X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z damskich imion podoba mi się jeszcze Kornelia (niestety mężowi nie) i Pola (znajomi mają córeczkę a jakoś nie chciałam "kopiować")

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiikaaa i Ruda ja mam Alicję w domu i usmiech jej z twarzy nie schodzi :)
    U nas niezmiennie Wojtuś a dziewczynka miała być Blanka :)

ruda90, MonisiaK lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez juz kilka imin bylo przerabianych, najpierw Gabrysia ale wszytkie dzieci w rodzinie mowily ze w brzuchu cioci jest Gabrrryska:) obecnie Lena ale wiem ze to od lat jedno z bardziej popularnych imion i troche sie wacham chodz maz mowi ze Lena i koniec, dalej nie mieszamy dziecku w glowie:) osobiscie nie znam zadnej Leny, wiecie jakie mają charakterki?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALICJI znam kilka i jak malutkie to bardzo byly wymagajace i placzliwe, troszkę wieksze to super dziewcznki:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    osobiscie nie znam zadnej Leny, wiecie jakie mają charakterki?

Miałam na roku na studiach jedną. Bardzo sympatyczna i spokojna dziewczyna...ale wg mnie imię nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o charakter :P.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś rozpoczynam przygodę ze szkołą rodzenia :) dam znać jak było po 1 spotkaniu.

malami91 lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zielona w temacie i dlatego pooglądałam kilka filmików na YouTube jak ubierać dzieci i znalazłam genialny sposób na ubieranie tych body, które nie są całe rozpinana. Wystarczy je wciąga przez pupę. Nie trzeba wtedy męczyć się z przeciąganiem przez główkę. Pewnie dla większości z Was to żadna nowość, ale dla mnie jak odkrycie Ameryki :D Że o tym nie pomyślałam.

Reni lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Jestem zielona w temacie i dlatego pooglądałam kilka filmików na YouTube jak ubierać dzieci i znalazłam genialny sposób na ubieranie tych body, które nie są całe rozpinana. Wystarczy je wciąga przez pupę. Nie trzeba wtedy męczyć się z przeciąganiem przez główkę. Pewnie dla większości z Was to żadna nowość, ale dla mnie jak odkrycie Ameryki :D Że o tym nie pomyślałam.
    podaj linka :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Moniiikaaa i Ruda ja mam Alicję w domu i usmiech jej z twarzy nie schodzi :)
    U nas niezmiennie Wojtuś a dziewczynka miała być Blanka :)

Blanki to super dziewczynki, ale moja teżcharakterna na maksa, alee i śmieszka :)
    Córka do brzuszka mówi Jasiek, ale tacie się nie podoba.
    W ogóle on bardziej kręci nosem na imiona :( :)

U nas może Szymek, może Mikołaj, Choć najbardziej bym chciała Mateusz...

A i po raz kolejny prośba o dopisanie synka na pierwszej stronie :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    podaj linka :)
    https://youtu.be/elu8SBbzmh8

ruda90, Reni lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 22:36

Karola94c, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się teraz z mężem śmiejemy, jak byliśmy przez pierwsze tygodnie przerażeni ubieraniem młodego. Do tego stopnia, że były takie ubranka, których wcale nie zakładaliśmy, bo wydawały się za skomplikowane.
    A najgorszy był ten moment, jak już znalazłam się z małym na sali kilka godzin po porodzie, mąż pojechał do domu, bo była 22.00 i synek zaczął płakać. Wpadłam w panikę, bo kompletnie nie wiedziałam co zrobić. Te wszystkie nauki ze szkoły rodzenia wydawały się abstrakcyjne przy prawdziwym dziecku. A synek był dodatkowo bardzo malutki. Na szczęście na sali były jeszcze dwie dziewczyny, z czego jedna urodziła właśnie drugie dziecko i szybko mnie wspomogły, co i jak.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jak zwieźli mnie już na zwykłą salę było już po północy. Zjadłam tylko i synek się obudził. Zaczął mocno płakać ja wpadłam w panikę ale przyszła szybko położna, wzięła małego, kazała się położyć, zmieniła mu pampersa bo okazało się że była już kupa, podała mi go do piersi, pokazała jak przystawić i wyszła. Wróciła za jakiś czas sprawdzić czy wszystko ok.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że z czasem się nauczymy wszystkiego, ale początki zawsze są najgorsze. Tymbradziej, że ja nigdy nie przewijałam ani nie ubietałam takich malutkich dzieci.

Reni lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Wiadomo, że z czasem się nauczymy wszystkiego, ale początki zawsze są najgorsze. Tymbradziej, że ja nigdy nie przewijałam ani nie ubietałam takich malutkich dzieci.

Heh.. ja też.. I przeraża mnie to równie mocno..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed synkiem też nie miałam do czynienia z maluchami, tak samo mąż. I to było wyzwanie :-) Ale szybko się nauczyliśmy, ja już trzeciego dnia w szpitalu pomagałam innym dziewczynom, które były tak spanikowane jak ja dwa dni wcześniej. Leżałam w sumie pięć dni, więc zaliczyłam trzy zmiany na sali.
    Ale przypuszczam, że teraz też będzie trochę strachu, bo już się odzwyczaiłam od takiego maluszka i muszę sobie przypomnieć jak to jest :-) Jak patrzę na te malutkie ubranka to jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że za cztery miesiące będziemy się uczyć od nowa jak być rodzicami noworodka :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wielkość tych ubranek powala...
    Lece robić obiad. Dziś kurczak w sosie kurkowym :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy takie coś jest przydatne ? planujecie kupić ?

http://www.bajkowachatka.pl/KOKON-NIEMOWLECY-MINKYMOTYLEKKOCYK-GRANATOWE-KROLIKI-NA-HUSTAWCE-JASNY-ROZ-firmy-INFANTILO/13403/

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam dziewczyny to nie mogę się już doczekać:)
    Tydzień temu na olx zamówiłam ta książkę Zawitkowskiego,który występuje na warsztatach Mama wie. Z płytą za 10 zł:)
    Dzisiaj przyszla. Co prawda pies przwchwycil paczke od listonosza ale nie zdazyl zniszczyc. Ciekawa jestem czy filmiki będą pomocne.

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    A ja znowu ż pytaniem. Gdzie czujecie ruchy?
    Mamy lezal główka w dół a od kilku dni czuje ruchy bardzo nisko.
    ja czuje ruchy od mostka po wedżajnę chytryke.gif czasami jest tak nisko, ze zastanawiam się czy między nogami jego noga lub ręka nie wystaje
    a czasami czuję pod samymi żebrami
    niezły ma rozmach

Lady_E, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ