Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. My już po wizycie
noszę małego paczusia bo mała ma już 1,2kg
wszystko dobrze jedynie mam żylaki sromu ale tym mam się nie przejmować
Ciążowa_Gapsy, malami91, Karola94c, Black_Lilith, Lutyska, Nadzieja22, Jonesey, ej_est, Mambella, baranosia, bumbum, Ola-Ola, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:Z córcią miałam dokładnie ten sam termin, a 29go stycznia była już że mną, więc teraz też się nastawiam, że jednak może być dziecko styczniowe. Oby nie szybciej! Ciekawe, która będzie pierwsza na wątku? Byle by w ciąży donoszonej z 10/10
Ja mam absolutnie cały czas poczucie, że urodzę wcześniej. Silnie siedzi w głowie i nie wiem, skąd mi się wzięło. -
nick nieaktualny
-
Straciatellaa wrote:lista zaktualizowana
Mamy równo 19 chłopców i 19 dziewczyneknic tylko od razu dobierać w pary
baranosia, KaroKaro, MonisiaK, Ciążowa_Gapsy, Lutyska lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ciążowa Gapsy, spójrz na listę dokładnie, bo jeszcze 2 osoby za Tobą
Ruda, a mi się chyba zrobił na odbycieZobaczymy co gin jutro powie.
-
Cześć kochane.
Martynka rośnie jak na drożdżach. Po USG widać że będzie wierną kopią tatusia. Jak to on stwierdził 'nawet zmarszczke na czole ma po mnie'wyniki morfologii mam ok, moczu ok. Ale wyszło że jestem słodka. I mam skierowanie do poradni diabetologicznej ciężarnych. Na szczęście w tej ciąży nie ciągnie mnie do słodyczy. Owszem czasem coś skubnelam ale rzaaaadko. No i dietę trzymam od początku w związku z moją nadwagą. Przytyłam tylko 3,2kg (ale i tak ważę za dużo 89,2kg aż wstyd....)
A tu nasza druga księżniczka Martysia (tak mówi na siostrzyczke nasza starsza księżniczka Żanetka)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/475d1fb3a32f.jpg
Miłego dnia Wam dziewczyny
PS. Dziewczyny górą bo u mnie też brak oznaczenia płci na 1 stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 07:19
Pepper, ej_est, kjt91, Ola-Ola, Papapatka, Ewelcia85, Pau.Em, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Rozumiem, Kropeczka. To już tak niedługo...
Ja mam termin na 27/28 lutego, więc będę prawdopodobnie zamykać peleton. Choć kto wie!
Spokojnie! Ja mam termin na 28.02 i mój ginekolog już sobie żartuje, ze na szybsze rozwiązanie nie mam co liczyćwiec może w połowie marca urodzę. No chyba, ze jednaką będzie cc to pewnie trochę wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 07:55
-
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Moja mała zołza nie chce spać.. tzn córka, jesteśmy na etapie braku smoczka.. 5 dzień dziś i nadal ciężko
Chciałam zacytować a polubiłam
Współczuje. Nam odstawianie smoczka poszło bardzo gładko, ale pare tygodni temu odstawialiśmy butelkę (dziewczyny przed snem piły sobie kako w łóżeczku często przy tym zasypiając) i pierwsza noc to był koszmar, ale 2-3 dni i było już dobrze wiec u was za chwile tez zaświeci słońce
Choć z zasypianiem to cyrki były przez tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 08:00
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Ja to obiecuje sobie odstawienie smoczka już od dawna ale ciągle brak mi odwagi
My odstawiliśmy smoczka jak dziewczyny skończyły rok i tez się bałam tego momentu bardzo, ale poszło bardzo sprawnie. Jakby nie zauważyły nawet, ze tego smoczka już nie ma, a stresowałam się tym jak nie wiem wiec może nie będzie tak zle.
Fakt, ze odkąd skończyły pół roku to smoczka miały tylko do spania wiec może to tez miało znaczenie
Ewelcia85, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Hej kochane dziękuje za słowa wsparcia
Ruda cudna waga maleństwa
Vivanilka piękna coreczka ale współczuje cukrzycy
Karola odstawienie smoka niestety do najłatwiejszych nie należy więc cierpliwości kochana
Kropeczko pewnie będziesz jedną z pierwszych rozpakowanychkurcze jak to juz blisko
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonisiaK wrote:Dziewczyny ile h przed glukoza nie można jeść? Wczoraj czekolada poszła w ruch i dziś nie poszłam hehe
W dodatku ja robiłam w 28 tygodniu,bo moja dr uważała, że często w 24-26 tygodniu jest jeszcze za wcześnie i miała dużo pacjentek z wykonanym badaniem w 24 tygodniu a w 30 wychodziła cukrzyca.
Ja jutro idę na krzywa. Ciekawe co wyjdzie...