Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas ruchy po bokach najbardziej
Malutka leżała na ostatnim usg poprzecznie więc to by się zgadzało i mam też łożysko na przedniej ścianie na środku brzucha więc to też pewnie ma wpływ chociaż czasami czuje takie jakby wypinanie pod pępkiem
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Mój szaleje po całym brzuchu. Raz na dole. Teraz tuż pod pępkiem. Bardzo ruchliwe dziecko mi się szykuje bo czuje go prawie cały dzień. A teraz tak rozrabia że to dalekie od babelkowania
Miałam zdać znać ile waży maluszek. W ubiegłym tygodniu na połówkowych ważył ok 532g (22.2tc). I miał wszystko na swoim miejscuuff.
Chciałam się pochwalić portretem Ale z telefonu jakoś nie umiemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 22:11
-
A u nas ruchy różnie. Raz na dole ale ostatnio częściej wypycha pępek, nad pępkiem, po bokach, ogólnie mam wrażenie że ona jest wszedzie
Nie wiem jak jest ułożona...
Co do sylwestra pewnie w domu albo pojedziemy do naszych przyjaciół którzy mają małą córeczke. Posiedzimy razem. Zobaczymy jak się bede czuła. Ale raczej preferuję w domu w tym roku
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyJa ruchy czuje baaaardzo nisko. Nawet lekarz na ostatniej wizycie śmiał sie, ze mała coś sobie ten dół upodobała i tak sie tam ciśnie, ze nawet cieżko ja zmierzyć. Także czuje ja nad spojeniem łonowym albo w pachwinach dosłownie tak nisko kopie
Na połówkowych sie tak wiercila, ze ostatecznie doktorka podała ułożenie „zmienne” bo raz była tak, raz tak i ciagle w innej pozycji. Straszna wiercipieta z niej -
Straciatellaa Super moja siostra tez w ciąży
Zaszła 2 tyg po mnie
Więc kuzynki będzie dzielić 2 tyg
Nadzieja22, Jonesey, Lutyska, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
witam się w 27 tygodniu!
dziewczyny sorki że się wtrące z głupim pytaniem ale czy moglybyście polecić jakieś fajne rajstopy dla ciężarnych? najlepiej takie żeby wystarczyły na kilka razy a nie podarly się po pierwszym założeniuCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Jonesey wrote:witam się w 27 tygodniu!
dziewczyny sorki że się wtrące z głupim pytaniem ale czy moglybyście polecić jakieś fajne rajstopy dla ciężarnych? najlepiej takie żeby wystarczyły na kilka razy a nie podarly się po pierwszym założeniu
Gatta ma bardzo fajne rajstopy ciążoweJonesey lubi tę wiadomość
-
Jonesey wrote:witam się w 27 tygodniu!
dziewczyny sorki że się wtrące z głupim pytaniem ale czy moglybyście polecić jakieś fajne rajstopy dla ciężarnych? najlepiej takie żeby wystarczyły na kilka razy a nie podarly się po pierwszym założeniuJonesey lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
W końcu odzywam się po weekendzie chrzcin
W sobotę jedne chrzciny, a w niedzielę drugie i zostałam mamą chrzestną
Jaka ta moja chrześnica jest słodka, 2 razy zasnęła mi na rękach
Jak dostanę jakieś fotki, to Wam wstawię.
Co do inhalacji też polecam nebu dose hialuronic, super nawilża. Ja wprawdzie nie mam (jeszcze) problemu z suchością w nosie, ale katar świetnie przegania.
Ruchy czuje na całym brzuchu, ale chyba najczęściej w dole, tak jak to ej est określiła, nad spojeniem i w pachwinach.
Byłam wczoraj w Tesco i kupiłam dla synka 5 pak body i krótkie spodenki na wyjście do ludzi latemOprócz tego wzięłam koszule dla siostrzeńców 3 takie same, będzie prywatny gang słodziaków na święta
A jaki miły materiał i 100% bawełna, sama chętnie bym ubrała takie miłe. Teraz na pewno będę wpadać do Tesco.
Nie pamiętam czy Wam pisałam, ale od jutra zaczynam te spotkania po 21tc. Super tematy mają do wyboru lub indywidualne spotkanie z położną. Na każdy tydzień kilka różnych tematów jest zaplanowane i w zależności od potrzeb można sobie wybrać. Jutro będą zajęcia z fizjoterapeutą o ćwiczenia mięśni dna miednicy i profilaktyce bólów pleców. We wtorek idę na stymulacje zmysłów dziecka, które jeszcze jest w brzuchuCo potem, to muszę wybrać z kalendarza tematy dopiero.
Odnośnie sylwestra, to my mamy stałą ekipę co roku i na zmianę robimy u siebie w domach, ale teraz nie wiem jak to będzie, bo u dwóch par w tym roku urodziło się dziecko, ja będę jakoś w 31tc i ostatnio był u nas, a ta czwarta para ma mieszkanie i teraz z dziećmi będzie nam ciasno. Jakby co to idziemy do mojej siostry do domu albo oni do nas
W niedzielę pierwszy raz miałam rajty z Aldi i spoko były. Muszę na tę gattę zobaczyć jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:09
-
Postaram się zapamiętać jak najwięcej, ale pewnie notatnik będę miała pod ręką
-
Hej!
U nas w nocy jakiś armagedon był. Wiało strasznie i padał deszcz. Tak na w okna zacinało, że pół nocy nie spałam.
Też mam na opisie usg położenie zmienne. Najczęściej jednak czuje kopniaki po bokach, więc pewnie leży w poprzek.
Nadzieja też ostatnio kupił kilka rzeczy w Tesco właśnie 5pak body z długim rękawem 3 z krótkim i 2pak spodenek. Faktycznie bawełna bardzo miła w dotyku i wydają się dobrej jakości. -
Tesco ma super te zestawy body i pajaców, mi jeszcze nawet trochę po synku zostało. W praniu nic się nie dzieje z nimi. Do ubrań dla starszych dzieci lubią niestety dołożyć poliester, ale te dla maluchów to były jedne z moich ulubionych. Warto patrzeć też na wyprzedaże sezonowe w Tesco, kilka razy kupiłam pięciopak body za 16,99 zł czy 29 zł. Pewnie zimą będą takie promocje.