Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj wiecie, Moja teściowa się stara. Ja to wiem. Chce dla nas jak najlepiej. Ale ona zwyczajnie ma całkowicie inne myślenie, inne podejście itp. A takie coś wiadomo, że rzutuje na relację. Jak to mówią "dobrymi checiami jest piekło wybrukowane" i tyle.
Jonesey lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Ciagle jestem nie w temacie widze
i z nikim pogadac nie moge ehhh...
Chyba zmienie forum Dziewczyny...
Powodzenia...
no to sama zarzuc jakis temat o czyms bys chciala pogadac
moze juz o tesciowych nie gadajmy bo mi sie tyko krew gotuje nieporzebnie i mnie Artek skopal po pecherzu za kare -
Papapatka wrote:Jakby to powiedzieć, czytam o teściowych, ale smutna prawda jest taka, że to jakby o moich rodzicach... Tesciową mam OK, wytłumaczyłam jej ze szkoda mi ich pieniedzy na cos, to mi sie nie przyda, wiec mam jej dac liste rzeczy, które moze kupić dla Zosi.
Za to tekst od moich rodziców "My już swoje dzieci wychowaliśmy i to nam starczy".
no niestety rodziny sie nie wybieraja mam nadzieje, ze moja sie na mnie nie wypnie bo bede mieszkac 40km od nich, a dla mojej mamy to jak drugi koniec polski
-
Ja akurat na swoją teściowa nie narzekam. Fajna kobieta. Ma silny charakter ale złego słowa nigdy mi nie powiedziała (mam nadzieję że nie zapeszam)
Dziewczyny, narobilyscie mi smaka na makaron z łososiem i szpinakiem. Nigdy nie robiłam. Robicie z wędzonym czy świeżym? I po prostu usmażyć wszystko i dodać śmietany? -
Moniiiikaaaa wrote:Ja akurat na swoją teściowa nie narzekam. Fajna kobieta. Ma silny charakter ale złego słowa nigdy mi nie powiedziała (mam nadzieję że nie zapeszam)
Dziewczyny, narobilyscie mi smaka na makaron z łososiem i szpinakiem. Nigdy nie robiłam. Robicie z wędzonym czy świeżym? I po prostu usmażyć wszystko i dodać śmietany?
Ja robię zawsze z wędzonymPodsmażam z cebulką i czosnkiem. Na masle robię szpinak. Potem łączę wszystko i dodaję śmietanę. Najlepsze z taką 30%
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Ja na razie też złego słowa nie mogę o mojej powiedzieć. Raczej jest po mojej stronie, ale zobaczymy jak już się mały pojawi.
Czy nie zacznie mi narzucać swoich "umiejętności, doświadczeń"
Ostatnio po warsztatach zapytałam jak podnosi dziecko, bo nawet położna się śmiała, że wszystkie ciotki, babki będą się szczycić tym, że swoje dzieci odchowały i wiedzą
Jak się okazało, że tak się nie bierze była zdziwiona.
Mówię ha! a widzisz, to Twoj synek Cię przeszkoli. Tylko się śmiała, ale kto wie czy czegoś nie knujeRose7 lubi tę wiadomość
-
Moja teściowa tez jest spoko
Wiadomo przyjaciółkami nie będziemy
Ale jest fajna, nie wtrąca się i wiem że nasza Blanka będzie jej oczkiem w głowie. Nawet jeśli cos powie o wychowaniu małej to pewnie jej wybaczę
Na szczecie nie jest staroświecka. Wręcz przeciwnie jest całkiem taka nasza :p I zawsze powtarza ja swojego synka juz wychowałam teraz ty się o niego martw :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:58
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Moniiiikaaaa ja szpinak podsmażam na maśle, dodaje sól, pieprz, czosnek i śmietanę. Łososia wędzonego podsmażam na gołej patelni. Nakłada makaron, na to szpinak, łosoś i posypuje starym serem w typie parmezan.
-
Moja teściowa też jest ok. Relacje mamy takie zwykłe, nie chce w niej przyjaciółki, doradczyni. Jest mama mojego męża i ja szanuje. Zawsze widzi wnuka w soboty a my możemy spokojnie zakupy zrobić. Też na początku kupowała ubranka z czapy, mamy całkowicie odmienne gusty. Ale później chyba zauważyła moje niezadowolenie i do każdego prezentu dawała paragon i zaznaczała że jak nam się nie podoba to możemy wymienic.
Ja jednak na dziś mam przesunięta wizyte prosto po pracy.
MałaMała, no weź....
Mi często nikt nie odpisze na post ale jest tu sporo dziewczyn i ciężko wszystko zapamiętać, co kto napisał.
Mi ogólnie ciężko się wbić w wasze rozmowy bo jestem "świeża" wy się dłużej znacie, więcej o sobie wiecie, ale jak jest problem to każda wesprzeciemalami91 lubi tę wiadomość
-
Moi teściowie, mimo że z nimi mieszkają, wcale nie interesują się swoją wnuczką. Moja córka nie dostaje od nich prezentów na urodziny czy inne uroczystości, a jak już teściowa się posprzecza z moim mężem to oczywiście z automatu nie odzywa się do mnie i do córki. Ale na szczęście mieszkamy u nich chwilowo mam nadzieję że jeszcze rok max dwa i będziemy mieli ich z głowy, a wtedy to w ogóle nie muszą nas odwiedzać.
-
nick nieaktualny