X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:13

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka świetny rytuał. A Twój mąż jeszcze chyba nie dowierza, że Zosia tam jest ;-)

Mój synek zazwyczaj w nocy przy zamianie pozycji pokopie, nie lubi kiedy leżę na plecach, więc staram się tego nie robić.. W ciągu dnia ma tylko krótkie chwile aktywności chyba że porządnie zjem albo kawę wypiję (staram się jak najrzadziej). Wieczorem za to daje czadu.. mam nadzieję, że tak mu nie zostanie ;-)

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć symbolica :)

Właśnie dostałam dwa wielkie wory ciuszków od szwagierki po jej córeczce (duże torby z ikei) a jutro moja mama ma mi przywieźć kolejne 8 kartonów ciuszków od innych znajomych :D co ja bede robić z taka ilością ubranek haha chyba zacznę nimi handlować.

Teraz mam dylemat iść spać czy oglądać ubranka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć taki duży, wygodny fotel w pokoju dziecięcym właśnie z myślą o karmieniu miałam nawet kilka upatrzonych, ale nie da rady. Nie mam miejsca na takie udogodnienia. W ciagu dnia mogę karmić na fotelach w salonie, a w nocy i tak planuje karmić w łożku na leżąco wiec jakos sie obejdziemy. Ale nie ukrywam, ze jakbym miała miejsce to bym sobie taki fotel sprezentowała :)

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała fotel, ale my ledwo łóżeczko upchnęliśmy w naszym mieszkaniu, więc będę musiała znaleźć inne wygodne miejsce do karmienia :).

Symbolica, witaj :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:04

• symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, miło tutaj.

Co do karmienia to przerobiłam wszystkie pozycje ;-) Fajnym wynalazkiem są te poduszki rogale do karmienia w kształcie C, które już teraz możemy używać w czasie ciąży... ja się zawsze obkładałam jaśkami, poduszkami i karmiłam na łóżku, lub na siedząco kładąc młoda na poduszce na kolanach. Teraz rozważam zakup tego rogala - koszt stosunkowo niewielki i miejsca tez nie zajmie dużo.
    1367299.jpg[IMG][/img]

Ola-Ola lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Ej_est dziękuję za odpowiedź ;-) właśnie po CC musi być szczególną opieka, nadzór nad rodząca.
    Może dziewczyny z Warszawy coś wiedza od swoich lekarzy. Bo tam chciałabym znowu rodzić.
    Teraz żałuję że przy wyborze też nie kierowałam się tym żeby lekarz pracował w szpitalu.
    Ja będę rodziła na Starynkiewicza, stamtąd jest mój lekarz. Mówi, że budynek fatalny, ale opieka super i poleca. Idę tam na szkołę rodzenia to zobaczę ten „wystrój” i sprawdzę czy podołam w takich warunkach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką poduszkę rogala i to jest świetna sprawa do spania teraz w ciąży. Miałam duże problemy ze snem, ale od 3 dni śpię na tej poduszce i muszę przyznać, że ona i adapter do pasów bezpieczeństwa to 2 najfajniejsze gadżety dla kobiet w ciąży.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po współżyciu zaczęłam delikatnie krwawic. Nic mnie nie boli, brzuch, czy cokolwiek. Mimo to strasznie sie stresuje. Bylo tego niewiele, ale jednak jasno czerwona krew w bardzo skapej ilosci. Teraz leze i za jakis czas pojde zobaczyc czy dalej krwawie. Jesli tak to nie wiem, chyba gdzieś pojedziemy :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Ola ten adapter do pasów jak ktoś dużo jeździ to rzeczywiście dobra rzecz... jest też inny sposób: wystarczy zapiąć pas i dopiero siadać w fotelu nakładając na siebie tylko tę górną część obejmującą klatkę piersiową. Choć ja jeszcze normalnie się zapinam pasami, jeśli jednak zacznie mi uciskać brzuch czy coś to będę zapinała się tylko na górną częścią pasa.

Straciatella lepiej sprawdzić niż tak w niepewności trwać. Ja bym jechała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 22:44

da8300b52b.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella może to być tylko podrażnienia delikatnej teraz błony sluzowej, ale też coś niepokojącego. Jeśli to tylko niewielka ilość i jednorazowo to myślę, że nie ma powodów do niepokoju. Jeśli jednak będzie cokolwiek wiecej jechalabym natychmiast. Trzymam kciuki Kochana!!!

Symbolica witaj serdecznie.

Ja przy dwójce dzieci fotela do karmienia nie miałam. Ale teraz mam duży dom i miejsce, a wiem, że tak będzie wygodniej, więc już mam zamówiony uszak z podnóżkiem.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, pewnie to jakies podrażnienie tylko. Mój lekarz mówił, że to się może zdarzyć.

Symbolica, z tą jazdą bez obręczy biodrowej to niestety nie jest bezpieczne. W razie wypadku nic Cię nie chroni.

Nadzieja22, Reni lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Symbolica :) Malami ma rację co do pasa biodrowego, a raczej jazdy bez niego. Sam pas przez klatkę piersiową przy wypadku może spowodować, że zwyczajnie można się z niego "wyśliznąć".

Straciatella, jak sytuacja? Moim zdaniem jeśli jednorazowo niewielka ilość się pojawiła i to po stosunku, to faktycznie może być podrażnienie. Jak się powtórzy, to koniecznie IP.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy te wyniki świadczą do cukrzycy ciążowe? Na czczo 90, po 1h 180,9 po 2 h 135... Ten wynik po 1h mnie martwi...
    No i wyszło że mam leukocyty w moczu i też nie wiem co to oznacza. Wizyta dopiero za 3 tyg...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny czy te wyniki świadczą do cukrzycy ciążowe? Na czczo 90, po 1h 180,9 po 2 h 135... Ten wynik po 1h mnie martwi...
    No i wyszło że mam leukocyty w moczu i też nie wiem co to oznacza. Wizyta dopiero za 3 tyg...
    Normy to
    Na czczo do 92
    po 1h do 180
    po 2h do 152

Masz wyniki na pograniczu lekarz może wysłać do diabetologa na konsultację

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny że ten pas biodrowy ma swoje zadanie dlatego będę się strarała jak najdłużej zapinać całe pasy. Jeżdżę teraz tylko na pobliskie zakupy po wsi. A jak jadę gdzie dalej to zawsze z mężem więc sobie póki o przytrzymuję ręką ten pas.

Lady E ja bym zadzwoniła do gina, w Twoim przypadku bo wynik najwyraźniej cukrzycowy... czyli dieta Cie czeka nisko węglowodanowa i insulina być może. Ewentualnie dieta + badanie do powtórki. Każde labolatorium ma swoje normy więc sprawdż jakie są u Ciebie na badaniu?

Co do leukocytyów to wszystko zależy od tego ile ich masz, cyt: "W moczu leukocyty mogą występować, ale w niewielkiej ilości. Dopuszczalną normą leukocytów w moczu w ciąży jest od 1 do 5 leukocytów w polu widzenia. Więcej niż 10 leukocytów wykrytych w badaniu to powód do niepokoju. I podejrzenie rozwoju infekcji.Występowanie nadmiernej ilości białych krwinek, czyli leukocytów w moczu w ciąży wskazuje na jakiś stan zapalny lub zakażenie, najczęściej jest to infekcja układu moczowego. W ciąży o nią nie trudno, bo rosnąca macica i ucisk dziecka nie pozwalają na całkowite opróżnienie pęcherza przez ciężarną, co sprzyja namnażaniu się bakterii w wypełnionym moczem pęcherzu." więcej:
    https://www.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/leukocyty-w-moczu-w-ciazy-norma-przyczyny-objawy-i-leczenie,537_9067.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 08:42

da8300b52b.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w trakcie krzywej cukrowej, wynik na czczo 84. Łatwo weszło, gorzej było utrzymać w sobie, a teraz jestem pol godziny przed ostatnim pobraniem i juz całkiem dobrze sie czuje. Dziecko mi sie tak rozszalalo w brzuchu ze az mi nie wygodnie siedziec:D

Ewelcia85, Pau.Em lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cala noc nic, poki co teraz tez. Mloda sie rusza, wiec mysle ze byl to jednorazowy incydent, ale jestem ostrozniejsza i jak zauwaze chocby krople to jade. Do gin napisze w razie "w".

symbolica lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, mam tą poduchę Smukke z biedzi, jest super i w dobrej cenie :)

Co do pasów, byłam na szkoleniu z bezpieczeństwa kobiet w ciąży i maluchów i właśnie przestrzegali przed nie zapinaniem pasów dolnych, ponieważ w razie wypadku wyślizgujesz się dołem i jest to bardzo groźne. Ryzyko jest już od 30-40 km/h.

symbolica, Reni lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    U mnie cala noc nic, poki co teraz tez. Mloda sie rusza, wiec mysle ze byl to jednorazowy incydent, ale jestem ostrozniejsza i jak zauwaze chocby krople to jade. Do gin napisze w razie "w".

Też miałam taki incydent, była jasna krew, pojechałam na IP, okazało się, że nic takiego, obtarcie lub pęknięte naczynko.

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ