X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Taki zwykły w kostce? Też brzmi fajnie.
    Tak taki zwykły. Rozdrabniam nad patelnią w palcach i dodaję podprażone pestki słonecznika

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ;) trochę mi się przykro zrobiło bo lekarz moje +7kg skwitował słowami ze od teraz dieta bo za duzo przytyłam ;)
    U mnie wszyscy , zarówno ze strony męża jak i mojej pytają się co kupic dziewczynom na prezenty albo dają pieniądze zebysmy sami imcoś kupili :) dzięki temu unikamy całej sterty niepotrzebnych rzeczy :)
    U mnie relacje psuje moja mamachociaz ostatnio trochę się ogarnęla (obym nie zapeszyła ) . Tescie się nie wtrącają do naszego zycia a wnuczki odwiedzają często :)
    Z teściową tylko raz miałam poważną rozmowę gdzie wyraziła swoją opinię na temat naszego mieszkania razem przed ślubem . Ona jest osobą bardzo religijną i wprost powiedziała nam ze to jej się nie podoba ale zrobiła to tylko raz a potem juz nigdy do tematu nie wracała a my przed ślubem trochę na "kocią łapę mieszkaliśmy ":-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też makarony ze szpinakiem nie przejdą :-(

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jak robię makaron ze szpinakiem to tylko dla siebie...dla mojego męża obiad bez mięsa to nie obiad :D

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywam się po połówkowym :D
    Z Helenką wszystko w najlepszym porządku, podobno modelka nam rośnie bo ma długie nogi i to już drugi lekarz tak powiedział więc coś w tym musi być. Na szczęście wszystkie długości mieszczą się w siatkach centylowych więc wszystko w normie, prawie się popłakałam jak wyszliśmy z gabinetu :P
    Okazało się że łożysko mam na przedniej ścianie a na pierwszych badaniach było na tylnej więc to że już tak długo czuje ruchy trochę zdziwiło lekarza ale doszliśmy do wniosku że ma dużo siły bo aż brzuch podskakiwał podczas usg :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b5d14c709ca.jpg

Moniiiikaaaa, Jonesey, kjt91, malami91, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, MonisiaK, Black_Lilith, Karola94c, Aleksa87, Kropeczka85, Pepper, Papapatka, Dorota3, magdaaa88, iwona01, -Mamunia- lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też musi być mięso:) Nad szpinakiem myślałam raczej jako przekąski jak mąż jest w pracy:)

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Odzywam się po połówkowym :D
    Z Helenką wszystko w najlepszym porządku, podobno modelka nam rośnie bo ma długie nogi i to już drugi lekarz tak powiedział więc coś w tym musi być. Na szczęście wszystkie długości mieszczą się w siatkach centylowych więc wszystko w normie, prawie się popłakałam jak wyszliśmy z gabinetu :P
    Okazało się że łożysko mam na przedniej ścianie a na pierwszych badaniach było na tylnej więc to że już tak długo czuje ruchy trochę zdziwiło lekarza ale doszliśmy do wniosku że ma dużo siły bo aż brzuch podskakiwał podczas usg :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b5d14c709ca.jpg

Gratuluję! U mnie była identyczna sprawa z łożyskem. Zastanawiam się, czy to dlatego teraz mniej czuję (choć czuję dużo i tak).

KaroKaro lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek 22 tygodnia, a kalendarz belly pokazuje mi szósty miesiąc... czy to naprawdę już? Nigdy tych przeliczników nie rozumiem

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój całe szczęście z tych co nie muszą mieć mięsa i warzywa też chętnie wcina.
    Ewelcia my na kocią łapę to 6lat mieszkaliśmy. Z moi mężem a wtedy jeszcze chłopakiem zamieszkałam w wieku 19 lat :D
    Karo jakie śliczne zdjęcie buziuchny :) Mam nadziej, że nasza też tak zapozuje.

KaroKaro, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:44

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałyście sporo o zachowaniu ludzi w komunikacji miejskiej. Dziś jechałam do lekarza ( niestety przeziębienie cały czas w natarciu, totalnie nie radze sobie z kaszlem) i za każdym razem ktoś chciał ustąpić mi miejsca ;) Miłe to było :) Duży plus dla Łodzi :)

Co do innych miejsc typu sklep, poczta, apteka- nigdy nikt..

Moje relacje z teściową układają się dobrze- dzwoni, pyta jak się czuje, nie może doczekać się przyjścia na świat pierwszego wnuka :) Zobaczymy jak będzie dalej.. Nie ma co zapeszać..

Dziś po raz pierwszy ugotowałam zupę z cukinii ;) Całkiem spoko :)

Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szczęśliwie mąż zje absolutnie wszystko, co ugotuję, a jak ma ochotę na coś innego to sam robi obiad dla nas. Chociaż akurat on nie je mięsa wcale, więc tu nie ma problemu. Za to problem jest taki, ze on lubi obiady na słodko - naleśniki, placki, leniwe - ja nie bardzo. Zjem, ale wolę słone. Makarony uwielbiamy wszyscy. Za to ciasta piecze głównie mąż, jego szarlotka to mistrzostwo świata :-)

Dorota3 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi się dziś chce spać. Mąż mnie dziś zabiera na randkę do kina i obawiam się, że mogę przysnąć - ciepło, ciemno, wygodny fotel :-) Moze nie pomóc nawet dobry film...

Papapatka, magdaaa88 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Strasznie mi się dziś chce spać. Mąż mnie dziś zabiera na randkę do kina i obawiam się, że mogę przysnąć - ciepło, ciemno, wygodny fotel :-) Moze nie pomóc nawet dobry film...

A na jaki film idziecie? :)

My byliśmy w niedzielę ;) Potem miał być spacer ale już po kinie byłam zmęczona i wróciliśmy do mieszkania :D

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    A na jaki film idziecie? :)

My byliśmy w niedzielę ;) Potem miał być spacer ale już po kinie byłam zmęczona i wróciliśmy do mieszkania :D

Na nowy film Koterskiego - 7 uczuć. Podobno zabawny.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMala nie przejmuj się w ogole! Ja już przestałam pisać , tylko raczej podczytuję po tym jak na kilka kolejnych postów odpowiedziała mi tylko Ewelcia.:)
    Każda z nas jest inna i oczekuje czegoś innego. Jedna odezwie się na każdy temat inna tylko o sobie i innych nie widzi, to normalne. Trzeba to uszanować i tyle :) To tylko forum. Ale ja sobie nie wyobrażam nie poczytać co u Dziewczyn. Mogę się nie odzywać, ale poczytać zawsze warto, coś nowego się dowiedzieć, a potem wspólnie oczekiwać przyjścia na świat naszych pociech rówieśników :)
    Swoją drogą ciekawe co z Ej Est? Dawno się nie odzywała, a była raczej aktywna zazwyczaj.

MałaMała, Ewelcia85, SiSi111, iwona01 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Swoją drogą ciekawe co z Ej Est? Dawno się nie odzywała, a była raczej aktywna zazwyczaj.

No właśnie, ciekawe co u niej.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Na nowy film Koterskiego - 7 uczuć. Podobno zabawny.

No właśnie na nim byliśmy w niedzielę- dla mnie wcale zabawny nie był.. Wręcz przeciwnie- po jednej ze scen na początku filmu miałam ochotę wyjść jak najszybciej z kina. Wszystko chyba przez to, że w ciąży wolę lżejsze tematy..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ej est pytałam kilka stron temu... Zero odzewu

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ