X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z damskich imion podoba mi się jeszcze Kornelia (niestety mężowi nie) i Pola (znajomi mają córeczkę a jakoś nie chciałam "kopiować")

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiikaaa i Ruda ja mam Alicję w domu i usmiech jej z twarzy nie schodzi :)
    U nas niezmiennie Wojtuś a dziewczynka miała być Blanka :)

ruda90, MonisiaK lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez juz kilka imin bylo przerabianych, najpierw Gabrysia ale wszytkie dzieci w rodzinie mowily ze w brzuchu cioci jest Gabrrryska:) obecnie Lena ale wiem ze to od lat jedno z bardziej popularnych imion i troche sie wacham chodz maz mowi ze Lena i koniec, dalej nie mieszamy dziecku w glowie:) osobiscie nie znam zadnej Leny, wiecie jakie mają charakterki?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALICJI znam kilka i jak malutkie to bardzo byly wymagajace i placzliwe, troszkę wieksze to super dziewcznki:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    osobiscie nie znam zadnej Leny, wiecie jakie mają charakterki?

Miałam na roku na studiach jedną. Bardzo sympatyczna i spokojna dziewczyna...ale wg mnie imię nie ma żadnego znaczenia jeśli chodzi o charakter :P.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś rozpoczynam przygodę ze szkołą rodzenia :) dam znać jak było po 1 spotkaniu.

malami91 lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zielona w temacie i dlatego pooglądałam kilka filmików na YouTube jak ubierać dzieci i znalazłam genialny sposób na ubieranie tych body, które nie są całe rozpinana. Wystarczy je wciąga przez pupę. Nie trzeba wtedy męczyć się z przeciąganiem przez główkę. Pewnie dla większości z Was to żadna nowość, ale dla mnie jak odkrycie Ameryki :D Że o tym nie pomyślałam.

Reni lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Jestem zielona w temacie i dlatego pooglądałam kilka filmików na YouTube jak ubierać dzieci i znalazłam genialny sposób na ubieranie tych body, które nie są całe rozpinana. Wystarczy je wciąga przez pupę. Nie trzeba wtedy męczyć się z przeciąganiem przez główkę. Pewnie dla większości z Was to żadna nowość, ale dla mnie jak odkrycie Ameryki :D Że o tym nie pomyślałam.
    podaj linka :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Moniiikaaa i Ruda ja mam Alicję w domu i usmiech jej z twarzy nie schodzi :)
    U nas niezmiennie Wojtuś a dziewczynka miała być Blanka :)

Blanki to super dziewczynki, ale moja teżcharakterna na maksa, alee i śmieszka :)
    Córka do brzuszka mówi Jasiek, ale tacie się nie podoba.
    W ogóle on bardziej kręci nosem na imiona :( :)

U nas może Szymek, może Mikołaj, Choć najbardziej bym chciała Mateusz...

A i po raz kolejny prośba o dopisanie synka na pierwszej stronie :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    podaj linka :)
    https://youtu.be/elu8SBbzmh8

ruda90, Reni lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 22:36

Karola94c, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się teraz z mężem śmiejemy, jak byliśmy przez pierwsze tygodnie przerażeni ubieraniem młodego. Do tego stopnia, że były takie ubranka, których wcale nie zakładaliśmy, bo wydawały się za skomplikowane.
    A najgorszy był ten moment, jak już znalazłam się z małym na sali kilka godzin po porodzie, mąż pojechał do domu, bo była 22.00 i synek zaczął płakać. Wpadłam w panikę, bo kompletnie nie wiedziałam co zrobić. Te wszystkie nauki ze szkoły rodzenia wydawały się abstrakcyjne przy prawdziwym dziecku. A synek był dodatkowo bardzo malutki. Na szczęście na sali były jeszcze dwie dziewczyny, z czego jedna urodziła właśnie drugie dziecko i szybko mnie wspomogły, co i jak.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jak zwieźli mnie już na zwykłą salę było już po północy. Zjadłam tylko i synek się obudził. Zaczął mocno płakać ja wpadłam w panikę ale przyszła szybko położna, wzięła małego, kazała się położyć, zmieniła mu pampersa bo okazało się że była już kupa, podała mi go do piersi, pokazała jak przystawić i wyszła. Wróciła za jakiś czas sprawdzić czy wszystko ok.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że z czasem się nauczymy wszystkiego, ale początki zawsze są najgorsze. Tymbradziej, że ja nigdy nie przewijałam ani nie ubietałam takich malutkich dzieci.

Reni lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Wiadomo, że z czasem się nauczymy wszystkiego, ale początki zawsze są najgorsze. Tymbradziej, że ja nigdy nie przewijałam ani nie ubietałam takich malutkich dzieci.

Heh.. ja też.. I przeraża mnie to równie mocno..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed synkiem też nie miałam do czynienia z maluchami, tak samo mąż. I to było wyzwanie :-) Ale szybko się nauczyliśmy, ja już trzeciego dnia w szpitalu pomagałam innym dziewczynom, które były tak spanikowane jak ja dwa dni wcześniej. Leżałam w sumie pięć dni, więc zaliczyłam trzy zmiany na sali.
    Ale przypuszczam, że teraz też będzie trochę strachu, bo już się odzwyczaiłam od takiego maluszka i muszę sobie przypomnieć jak to jest :-) Jak patrzę na te malutkie ubranka to jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że za cztery miesiące będziemy się uczyć od nowa jak być rodzicami noworodka :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wielkość tych ubranek powala...
    Lece robić obiad. Dziś kurczak w sosie kurkowym :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy takie coś jest przydatne ? planujecie kupić ?

http://www.bajkowachatka.pl/KOKON-NIEMOWLECY-MINKYMOTYLEKKOCYK-GRANATOWE-KROLIKI-NA-HUSTAWCE-JASNY-ROZ-firmy-INFANTILO/13403/

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Was czytam dziewczyny to nie mogę się już doczekać:)
    Tydzień temu na olx zamówiłam ta książkę Zawitkowskiego,który występuje na warsztatach Mama wie. Z płytą za 10 zł:)
    Dzisiaj przyszla. Co prawda pies przwchwycil paczke od listonosza ale nie zdazyl zniszczyc. Ciekawa jestem czy filmiki będą pomocne.

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    A ja znowu ż pytaniem. Gdzie czujecie ruchy?
    Mamy lezal główka w dół a od kilku dni czuje ruchy bardzo nisko.
    ja czuje ruchy od mostka po wedżajnę chytryke.gif czasami jest tak nisko, ze zastanawiam się czy między nogami jego noga lub ręka nie wystaje
    a czasami czuję pod samymi żebrami
    niezły ma rozmach

Lady_E, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ