X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się na lewym, jak już mi niewygodnie, to obracam się na prawy, ale bywa że obudzę się na plecach.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja to samo dzisiaj, ale na szczęście już sie rusza. Tez mam dzisiaj wizytę.
    Dziewczyny faktycznie całą noc śpicie na lewym boku?
    Spię jak mi wygodnie raz na prawym raz na lewym . Nie dałabym rady spac tylko na lewym . Dzisiaj to chyba każda z nas ma w myślach Empiq i jej tragedię. Od rana tez miałam schizy czy z Wojtusiem wszystko ok bo pierwszy raz w tej ciąży zaczął mi się stawiać brzuch tak dość boleśnie , na szczęście juz przeszło ale mały za to nadal leniwy i od razu milion myśli ...

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabella miałam taką nockę ale wczoraj i niepokój, ale po śniadaniu się obudził... chyba każda z nas ma tak czasami. Śpię zazwyczaj na lewym boku bo to najzdrowsza pozycja, nie tylko w ciąży, ale i poza nią - pozwala organizmowi się oczyścić z toksyn, nic tam nie hamuje. Praktycznie każdej nocy zdarza mi się leżeć na prawym, i na plecach, ale lewa strona najdłużej- poducha miedzy nogi (dziecko jest lepiej dotlenione przez to podobno), poducha druga do rąk (rogala nie zmieszczę na naszych 140cm szerokości łóżka).

da8300b52b.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja lewy, prawy. Na plecach nie bo jak się tak w dzień położę to mi duszno się robi.

Wczoraj położyłam mojego synka do jego łóżka (śpi że mną) po godzinie obudził się taki rozżalony że usypiał kolejną godzinę i jak tylko chciałam z łóżka zejść to zaczynał płakać i mówić Mama NIE MAMA NIE.
    Ale miałam wyrzuty że mu jakąś traumę robię.

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro ale te złe informacje w tej ciąży strasznie mnie dobijają. Najpierw szwagierka teraz empiq i koleżanki które mają jakieś problemy z ciąża. Aż przestaje wierzyć że ciąża może zakończyć się szczęśliwie jak tyle nieszczęść do okoła. Ale jak będzie miało się coś stać to i tak tego nie unikniemy, pozostaje czekać i dbać o siebie i maluszki.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także staram się spać na lewym, ale zmieniam pozycje bo ile można.. także raz prawy raz lewy, na plecach nie umiem spać:D

Dziś z córka czyscilysmy wszystkie wiosenne i letnie buty, żeby je popakowac i schować. A wyciagnelysmy wszystkie zimowki ;p też wyczyszczone, wypastowane i stoją w szafce gotowe na zimę.
    Szaliki,czapki przeszły przegląd- co już nam nie odpowiadało, to spakowalysmy i wyniesiemy do kontenerów pck:)

A tymczasem zjadlysmy parowki (tak mega zdrowo meeeega... ale raz na rok to mozna:p),pijemy herbatę z miodem i cytryną i pójdę położyć małą na drzemkę :)

Staram się nie myśleć negatywnie, ale boję się po tym co się stało z Empiq :( musimy na siebie uważać dziewczyny!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Ja mam wizytę jutro ale te złe informacje w tej ciąży strasznie mnie dobijają. Najpierw szwagierka teraz empiq i koleżanki które mają jakieś problemy z ciąża. Aż przestaje wierzyć że ciąża może zakończyć się szczęśliwie jak tyle nieszczęść do okoła. Ale jak będzie miało się coś stać to i tak tego nie unikniemy, pozostaje czekać i dbać o siebie i maluszki.

Dorota, nie można pozwolić sobie na takie myślenie. Codziennie rodzi się mnóstwo zdrowych dzieci :).

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    To ja lewy, prawy. Na plecach nie bo jak się tak w dzień położę to mi duszno się robi.

Wczoraj położyłam mojego synka do jego łóżka (śpi że mną) po godzinie obudził się taki rozżalony że usypiał kolejną godzinę i jak tylko chciałam z łóżka zejść to zaczynał płakać i mówić Mama NIE MAMA NIE.
    Ale miałam wyrzuty że mu jakąś traumę robię.

Może to jakiś skok rozwojowy, wyobraźnia pracuje, coś mu się przyśniło.

Dorota3 ja zawsze powtarzam, że co ma być to będzie... jakoś łatwiej przez to znosić trudności. Praktycznie do zeszłego tygodnia nikt poza mamą i tatą z mojej rodziny nie widział, że ja jestem w ciąży, nie chciałam zapeszyć. Z rodziny męża to oczywiście wszyscy od prawie 3 miesięcy wiedzą , bo z teściowa mieszkamy i ona się jak tylko się dowiedziała (po 1-szych badanach prenatalnych) to wszystkim powiedziała.. w tamtym tyogdniu dowiedział się mój brat i bliska mi kuzynka od mnie.

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problemy z lozyskiem i tez po poście empiq wpadlam w panikę. Całe szczescie mam cudownego męża, ktory zawsze mnie pozytywnie nastawia i poprostu wiem, ze musi być dobrze :)

Ja śpię raz na prawym, raz na lewym boku, ale wygodniej mi na prawym ;)

Córka od wczoraj ma 40' ciezka do zbicia i wymioty. Ja biegunke. Oby tylko na tym sie skonczylo.

Co robicie na obiad? Moja wena -100000 :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w nocy straszne sny. Nawet nie będę opowiadać. Mała chyba czuła mój niepokój bo kręciła się całą noc i poranek, jakby chciała powiedzieć „nie martw się, ja tu jestem”... Dziś nam mija 100 dni do porodu, ale nie potrafię się z tego cieszyć, czuje tylko lęk.
    W nocy dzięki poduszce- rogalowi (c) śpię tylko na boku, ale nie potrafię tylko na lewym. Muszę w nocy zmienić zaraz lewy, raz prawy bok, bo biodro mnie boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:21

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z rogalem, raz na lewym raz na prawym boku. Czasem budzę się na plecach, ale wtedy mam wrażenie, że mi kiszki przygniata :) mam niestety problem z rękami, co noc budzę się ze zdrętwiałą ręką. Po prostu nie mam gdzie jej dać :/ Jestem przyzwyczajona do spania na brzuchu.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mogłabym spać tylko na plecach. Ale staram się głównie na lewym boku, na prawym prawie w ogóle nie śpię. Przed ciążą spałam tylko na brzuchu lub na plecach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię kluski z truskawkami :D a na wieczór planuje zrobić pizzę.

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zrobię placki ziemniaczane z piekarnika. Jakiś sosik do tego, może pieczarkowy.

Mambella, bumbum lubią tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    A ja chyba zrobię placki ziemniaczane z piekarnika. Jakiś sosik do tego, może pieczarkowy.

Jak robisz? Bo kiedyś próbowałam i wyszły niejadalne

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze spadał na bruchu. Teraz nie mogę się ułożyć w łóżku. Śpię raz na lewym raz na prawym boku i budzę się z obolałym barkiem i zdretwiałą ręką. Na plecach nie zasnęłam nigdy.
    Straciatellaa ja mam klopsa od wczoraj do tego zrobię sałatę a dla męża kupiłam pyzy ziemniaczane. Także moja kreatywność też dziś sięgała depresji.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:14

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj zupę pomidorową z wczoraj a po wizycie u ginekologa pojedziemy coś zjeść więc nie muszę dzisiaj wymyślać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Jak robisz? Bo kiedyś próbowałam i wyszły niejadalne

Ziemniaki ścieram na tarce o grubych oczkach, dodaję cebulę, czosnek, sól, pieprz, jajko, odrobinę mąki, czasami coś zielonego - natkę pietruszki np. Blachę smaruję olejem, wykładam łyżką masę formując placki i piekę w 200st. do złotego koloru.
    Jeśli ziemniaki puszczają dużo wody to przecedzam je przed dodaniem pozostałych składników przez sitko.

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ