Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
malami91 wrote:U mnie było dokladnie tak samo. Pierwsza normalna, druga dużo wyższa, trzecia niestety podobna do pierwszej
, za tydzień dostanę czwartą i jestem ciekawa co tym razem wymyślą.
-
Jeśli macie jakieś wątpliwości co do wypłacanej kwoty z ZUSu na l4 to na własnym przykładzie radzę zadzwonić i poprosić o sprawdzenie. W pierwszej ciąży całe l4 miałam źle płacone i zobaczyli to dopiero przy wyliczaniu zasiłku macierzyńskiego. Przyszło mi wtedy do oddania ponad 3tys zł...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 21:23
-
Makowa chyba najbardziej podoba nam się kolor dove grey
Bierzemy pod uwagę jeszcze cold steel, ale raczej ten pierwszy. Zamawiać będziemy grudzień/styczeń, no chyba, że jakaś fajna promocja wyskoczy do tego czasu. Mamy dogadane w ośmiu gwiazdkach, że jak bierzemy u nich fotel i wózek, to będzie rabat. W sumie w necie podobne ceny są, więc np te 100 zł, które by wyszły taniej nam obniżą.
-
-
Dzień dobry dziewczyny w ten ponury dzień
Mam pytanko, czy idziecie na usg prenatalne III trymestru? Mój lekarz mówił, że nie widzi potrzeby bo 2 poprzednie wyszły ok i że to decyzja należy do mnie. Ja zastanawiam się czy nie pójść na takie usg. A jak jest u Was?
-
miałam opisać wrażenia z pierwszych zajęć ze szkoły rodzenia
bardzo pozytywne, położna uśmiechnięta młoda informacje dla mnie były znane dużo więcej dowiedział się mój mąż
za tydzień ćwiczenia oddechowe i na piłce
Ewelcia85, kjt91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, no i jesień na całego;/ zimno i pada
Ja idę na usg 3 trymestru na pewno. W ogóle mam mieć teraz co te 4 tygodnie lub częściej że względu na to, że muszę kontrolować długość szyjki. Więc fajnie, że będę Kubusia podglądać tak często:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 08:41
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o kwotę wypłaty na L4 to wygląda to następująco.
Wylicza się średnia z ostatnich 12 miesięcy poprzedzających L4.
Przez pierwsze 30 dni płaci pracodawca - wypłata jest liczona jak wynagrodzenie tj płaci się wszystkie składki,a później gdy płaci ZUS to od kwoty brutto odlicza się podatek a składek emerytalnych juz nie stąd inna kwota.
Wypłata zależy jeszcze od ilości dni w miesiącu.
Jak jest 31 dni to dostaje się więcej, a jak 30 to mniejReni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie synek starszy spał zawinięty w kocyk taki rożek robiłam lub w śpiworku, młodszy tylko w śpiworku. Ten młodszy spał gorzej budził się co godzinę w nocy. Wiec teraz tak myślę że to otulonie ma wpływ na sen dziecka. Zastanawiam się nad otulaczem. Poczytam sobie co tam mamaginekolog pisze.
U mnie chłopcy spali raz na jednym raz na drugim boku ułożeni. -
magdaaa88 wrote:Dzień dobry dziewczyny w ten ponury dzień
Mam pytanko, czy idziecie na usg prenatalne III trymestru? Mój lekarz mówił, że nie widzi potrzeby bo 2 poprzednie wyszły ok i że to decyzja należy do mnie. Ja zastanawiam się czy nie pójść na takie usg. A jak jest u Was?
Teraz mam za 2 tyg kontrolne a później będę mieć jeszcze jedno -
Witajcie dziewczyny w ten ponury dzień
A jak to jest jeśli dostaje przelew normalnie od pracodawcy (zatrudnia więcej niż 20 osób) a nie bez pośrednio od ZUSu? Też dostaje się zasiłek po zakończonym L4 czy płacą normalnie za cały miesiąc jak normalną wypłatę? Po moich ostatnich zawirowaniach z zagubionym L4 i spóznioną wypłatą totalnie się pogubiłam...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza