Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroKaro wrote:Pochwal się chustą
ja też bardzo chciałabym chustować córeczkę tylko nie wiem czy na kurs lepiej zapisać się jeszcze przed porodem czy już po, jak myślicie?
Wydaje mi się, ze lepiej po porodzie, żeby już ćwiczyć z maluszkiem. Misiek czy lalka to jednak nie to samo, a i brzuch przeszkadza. Ja byłam na takim kursie dwa miesiące przed porodem, skorzystałam z opcji, ze był darmowy na targach Mother&Baby. I ćwiczył w rezultacie mój mąż -
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, a kiedy planujecie zakupy apteczne do szpitala dla siebie? Jakoś na wszelki wypadek wcześniej, czy już wszystko razem?
Też nie wcześniej niż na początku grudnia tak żeby do końca grudnia spakować torbę do szpitala. -
nick nieaktualnyU mnie drugie pranie schnie. Wyprałam to, co dostałam używane, żeby móc poskładać i schować do komody. Stopniowo powolutku sobie wszystko zaczynam ogarniać. Jakieś podkłady, wkładki laktacyjne itd. już mam kupione. Tak samo koszule do szpitala. Ubranek kilka sztuk kupiłam w Lidlu, a z resztą się wstrzymuję w oczekiwaniu na jakieś wyprzedaże. Łóżeczko dostaliśmy, wózek zamówimy grudzień/styczeń.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:08
-
Ja rozważam zakup takiej bluzy do zakładania na siebie i dziecko, jak się chustuje. Widziałam takie na Aliexpress poniżej 100 zł.
Co o tym myślicie? Zaraz znajdę link, to zobaczycie o co mi chodzi dokładnie.
Coś takiego https://www.aliexpress.com/item/Newest-High-quality-Parenting-Child-2016-Autumn-and-winter-three-features-mother-Kangaroo-hoodie-women-pullovers/32777871510.html?shortkey=veEJ7fA3&addresstype=600Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:13
-
KaroKaro wrote:Pochwal się chustą
ja też bardzo chciałabym chustować córeczkę tylko nie wiem czy na kurs lepiej zapisać się jeszcze przed porodem czy już po, jak myślicie?
Kupiłam taką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6e305b40947.jpg
Też myślałam o tych bluzach. Dużo dziewczyn nosi też dużo większe bluzy np męża i wtedy się mieszczą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:14
kjt91, Ewelcia85, KaroKaro, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj wybił mi już 24 tc.
Popołudniu mam wizytę już się stresuję. W sumie najbardziej obawiam się o to czy z szyjką wszystko ok. Niby wcześniej nie było problemów, ale tak jak już kiedyś pisałam ostatnio mam jakieś bóle w dole brzucha i nacisk na krocze. Może to tylko ułożenie małej ma na to wpływ. Okaże się popołudniu.
Ewelcia85, Dorota3, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
baranosia wrote:Black Lilith ma rację! Spotkanie z doradcą już jak będzie maleństwo
Kupiłam taką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6e305b40947.jpg
Też myślałam o tych bluzach. Dużo dziewczyn nosi też dużo większe bluzy np męża i wtedy się mieszczą
Jaka ładna -
Dzień doberek
ja ciuszki będe prała na początku stycznia bo jakos watpie ze synek będzie bystrzejszy od siostr i urodzi się przed terminem
dzisiaj od rana byłam na rynku i oglądałam koszule do karmienia ( na szczęście mają bez misiów tez ) za 39 zł polski producent i moze się skuszę .Zamowienie z apteki przełom grudnia i stycznia planuje zrobic
Kochane moje dokładnie rok temu o godz 5:25 na swiat przyszła moja Alicjajak szybko mi ten rok zleciał to masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:17
Black_Lilith, baranosia, KaroKaro, Dorota3, Papapatka, artemida27, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
kjt91 wrote:Dzisiaj wybił mi już 24 tc.
Popołudniu mam wizytę już się stresuję. W sumie najbardziej obawiam się o to czy z szyjką wszystko ok. Niby wcześniej nie było problemów, ale tak jak już kiedyś pisałam ostatnio mam jakieś bóle w dole brzucha i nacisk na krocze. Może to tylko ułożenie małej ma na to wpływ. Okaże się popołudniu.
GratulacjeU mnie 23, a na 24 czekam jako na symboliczną granicę przeżywalności malucha poza brzuchem mamy.
Mnie też kłuje w szyjce, a jest długa. Może maluszek wpycha nóżki lub rączki i stad ból? -
Ewelcia85 wrote:Dzień doberek
ja ciuszki będe prała na początku stycznia bo jakos watpie ze synek będzie bystrzejszy od siostr i urodzi się przed terminem
dzisiaj od rana byłam na rynku i oglądałam koszule do karmienia ( na szczęście mają bez misiów tez ) za 39 zł polski producent i moze się skuszę .Zamowienie z apteki przełom grudnia i stycznia planuje zrobic
Kochane moje dokładnie rok temu o godz 5:25 na swiat przyszła moja Alicjajak szybko mi ten rok zleciał to masakra
Sto lat dla córeczkiEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za doradzanie w sprawie chusty, rzeczywiście brzuch mógłby przeszkadzać
Black_Lilith śliczna chusta
Ja pranie będę ogarniać w okolicy grudnia stycznia, też nie chce żeby tyle czasu leżały a poza tym nie mamy jeszcze komody na ciuszki dla Malutkiej
Ewelcia wszystkiego najlepszego dla Alusi :*Ewelcia85 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dzień dobry dziewczynki
Kciukasy dla wizytujących.
Ja pewnie będę prać grudzień/styczeń, bo na razie nie mam co prać...muszę wyciągnąć kartony po Blance, Ale ciągle niedoczas... A cały czas pracuje, choć coraz bardziej jestem zmęczona...
kjt91 lubi tę wiadomość
-
Hej
Ciuszki będę prac jak kupimy dodatkową komodę tak grudzień/styczeń.
W lutym na zabieg histeroskopię kupiłam sobie taką koszulę tylko granatowa i teraz jak przekopuję internet w poszukiwaniu jakiejś fajnej koszuli natknelam się na tą moją i okazuje się, to ciążowa i do karmienia:D https://naszsmyk.pl/pl/p/Italian-Fashion-Koszula-do-Karmienia-Liza-M-/18392?gclid=EAIaIQobChMI47T_9b6P3gIVV_lRCh27WgWNEAQYASABEgIAdvD_BwE
Jakoś mnie przytłoczyła ostatnio ta ilość rzeczy do kupienia...
Wy tu wstawiacie takie piękne zdjęcia buzię, a nasza wczoraj do portretu jakoś pozować nie chciała i wypięła pupe
A i dostałam skierowanie na krzywą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 22:08
Black_Lilith, Ewelcia85, KaroKaro, Dorota3, kjt91, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, Papapatka, artemida27, Jonesey, Lutyska, Nadzieja22, baranosia, Rose7, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Makowa_Panna super fotka! Widać że dziewczynka jak malowana
Makowa_Panna, Pau.Em lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ewelcia85 wrote:Dzień doberek
Wszystkiego co najlepsze dla córeczki, spełnienia wszystkich dziecięcych marzeń :*Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Dzień dobry dziewczynki
Kciukasy dla wizytujących.
Ja pewnie będę prać grudzień/styczeń, bo na razie nie mam co prać...muszę wyciągnąć kartony po Blance, Ale ciągle niedoczas... A cały czas pracuje, choć coraz bardziej jestem zmęczona...
Ja podobnie. Już nawet zastanawiałam się czy nie przyspieszyć przejścia na L4, ale jednak już dociągnę do planowanego terminu. Zostało mi jeszcze 19 dni roboczych. 1-2.11 mam wolny więc już bliżej niż dalej -
nick nieaktualnyEwelcia 100 lat dla córeczki ❤
Makowa Panna Wow jak cudnie się pokazała Twoją corka;D nie ma watpliwosci co do płci haha:D
Powodzenia dla wizytujacych.
Ja mam za tydzień wizytę, A usg mam 3 listopada. I się stresuje czy szyjka się skraca czy nie eh:/.Makowa_Panna, Ewelcia85, kjt91, kjt91 lubią tę wiadomość