X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:12

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my przy oby córkach nie stosowaliśmy smoczka, a teraz na pierwszej pozycji do zamówienia jest smoczek :P Młodsza miała takie ssanie, ze ja robiłam za samoczek. Nigdy więcej ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że wczoraj zakochałam się po raz trzeci. Tak naprawdę. Pierwszy gdy zobaczyłam moją pierwszą córeczke na USG. Drugi jak poznałam obecnego narzeczonego. I trzeci wczoraj gdy zobaczylam tą małą buzinke na ekranie. I że jest taka podobna do tatusia. I jak się poruszała. Do wczoraj ciąża była ciąża dziecko dzieckiem. Kochałam oczywiscie ale wczoraj serce zabiło mocniej. I ciąża nie jest ciążą tylko MOJĄ CIĄŻĄ. Dziecko nie jest zwyklym dzieckiem tylko NASZYM KOCHANYM DZIECKIEM. Naszym serduszkiem kochanym... Nie wiem jak to opisać bardziej...

Ewelcia85, MonisiaK, Mambella, Ciążowa_Gapsy, Sylllwus, Reni lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja dla pewności zachowam te 12 godzin, w poprzedniej ciąży miałam ok 7h na czczo i miałam przekroczenie o 1 jednostkę po 2h i miałam cukrzycę (choć cukry były niskie i po posiłku 1h potrafiłam mieć tyle co na czczo... A jadłam naprawdę zupełnie normalnie- zdrowo, oczywiście, ale np obiad to ziemniaki, pieczony kurczak i surówka).
    W dodatku ja robiłam w 28 tygodniu,bo moja dr uważała, że często w 24-26 tygodniu jest jeszcze za wcześnie i miała dużo pacjentek z wykonanym badaniem w 24 tygodniu a w 30 wychodziła cukrzyca.

Ja jutro idę na krzywa. Ciekawe co wyjdzie...
    W necie są różne opinie. Jedne że 8h a inne aż 12 ale u mnie czekoladka zwyciężyła wczoraj więc dzisiaj pass :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też smoczek był najlepszym przyjacielem. Udało się odstawić jak synek miał 1,5 roku. W sumie wyszło przypadkiem, używaliśmy tylko Avent Soothie (na marginesie to genialne smoczki) a nie wszędzie wtedy można je było kupić. I po prostu zostawiliśmy przypadkiem pudełko z dwoma smoczkami u dziadków. Zorientowaliśmy się wieczorem w domu i nie było wyjścia, synek musiał się obyć bez. Trochę się wybudzał w nocy, ale właściwie szybko się pogodził z nową sytuacją.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    W necie są różne opinie. Jedne że 8h a inne aż 12 ale u mnie czekoladka zwyciężyła wczoraj więc dzisiaj pass :P
    Pewnie, że lepiej zaczekać jeden dzień z badaniem i mieć pewność, że zrobiło się zgodnie z zaleceniami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:51

• baranosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    My odstawiliśmy smoczka jak dziewczyny skończyły rok i tez się bałam tego momentu bardzo, ale poszło bardzo sprawnie. Jakby nie zauważyły nawet, ze tego smoczka już nie ma, a stresowałam się tym jak nie wiem wiec może nie będzie tak zle :).
    Fakt, ze odkąd skończyły pół roku to smoczka miały tylko do spania wiec może to tez miało znaczenie
    No u nas od początku jest tylko do spania. W dzień nigdy nie ciąga

ej_est lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:12

malami91, KaroKaro, ej_est, Lutyska, Black_Lilith, magdaaa88, empiq, Ewelcia85, Kropeczka85, -Mamunia-, Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak u Was z rozstępami? U mnie pojawiło się kilka pierwszych...jak stoję przed lustrem to nawet ich nie widzę, bo są jakby od spodu brzucha, dlatego dopiero kilka dni temu zauważyłam...Przez pozostałe 3 miesiące to pewnie niezła "kolekcja" powstanie :(.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, jak u Was z rozstępami? U mnie pojawiło się kilka pierwszych...jak stoję przed lustrem to nawet ich nie widzę, bo są jakby od spodu brzucha, dlatego dopiero kilka dni temu zauważyłam...Przez pozostałe 3 miesiące to pewnie niezła "kolekcja" powstanie :(.

Ja to po pierwszej ciąży mam tyle rozstępów, ze nawet nie wiem czy teraz bym zauważyła jakieś nowy :( na moim brzuchu to juz chyba nie ma miejsca na nowe blizny

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Chciałam zacytować a polubiłam :|

Współczuje. Nam odstawianie smoczka poszło bardzo gładko, ale pare tygodni temu odstawialiśmy butelkę (dziewczyny przed snem piły sobie kako w łóżeczku często przy tym zasypiając) i pierwsza noc to był koszmar, ale 2-3 dni i było już dobrze wiec u was za chwile tez zaświeci słońce :D
    Choć z zasypianiem to cyrki były przez tydzień

Dziś rano się obudziła i chyba jej się "cycus" przyśnił, bo mówi do mnie, żebym jej dała bo jest pod poduszką i czeka.. zaczęłam jej tłumaczyć i w końcu chyba dotarło że to sen . :p

ej_est lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 27 tc i w III trymestrze

malami91, Papapatka, Lady_E, Dorota3 lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Nie mam jak na razie rozstępów w pierwszej ciąży też nie miałam więc taka może moja natura. Tym bardziej, że ostatnio to ciągle zapomniałam o pielęgnacji skóry na brzuchu. Od początku ciąży mam cały czas jeden olejek i jeszcze się nie skończył.

malami91 lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle moje włosy w ciąży szaleją :D jestem szatynka a wszystkie ‚nowe’ włosy, które mi rosną maja RUDY kolor, a ze rosną bardzo szybko to mam juz takie konkretne pasma rudych włosów zwłaszcza przy czole...fryzjerka mowi, ze to ma związek niby z ciążowymi hormonami, ale czy tak jest faktycznie to nie wiem ;D

Chociaż jedna córcia ma kolor włosów po mnie i na czubku głowy ma taki rudy placek wiec moze my mamy jakiś rudy we krwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 13:58

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie rozstępów nie mam mimo juz duzego brzucha. Tylko dziura po kolczyku w pępku wyglada coraz gorzej :p I cyba na niej sie robi rozstęp tak mi się wydaje...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:51

MonisiaK lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam rozstepow więc zobaczymy co będzie teraz.
    Natomiast okres dojrzewania zostawił ślady na tyłku, biodrach i piersiach ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka moja pozbyła się go dopiero jak miała 2.5 roku... Powiedzieliśmy że został w przedszkolu. Było jojczenia trochę że trzeba kupić i czasem w sklepie i aptece mówiła że są smoki ale jej tłumaczyliśmy, że jak dziecko zgubi to nie można kupić nowego bo każde dziecko ma tylko raz i takie różne baje... Ale podziałało :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępów jeszcze nie mam, ald czuje, że mnie nie ominą.
    Ej_est u mnie włosy też szaleją. Zawsze mi rosły baby hair, ale teraz to jest jakiś fenomen. Mam ich chyba ze 4 tazy tyle co zawsze.
    Dziś mam kiepski dzień, energia na poziomie zero, a w dodatku babcia doprowadza mnie do szału... A zjedz jabłko.
    A czemu jesz mandarynki? Zjedz jabłko!
    Płatki kukurydziane na śniadanie? Przecież to nie ma witamin.
    Tylko zupe jesz? Mięso zjedz.
    Modlisz się rano i wieczorem? Masz tu książeczkę.
    W łep sobie zaraz strzelę... Aż mnie trzęsie w środku. Wiem, wiem babcie takie są, ale moja jest wyjątkowo upierdliwa i wszystkowiedząca i mam już tego szczerze dość. A jak tylko jej się coś powie to zaraz obraza majestatu i płacz, że jest już niepotrzebna itp. Taki terror psychiczny. Ona może wszystkim mówić najgorsze rzeczy a jej nawet słowa nie można powiedzieć.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ