    Minioną noc mogę zaliczyć do udanych bo miałam tylko godzinę bezsenności miedzy 1 a 2 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 06:56

Papapatka, Dorota3, Nadzieja22, Lutyska lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 26 tygodniu :)

ja też już na nogach chociaż noc była kiepska ehh uroki ciąży ;)

Ewelcia85, Dorota3, Nadzieja22, Pau.Em, -Mamunia- lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja cała noc prawie nie spałam przez dzisiejsze badania połówkowe, a jak usunęłam na moment to koszmary mi się sniły :/
    Mogę Was prosić o kciuki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 07:59

Black_Lilith, Jonesey, Papapatka, Ewelcia85, Dorota3, Kropeczka85, Lady_E, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Witajcie, ja cała noc prawie nie spałam przez dzisiejsze badania połówkowe, a jak usunęłam na moment to koszmary mi się sniły :/
    Mogę Was prosić o kciuki?

Trzymam kciuki :-)

KaroKaro lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:05

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karo kciukamy! &&&
    będzie dobrze!! :) daj znać po :)

KaroKaro lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nieprzespanych nocy to u mnie nastąpiła jakaś poprawa - od kilku dni śpię jak zabita.
    Mało tego, powróciła mi śpiączka z I trymestru, wczoraj musiałam sobie po powrocie męża z pracy trochę przymknąć oko.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ