X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:05

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiecie, Moja teściowa się stara. Ja to wiem. Chce dla nas jak najlepiej. Ale ona zwyczajnie ma całkowicie inne myślenie, inne podejście itp. A takie coś wiadomo, że rzutuje na relację. Jak to mówią "dobrymi checiami jest piekło wybrukowane" i tyle.

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ciagle jestem nie w temacie widze :/ i z nikim pogadac nie moge ehhh...
    Chyba zmienie forum Dziewczyny...
    Powodzenia...

no to sama zarzuc jakis temat o czyms bys chciala pogadac :)

moze juz o tesciowych nie gadajmy bo mi sie tyko krew gotuje nieporzebnie i mnie Artek skopal po pecherzu za kare :P

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Jakby to powiedzieć, czytam o teściowych, ale smutna prawda jest taka, że to jakby o moich rodzicach... Tesciową mam OK, wytłumaczyłam jej ze szkoda mi ich pieniedzy na cos, to mi sie nie przyda, wiec mam jej dac liste rzeczy, które moze kupić dla Zosi.

Za to tekst od moich rodziców "My już swoje dzieci wychowaliśmy i to nam starczy".

no niestety rodziny sie nie wybiera :( ja mam nadzieje, ze moja sie na mnie nie wypnie bo bede mieszkac 40km od nich, a dla mojej mamy to jak drugi koniec polski :P

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:06

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat na swoją teściowa nie narzekam. Fajna kobieta. Ma silny charakter ale złego słowa nigdy mi nie powiedziała (mam nadzieję że nie zapeszam) :)

Dziewczyny, narobilyscie mi smaka na makaron z łososiem i szpinakiem. Nigdy nie robiłam. Robicie z wędzonym czy świeżym? I po prostu usmażyć wszystko i dodać śmietany?

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Ja akurat na swoją teściowa nie narzekam. Fajna kobieta. Ma silny charakter ale złego słowa nigdy mi nie powiedziała (mam nadzieję że nie zapeszam) :)

Dziewczyny, narobilyscie mi smaka na makaron z łososiem i szpinakiem. Nigdy nie robiłam. Robicie z wędzonym czy świeżym? I po prostu usmażyć wszystko i dodać śmietany?

Ja robię zawsze z wędzonym :-) Podsmażam z cebulką i czosnkiem. Na masle robię szpinak. Potem łączę wszystko i dodaję śmietanę. Najlepsze z taką 30% :-)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie też złego słowa nie mogę o mojej powiedzieć. Raczej jest po mojej stronie, ale zobaczymy jak już się mały pojawi.
    Czy nie zacznie mi narzucać swoich "umiejętności, doświadczeń"
    Ostatnio po warsztatach zapytałam jak podnosi dziecko, bo nawet położna się śmiała, że wszystkie ciotki, babki będą się szczycić tym, że swoje dzieci odchowały i wiedzą
    Jak się okazało, że tak się nie bierze była zdziwiona.
    Mówię ha! a widzisz, to Twoj synek Cię przeszkoli. Tylko się śmiała, ale kto wie czy czegoś nie knuje ;-)

Rose7 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa tez jest spoko :) Wiadomo przyjaciółkami nie będziemy :) Ale jest fajna, nie wtrąca się i wiem że nasza Blanka będzie jej oczkiem w głowie. Nawet jeśli cos powie o wychowaniu małej to pewnie jej wybaczę :) Na szczecie nie jest staroświecka. Wręcz przeciwnie jest całkiem taka nasza :p I zawsze powtarza ja swojego synka juz wychowałam teraz ty się o niego martw :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 12:58

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa ja szpinak podsmażam na maśle, dodaje sól, pieprz, czosnek i śmietanę. Łososia wędzonego podsmażam na gołej patelni. Nakłada makaron, na to szpinak, łosoś i posypuje starym serem w typie parmezan.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Zawsze można na Was liczyć :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:15

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś na nic nie mam siły, na robienie obiadu to już w ogóle. Muszę wykrzesać jakąś energię z siebie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię tak jak Makowa Panna tylko z piersią kurczaka :) A jak bez mięsa to dodaję do szpinaku twaróg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też jest ok. Relacje mamy takie zwykłe, nie chce w niej przyjaciółki, doradczyni. Jest mama mojego męża i ja szanuje. Zawsze widzi wnuka w soboty a my możemy spokojnie zakupy zrobić. Też na początku kupowała ubranka z czapy, mamy całkowicie odmienne gusty. Ale później chyba zauważyła moje niezadowolenie i do każdego prezentu dawała paragon i zaznaczała że jak nam się nie podoba to możemy wymienic.

Ja jednak na dziś mam przesunięta wizyte prosto po pracy.

MałaMała, no weź....
    Mi często nikt nie odpisze na post ale jest tu sporo dziewczyn i ciężko wszystko zapamiętać, co kto napisał.
    Mi ogólnie ciężko się wbić w wasze rozmowy bo jestem "świeża" wy się dłużej znacie, więcej o sobie wiecie, ale jak jest problem to każda wesprzecie ;-)

malami91 lubi tę wiadomość

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dopiero jestem w tyle wczoraj cały dzień miałam pracę w terenie wieczorem jak dotarłam do domu to padłam na pysk nie miałam siły tutaj zaglądnąć i dopiero teraz wszystko nadrobiłam.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie, mimo że z nimi mieszkają, wcale nie interesują się swoją wnuczką. Moja córka nie dostaje od nich prezentów na urodziny czy inne uroczystości, a jak już teściowa się posprzecza z moim mężem to oczywiście z automatu nie odzywa się do mnie i do córki. Ale na szczęście mieszkamy u nich chwilowo mam nadzieję że jeszcze rok max dwa i będziemy mieli ich z głowy, a wtedy to w ogóle nie muszą nas odwiedzać.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę nawet dobrze bo ostatnio czuję taki ból/nacisk na krocze a po wczorajszym intensywnym dniu tylko się to nasiliło. Mam nadzieję, że z szyjką wszystko w porządku i że u malutkiej też wszystko gra.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja też robię tak jak Makowa Panna tylko z piersią kurczaka :) A jak bez mięsa to dodaję do szpinaku twaróg
    Taki zwykły w kostce? Też brzmi fajnie.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze do zestawu szpinak łosoś czy sam szpinak lubię suszone pomidory

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robię pierogi ruskie :). Makaron ze szpinakiem też bardzo lubię, ale niestety mój mąż nie jest entuzjastą tego dania :P.

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ