Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Ja ciuszków jeszcze nie piore za to kołdrę i poszwy co miałam kupione upralam w 90 stopniach, uprasowalam i wpakowalam do worka prozniowego.
Ciuszki chyba będę pala w 40 st (rada poloznej). Jak sądzicie?
Ja ciuszków nie piorę bo póki co nie mam co prac hahai w ogóle myśle, ze jeszcze jest czas
Ale jak juz zacznę to bede robić tak samo jak przy dziewczynach czyli prac razem z naszymi ubraniami, w naszym proszku, w naszym płynie i ja piorę w 40 stopniach. No i nie prasuje hahahaha czego moja teściowa nie moze przeżyć :p
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:dziewczyny podeślijcie link do tych koszul ciążowych bo nie mogę znaleźć w wątku ...z góry dziękuje
Taki link ostatnio Nadzieja podrzucała
https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Stalowa/399
Ale nie wiem czy o to chodzi -
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Ja też jestem, czytam i staram się odpisywać, jeżeli oczywiście mam co napisać, bo przecież bez sensu pisać coś w stylu "Wiesz, w sumie to nic na ten temat nie wiem, ale piszę tak o, żeby nie było, że nikt Ci nie odpisuje"
Czasem też po prostu zwyczajnie nie chce mi się nic pisać i to jest też według mnie ok
Czasem trzeba dać sobie na luz.
Trzymam kciuki za wizyty
Ja mam w piątek, ale na nieludzką dla mnie godzinęTuż po 8 mam się już zjawić ze skierowaniem, a badanie pewnie ok 8,30. Czyli muszę wstać najpóźniej o 6, żeby się wyrobić (mam 30 min drogi plus parę minut na znalezienie miejsca parkingowego). Za to potem mamy w planie jechać oglądać wózki i fotele
Nadzieja, a ty nie masz co robić o 2 w nocy? -
nick nieaktualnyRose7 wrote:Ja mam dwie pary spodni z h&m mama. Bardzo wygodne. Jedne kupowałam w sklepie za 129 a drugie IDENTYCZNE na olxie wyczaiłam za 35zł! Wyglądają jak nowe nieużywane
Ja tez mam dwie pary z hm kupione na wyprzedażach za 30 zł para i jestem zadowolona bardzo -
Dorota3 wrote:A jak u Was z praniem ciuszkow? Ja miałam wczoraj dylemat czy prać bo to ostatnie dni ciepła. Boję się że później jedno pranie bedzie schło 3 dni przy kaloryferze. A może suszarka automatyczna? Sama już nie wiem jak to zorganizować jak się pojawi trzecie dziecko.
Ja kilka dni temu wyciągnęłam rzeczy po małym i piorę, bo trzymane tyle czasu w próżniowych workach strasznie śmierdzą... Ale i tak będę je potem jeszcze raz prała sukcesywnie, teraz to tylko tak na szybko, żeby dać radę to obejrzeć bez zatykania nosa. Wydaje mi się, że tyle miesięcy to jednak trochę za wcześnie na pranie. Planuję najpierw wyprać i wyprasować tylko rozmiar 50 i 56, ale najwcześniej w grudniu. -
artemida27 wrote:No właśnie na nim byliśmy w niedzielę- dla mnie wcale zabawny nie był.. Wręcz przeciwnie- po jednej ze scen na początku filmu miałam ochotę wyjść jak najszybciej z kina. Wszystko chyba przez to, że w ciąży wolę lżejsze tematy..
A widzisz, podobnie wybrałyśmyMi się podobał, humor w klimacie Koterskiego jest dość specyficzny, fakt. Pewnie scena z pieskiem tak Cię ruszyła? Mnie też...
Widziałam zajawkę filmu o Queen, który wchodzi niebawem do kin, pomimo że nie jestem jakąś wielką fanką to muszę go zobaczyć. Trzeba wykorzystać czas zanim maluszki się urodzą, bo potem z wyjściem do kina będzie ciężko -
ruda90 wrote:a zamierzacie kupić coś takiego ?
https://allegro.pl/matodress-jednorazowa-koszula-porodu-karmienia-s-m-i6737037660.html
O, ciekawe. Nie widziałam, że coś takiego jestDobry pomysł, chociaż to może być średnio przyjemny materiał.
-
-Mamunia- wrote:Cześć dziewczyny i ja się staram Was podczytywać.
Praca dom dziecko jednak trochę męczy...
Podczytuję i zawsze mam nadzieję na jakieś fajne zdjęcie brzuszka czy chociażby maluszka, mam nadzieję że jutro posypią się zdjęcia maluszków, ja również mam jutro badanie ale dopiero o 18
Jak będę miała fotkę to się pochwale.
Dziewczyny chcialabym kupić jakąś fajną dopasowaną sukienkę oczywiście w rozsądnej cenie. Co się zabiorę za to to budzi mnie następnego dnia budzik do pracy.
Czy macie jakieś fajne ciuszki? Nawet i spodnie ciążowe.
Polecam sukienki z by Insomnia. One co prawda nie są ciążowe, ale to dresówka i mają modele tak uszyte, że zmieści się tam nawet ogromny ciążowy brzuch. A po porodzie są dalej przydatne.
https://byinsomnia.com/online-store/collection/dresses-and-tunics
Za zapisanie się do newslettera jest 25 zł taiej a mają też różne promocje, np. na black friday w zeszłym roku było chyba 20% zniżkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:36
kjt91 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!
Ja też staram się podczytywać tyle ile mogę piszę wtedy kiedy mam coś do powiedzenia na dany temat i tak jak napisała Nadzieja22 trochę bez sensu jest pisać jeśli nie mamy zdania w temacie
Nie ma się co denerwować każda z nas ma swoje życie i obowiązki a forum to dodatek do tego wszystkiego, zresztą bardzo przydatny bo jak trzeba to wsparcie znajdzie tu każda z nasA to że czasami jakiś post zostanie bez odzewu to normalne, jest nas tu sporo, a wiadomo hormony nam buzuja i każda z nas ma taki moment że najzwyczajniej w świecie jej się nie chce odpisywać i to wg mnie jest zrozumiałe
więc nie spinajmy się o takie pierdoły, bo myślę że w życiu są ważniejsze sprawy a teraz kiedy jestesmy w ciąży to jest tymbardziej ważne
-Mamunia-ja wczoraj sobie tak właśnie myślałam jak to będzie w lutym jak każda po kolei będzie tuliła swoje maleństwowtedy to dopiero będzie wysyp szczęścia! Już nie mogę się doczekać
Miłego dnia życzę wczystkim!
P.S. My dziś z mężem jedziemy zrobić rundę po hurtowniach dziecięcych jak coś fajnego wyczaję to dam znać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:35
kjt91, Lutyska lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Co do sukienek to ja ostatnio zamówiłam taką i jest świetna! Idealnie opina brzuszek i jest z mega wygodnego i mięciutkiego materiału
https://www.zalando.pl/zalando-essentials-sukienka-dzianinowa-bordeaux-za821c06u-g11.html🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, a kiedy planujecie zakupy apteczne do szpitala dla siebie? Jakoś na wszelki wypadek wcześniej, czy już wszystko razem?
ja takie rzeczy planuje kupić w Grudniua póki co nie mam jeszcze ani jednej rzeczy dla malutkiej...
-
Też myślę kiedy te kosmetyki, podkłady i całą resztę aptekowa ogarne. Muszę zrobić jakąś sensowną listę i pewnie kupię coś ujedrniajacego i na rozstepy od razu i po porodzie mobilizacja zeby jakoś wyglądał ten brzuch bo jeszcze z pierwszej ciazy mam tragedie.25.01.2019 cc
-
Mambella wrote:I po wizycie. Chłop jak dąb wyprzedza a ponad tydzień. Dziś 24+6 a on już waży 860g. Niestety ciśnienie podwyższone muszę mierzyć, Brać więcej magnezu a morfologia wzorowa.
Jaki duży chłopiec, na następnej wizycie to już na bank będzie miał ponad kilogram -
Dorota3 wrote:A jak u Was z praniem ciuszkow? Ja miałam wczoraj dylemat czy prać bo to ostatnie dni ciepła. Boję się że później jedno pranie bedzie schło 3 dni przy kaloryferze. A może suszarka automatyczna? Sama już nie wiem jak to zorganizować jak ja jusię pojawi trzecie dziecko.
Skorzystałam z tych ostatnich dni ciepła
I w końcu wiem co mam. I masakra mam tyle bodziaków że mała pewnie połowy nie założy :p Tak to leżały na kupie a ja tylko dokupowałam :p
I wczoraj przyszła wanienkaStokke flexi bath.
I prawie wszystko już mamy. Leżaczek babybjorn przyjedzie ze szwagierką w listopadzie. Jeszcze kosmetyczne rzeczy, śpiworki, parę pajacyków no i dla mnie rzeczy do szpitalaDorota3, kjt91 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ja prać będę zapewne w styczniu.
Sesję brzuszkową z synkiem miałam więc i teraz chcę. I później obowiązkowa noworodkowa do 2tyg po narodzinach
Z apteki pewnie zamówię wszystko grudzień/ styczeń. Będę kupować w gemini więc wszystko razem
Zamówiłam już chustę dla maleństwa! Znalazłam piękną kółkową i nie mogłam się oprzeć
-
baranosia wrote:Ja prać będę zapewne w styczniu.
Sesję brzuszkową z synkiem miałam więc i teraz chcę. I później obowiązkowa noworodkowa do 2tyg po narodzinach
Z apteki pewnie zamówię wszystko grudzień/ styczeń. Będę kupować w gemini więc wszystko razem
Zamówiłam już chustę dla maleństwa! Znalazłam piękną kółkową i nie mogłam się oprzeć
Pochwal się chustąja też bardzo chciałabym chustować córeczkę tylko nie wiem czy na kurs lepiej zapisać się jeszcze przed porodem czy już po, jak myślicie?
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dorota3 wrote:A jak u Was z praniem ciuszkow? Ja miałam wczoraj dylemat czy prać bo to ostatnie dni ciepła. Boję się że później jedno pranie bedzie schło 3 dni przy kaloryferze. A może suszarka automatyczna? Sama już nie wiem jak to zorganizować jak się pojawi trzecie dziecko.
Ja zostawiam pranie na koniec grudnia albo najlepiej na początek stycznia jak już będę miała całą wyprawkę, a po drugie nie chce żeby już teraz leżały wyprane ubranka aż do lutego.baranosia lubi tę wiadomość
-
No i tez miałam szykowac wszystko grudzień styczeń. Ale siostry mnie namówiły. 3 z 4 moich sióstr od 30tc musiała leżeć. Mogły wstawać tylko do ubikacji. Skracajaca się szyjka mam nadzieje że to zbied okoliczności a nie taka nasza uroda... Wiec poradziły mi zrób wszystko do 30tc. Bo jak nie daj boże bedziesz musiała leżeć to kaplica. Wiem że mój mąż by to zrobiła ale wiecie ja chce sama :p Wiec do 30 tc chce wszystko mieć. Później tylko spakuję torby po 34tc i miejmy nadzieje że nie podzele ich losu
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka