Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowa_Panna wrote:Mąż wymyślił Zuze mi się spodobało. Później się okazało, że to najpopularniejsze imię w 2018 roku, ale my już się tak przyzwyczailiśmy, że chyba nie będziemy zmieniać.
my bardzo liczyliśmy na Zuzię i wszyscy dziewczynkę obstawiali, a tu skucha
ale fakt Zuzia na 1 miejscu
Niestety poza tym imieniem nic mi sie nie podobałoMakowa_Panna lubi tę wiadomość
-
Ten Kokon fajny i nawet przy gotowaniu w kuchni można diecko na stole położyć. U mnie przy 2 latce odpada, nie wiem jeszcze jak to rozwiązać ale na poczatku w salonie bedzie wózek z gondolą a pozniej na łóżku lub dywanie tyle że wtedy już psa do pokoju nie wpuszcze i zostanie mu kuchnia i korytarz25.01.2019 cc
-
nick nieaktualnyMakowa te body z zakladkami strasznie sie rozciagaja i dziecko przy szyjce jest gołe.
Ja tylko z napami kupie teraz.
Prosze sie nie bac ubierania, najpierw przez glowke a potem raczki. Wiec dla mnie to najlepsze rozwiazanie.
U Nas mial byc niby tomek i kamil. Ale chyba zostaniemy przy Wiktorkudziewczyny czy ktoras ma pessar?
-
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Body mam różne całe rozpinane, rozpinane przy szyjce i z zakładkami. Zobaczymy, które się najlepiej sprawdzą.
ja tez w szpitalu nie chcialam ubierac dziecka, nawet nie wiedzialam jak znienic pieluszke, musialam pytac sie kobiety z boku.
-
Chciałabym kupić jakiś fajny otulacz, ale jest tyle wzorów, że nie mogę się zdecydować. A czy może wiecie czy otulacz muslinowy a pieluszka muslinowa różnią się tylko wymymiarem czy pieluszki są też cieńsze?
-
nick nieaktualnyNam te body z zakładkami to tylko z Tesco się rozciagaly. Z hm,ca, czy że smyka nie. Ale ja ubierałam normalnie przez główkę.
U nas był jeszcze początkowo problem z wpieciem centralnym, do żyły głównej więc ubranka mogłam mieć wyłącznie zapinane ż boku. Całe szczęście, że teraz robią śpiochy ż suwakami na skos itp to kupiłam do szpitala dziecku kilka takich,bo nie mieli w szpitalu dostępnych, A wpiecia nie wolno bylo dotykać. W sumie to w szpitalu wszystkiego nauczą jakby były wątpliwości i pokażą wszystko, nie martwcie się
Bum bum wiem, nawet kiedyś wrzuciłam tu link to zostałam trochę wysmiana odnośnie tych otulaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 17:46
-
bumbum wrote:Dziewczyny, nim się zdecydujecie na otulacze to poczytajcie. Od znajomej położnej wiem, że otulanie i spowijanie nie jest dobre dla rozwoju dziecka...
-
Pau.Em bo w sumie nie wiadomo w co wierzyć. Znalazłam pozytywne i negatywne opinie na ten temat. Chociaż ja bardziej się skłaniam, że spowijanie to nie jest najlepsze rozwiązanie. Łapek niedrapek (czy jak to się nazywa) nie każą używać żeby dziecko mogło się dotykać a taki otulacz jednak też blokuje rączki.
Nadzieja a jaki kolor wózka wybraliście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 17:53
-
nick nieaktualnyDziewczyny, ja już po wizycie. Ku mojemu niepocieszeniu bez USG...a miałam nadzieję, że się dowiem ile maluch już waży. Tętno lekarz sprawdził przez brzuch, ale trochę czasu mu to zajęło, bo dziecko kopało w ten detektor
. Było też badanie na fotelu i omówienie wyników krzywej. Wszystko ok.
Pepper, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, artemida27, Dorota3, kjt91 lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:U nas też nie ma jeszcze imienia. Mi się podoba Kornelia a mężowi Zuzia. Także pertraktacje trwają
Moja córeczka Kornelkaw brzuszku aniołek
ale teraz to jest taka charakterna.. mądra.. i uparta jak osiołek
ale kochana bardzo