X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa tak ten ostatni wybieram zawsze i ładnie się wstawiaja zdjęcia :)
    No coś Ty nie jesteś wielorybem, nie mów Tak :) każda kobieta w ciąży jest piękna i koniec :)

Ja już w domu po glukozie. Wszystko się udało i właśnie jem śniadanko i pije kawę:)

Pepper lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em 100kg przy 166 cm wzrostu mówi samo za siebie. Kiedyś już tyle ważyłam i udało mi się zrzucić 20kg, ale przyszły starania leki, hormony, sterydy, kolejne straty i pocieszające się jedzeniem i tak kilogram wróciły. Cieszę się chociaż, że w ciąży bardzo nie tyję.
    Narobiłaś mi ochoty na kawę. Lecę zrobić :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, świetne brzuszki, mój już spory, nawet pępek zaczął mi dziwnie wystawać.
    Ostatnio mam wrażenie jak bym w brzuchu nosiła kamienie, jest twardy a jak idę to boli, ale jestem cały tydzień sama z synem to moze tylko zmęczenie materiału.

Ja się coraz bardziej przekonuje do drugiej CC. Tylko jeszcze znaleźć szpital który bez problemu zrobi. Wiecie jak jest w warszawskich szpitalach? Jak wygląda wasza sytuacja po pierwszej CC?
    Bo moja koleżanka mimo pierwszej cesarki, skwierowania od lekarza prowadzącego, i skierowania od okulisty to w szpitalu na czerniakowskiej nie zgodzili się na CC.
    Przepraszam że tak nudzę, bo chyba znowu poruszam ten temat :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa na czas ciąży w ogóle nie zawracaj sobie głowy waga, po porodzie szybko zrzucisz tyle ile chcesz :)

Ja z kolei tyje sporo. Od początku ciąży przytylam 6.5 kg. Dla porównania w pierwszej ciąży przytylam 9.5 kg. Ale cała ciążę wymiotowalam i miałam biegunki.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku też schudłam 3 kg, a teraz waga zaczyna iść pomału w górę, ale wiadomo dziecko, wody płodowe, macica to wszystko też swojej waży.
    A i witam się w rozpoczęty 28 tc i III trymestrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:09

Ola-Ola, Papapatka lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisia Biedna :(

A u nas po glukozie super. Czuje się świetnie. Żadnych mdłości i senności.

Za to inne przygody... Jechaliśmy z mężem do Poznania i na autostradzie złapaliśmy gumę:( Na szczęście tuż przed zjazdem. Zjechalismy przyjechał męża kuzyn zmienili oponę i jedziemy do Poznania jego autem on nasz wzial do domu.

Tak że ikea dzisiaj i tak jest nasza:)

Pepper lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E dobrze, że nic się Wam nie stało, bo przy dużej prędkości może być różnie. Ikea <3 Też się chcemy wybrać już niedługo, bo chcemy tam kupić łóżeczko i komodę dla Małej.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mieliśmy dziś jechać do Ikea ale mąż jednak musiał iść do pracy... jutro mu nie odpuszczę! :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Ę dobrze że wszystko ok.
    My też kupimy łóżeczko w ikei:D tylko gdzieś w grudniu tak myślę. Na razie to nie ma kiedy się wybrać tam :p
    Które łóżeczka bierzecie?

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zastanawiamy nad tymi
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/solgul-lozko-dzieciece-bialy-90362412/

https://m2.ikea.com/pl/pl/p/gulliver-lozko-dzieciece-bialy-10248519/

I taką komodę
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/kullen-komoda-5-szuflad-bialy-20393662/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:00

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    My się zastanawiamy nad tymi
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/solgul-lozko-dzieciece-bialy-90362412/

https://m2.ikea.com/pl/pl/p/gulliver-lozko-dzieciece-bialy-10248519/

I taką komodę
    https://m2.ikea.com/pl/pl/p/kullen-komoda-5-szuflad-bialy-20393662/
    Rozważam te same łóżeczka:D chyba bardziej skłaniam się jednak ku temu za 330 ż zakrytymi bokami. Ale muszę na żywo sobie zobaczyć;D

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Rozważam te same łóżeczka:D chyba bardziej skłaniam się jednak ku temu za 330 ż zakrytymi bokami. Ale muszę na żywo sobie zobaczyć;D
    Mi też się ono bardziej podoba :) i właśnie zależy wszystko od tego, które bardziej spodoba się na żywo.

Pau.Em lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmówiłam łóżeczko z allegro :D .

Takie :

https://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-sonia-tapcz-szuf-p-k-nowosc-pl-i6510263832.html

Mam nadzieje, że będzie okej ;D

Pau.Em lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co mają futra w domu

W zooplusie cyber weekend i -10% na niektóre karmy dla zwierząt. Poza tym na mejla wysylali -5% na wszystko :) ja właśnie zamówiłam kotom puszki i zabawki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    ja zmówiłam łóżeczko z allegro :D .

Takie :

https://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-sonia-tapcz-szuf-p-k-nowosc-pl-i6510263832.html

Mam nadzieje, że będzie okej ;D
    Super :) bardzo podobne do tych z linkow wyzej;D

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Hejka, świetne brzuszki, mój już spory, nawet pępek zaczął mi dziwnie wystawać.
    Ostatnio mam wrażenie jak bym w brzuchu nosiła kamienie, jest twardy a jak idę to boli, ale jestem cały tydzień sama z synem to moze tylko zmęczenie materiału.

Ja się coraz bardziej przekonuje do drugiej CC. Tylko jeszcze znaleźć szpital który bez problemu zrobi. Wiecie jak jest w warszawskich szpitalach? Jak wygląda wasza sytuacja po pierwszej CC?
    Bo moja koleżanka mimo pierwszej cesarki, skwierowania od lekarza prowadzącego, i skierowania od okulisty to w szpitalu na czerniakowskiej nie zgodzili się na CC.
    Przepraszam że tak nudzę, bo chyba znowu poruszam ten temat :-(

We wtorek na wizycie rozmawialiśmy właśnie w lekarzem na temat porodu. Ja jestem zdecydowana, ze chce spróbować porodu sn mimo, ze pierwsza ciąża zakończona była cesarka. Lekarz tez zachęca, mowi, ze narazie żadnych przeciwskazan technicznych nie ma i uważa, ze warto spróbować ALE podkreślił, ze mam prawo do drugiego cc i nikt nie moze mnie tego prawa pozbawić. Powiedział, ze żaden lekarz nie moze mnie zmusić do porodu sn.

Dał mi tez troche klina bo całkowicie odradził mi rodzenie w szpitalu, w którym rodziłam dziewczyny jesli bede chciała spróbować porodu naturalnego. Troche mnie tym zaskoczył bo byłam od samego początku nastawiona na to, ze bede rodzic tam bo on jest tam ordynatorem, a on mi to szczerze odradził. Powiedział, ze kobieta, która po cc chce urodzić naturalnie potrzebuje troski i podejścia, którego w tym szpitalu mi nie zapewnia i teraz mam dylemat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała bedzie mieć łóżeczko po siostrach. Nic specjalnego tez z ikei, ale takie zwykle, proste. Mam nadzieje, ze nie bedzie narzekać :P
    Za to wczoraj zamówiłam łóżka dla moich panienek i mogę sie pochwalić zakupem :D
    Bedzie wielka wyprowadzka z łóżeczek. Mam nadzieje, ze bedą chciały w tym spać

https://allegro.pl/lozko-domek-140x70-barierki-biale-2w1-tapczanik-i6912811916.html

Zamówiłam tez komodę dla małej wiec jak wszystko przyjdzie to ruszamy z remontem ich pokoiku i w końcu zacznę jakieś przygotowania do przyjścia na świat malutkiej (chyba Laury) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:39

Karola94c, Papapatka lubią tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Moja mała bedzie mieć łóżeczko po siostrach. Nic specjalnego tez z ikei, ale takie zwykle, proste. Mam nadzieje, ze nie bedzie narzekać :P
    Za to wczoraj zamówiłam łóżka dla moich panienek i mogę sie pochwalić zakupem :D
    Bedzie wielka wyprowadzka z łóżeczek. Mam nadzieje, ze bedą chciały w tym spać

https://allegro.pl/lozko-domek-140x70-barierki-biale-2w1-tapczanik-i6912811916.html

Zamówiłam tez komodę dla małej wiec jak wszystko przyjdzie to ruszamy z remontem ich pokoiku i w końcu zacznę jakieś przygotowania do przyjścia na świat malutkiej (chyba Laury) :)

U mnie jak by miała być dziewczynka to też Laura !! <3 Cudne imię..

A ja się nie mogę zdecydować, czy Natan czy Marcin, ale chyba teraz zaczyna mi się bardziej podobać Natanek :)

ej_est lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est to jest tam ordynator czyli szefem i nie potrafi tak zarządzać personelem żeby dawał kobiecie wsparcie i poczucie bezpieczeństwa?!
    A łóżka super. Sama chciałbym takie dla Zuzi jak już porośnie :) Ale mam niecny plan wykorzystać do jego zrobienia mojego męża :P

ej_est lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est, a ten Twój lekarz pracuje tylko w tym szpitalu czy w jakiejś prywatnej klinice też może? :)

Co do łóżeczka, to zastanawiam się czy turystyczne sprawdzi się jako stacjonarne. Dostaliśmy je od rodzinki, stan super, porządny materacyk dokupiony oddzielnie.

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ