Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Przykro mi Ewelcia
Ja nie kupuję śpiworka do fotelika, jak coś to kocykiem nakryję na dworze, a auto się szybko nagrzewa, to luz
Makowa, w ciąży badanie insuliny jest niemiarodajnePepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia... przykro mi. U nas dziadkowie męża odeszli właśnie podczas mojej ciąży. Dziadek, gdy się dowiedziałam (5 tc), a babcia trzy tygodnie temu. DLatego synek będzie miał na drugie po dziadku, to był wspaniały człowiek.
MonisiaK lubi tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Ewelcia... przykro mi. U nas dziadkowie męża odeszli właśnie podczas mojej ciąży. Dziadek, chwilę po tym, gdy się dowiedziałam (5 tc), a babcia trzy tygodnie temu. DLatego synek będzie miał na drugie po dziadku, to był wspaniały człowiek.
-
Straciatella nie wiem jak to się stało, ale byłam na pierwszej stronie wpisana
u mnie termin na 17.02 i chłopiec , ale na pewno nie później niż 5.02 będę "rozpakowana" bo już to wiem od lekarza. Ale wpisz może ten 17 żeby było zgodnie z OM.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:16
Straciatellaa lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka85 wrote:Straciatella nie wiem jak to się stało, ale byłam na pierwszej stronie wpisana
u mnie termin na 17.02 i chłopiec , ale na pewno nie później niż 5.02 będę "rozpakowana" bo już to wiem od lekarza. Ale wpisz może ten 17 żeby było zgodnie z OM.
Ciekawa jestem, czy chodzi o łożysko czy o inny termin z USG genetycznego? -
Mambella wrote:A na czym polega dieta cukrzycowa? Czego nie możesz jeść?
ale organizm organizmowi nie równy
przez pierwszy miesiąc dwa jadłam różnie (omijając zakazane produkty) i po godzinie mierzyłam cukier
pierwsze śniadanie max do 8:30
drugie śniadanie można owoce
obiad 13-14
podwieczorek 16-17
kolacja 18-19
kolacja II przed snem i tu wskazane jest coś tłustego np kanapka z baleronem + ser żółty (tak, żeby dziecku nie spadł cukier przez noc)
zero cukru (zastąpiłam ksylitolem), zero miodu, winogron, pieczywa białego
u mnie cukier wywala jak robie za duże przerwy między posiłkami, nie mogę być głodna
godzin się nie trzymam, bo nie jestem w stanie wstać tak wcześnie, a jak się uda mam chęć na pawia jak jem
piję przede wszystkim wodę
staram się nie rozgotowywać ryżu i makaronów
a jak mi cukier bardzo skoczy idę z psem na spacer, żeby szybko zbić
Mambella lubi tę wiadomość
-
EBa wrote:
Jeśli wybieracie się do szkoły rodzenia i nie wiecie, że potrzebne zaświadczenie o braku przeciwwskazań tak jak ja nie wiedziałam, to poproście zawczasu
ja też nie wiedziałam i teraz po miesiącu doniosę, bo to chodzi o ćwiczenia
mało tego na fitness dla kobiet w ciąży i na masaż kręgosłupa dla ciężarnych też muszę przynieść takie zaświadczeniewięc ostatnio gin wypisał mi 3
-
baranosia wrote:Reni no fakt mamy trochę hamulca do jedzenia
choć u mnie cukrzyca jakby minęła haha. Odstawiłam nawet nocną insulinę i nie mam po niczym przekroczeń. Zaczęłam przez to na więcej sobie pozwalać
ja póki co +4kg zaczynałam 54.5kg teraz 58.6kg
a wiesz, że ja też za bardzo zaczęłam sobie pozwalać odkąd wiem, że niektóre rzeczy mi nie szkodzą
w pewnym momencie myślę sobie, że jest tak dobrze, że skusze się na małe pączki
zjadłam aż 5 ..mhhmm... i wywaliło mi na 179 -
Papapatka wrote:Dziewczyny, a mozecie mi podpowiedzieć jaki nebulizator polecacie?
Też się chętnie dowiem🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Ciekawa jestem, czy chodzi o łożysko czy o inny termin z USG genetycznego?
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ja kupiłam ostatnio nebulizator Omnibus BR CN116. Siostra przy 3 dzieci używa i zadowolona.
-
nick nieaktualnyKropeczka85 wrote:Ej Est jak Twoje Dziewczynki? Co u pediatry?
A reszta naszych dzieciowych chorowitkow? Lepiej już???
Hej Kropeczko, dziękujemy za troskę. U nas lepiej. Dzisiaj juz bez gorączki tylko stan podgorączkowy, ale dwa dni były ciężkie bo ciagle ponad 39 stopni termometr pokazywał na szczęście pomagało naprzemienne podawanie ibupromu z paracetamolem i jakos przetrwaliśmy no i córcia okropnie była marudna, a dwie noce nieprzespane, ale mam nadzieje, ze dzisiejsza juz bedzie lepsza. U pediatry ostatecznie nie byłyśmy bo stan sie nie pogarszał, a pediatra zawsze powatarza, ze 3 dni dziecko ma prawo gorączkować wiec postanowiliśmy, ze przeczekały te trzy dni i jak nie minie gorączka to pójdziemy. Póki co sie inhalujemy, psikamy gardło, woda morska do nosa i jest coraz lepiej
Co do pieluszek to u nas tylko w gre wchodzą pampersy zielone wszystkie inne uczulają Antosie. A próbowaliśmy chyba każdych z rossmana, z lidla, z biedronki, bella happy i jeszcze jakis innych, które dostaliśmy od gości w prezencie i wszystkie ja okropnie uczulają tylko nie pampers.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 21:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Makowa super że się udało
teraz możesz już wymiotować bo na wynik to już nie będzie miało wpływu jakby co, ważne że materiał do badania został
A jest jeszcze ktoś przed krzywą czy już mamy wszystkie to za sobą?
Ja wczoraj dostałam od lekarza skierowanie na krzywa z nakazem zrobienia jej dopiero za dwa tygodnie wiec chyba bede ostatnia -
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:
kropeczka85 nie mam Cie na pierwszej stronię proszę o datę porodu i płeć
Lutyska płeć poproszę
i reszta niech sprawdzi czy są i czy wszystko z płcią i terminem okdziewczynka i TP 22.02
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Rozumiem, Kropeczka. To już tak niedługo...
Ja mam termin na 27/28 lutego, więc będę prawdopodobnie zamykać peleton. Choć kto wie!
Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc