Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Musimy myśleć pozytywnie. Na pewne rzeczy w życiu niestety ale nie mamy wpływu.
Ja w tygodniu jak jestem w pracy to nie gotuje codziennie bo mąż je w pracy, córka w przedszkolu ja też w pracy.
Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu, za wszystkie wizytujące dzisiaj trzymam kciuki dajcie znać co u Waszych maluchów. -
Hej dziewczyny. Ja też miałam ciężką noc i rano czułam się bardzo zmęczona..
Odwieczny problem z tym obiadem... Też mam dziś pustkę w głowie się chyba zrobię makaron że szpinakiem bo mój lubi a się prawie sam robi
Od tych wczorajszych wiadomości nawet nie napisałam że po echu serca u nas ok ale faktycznie pozycja w której leży młody jest problematyczna do badańleży kręgosłupem do przodu, nogi na głowie ręce też...
Nadzieja22, Lutyska, magdaaa88, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie jak napisałyście, musimy dbać o nasze maluchy i wierzyć, żeby będzie dobrze. Nic innego nie możemy zrobić, a ciągłe zamartwianie nie wyjdzie nam na dobre.
Ja mam zupę z mrożonki wiosennejPóźniej będę robić pulpeciki i jakiś sos plus kasza. To będzie obiad też na jutro, bo praktycznie cały dzień mnie nie będzie w domu.
Co do spania to na zmianę śpię na prawym i lewym boku. W dzień trochę na plecach poleżę też, ale w nocy nie umiem nawet zasnąć na plecach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 12:57
-
Nie pobijecie mnie dzisiaj - ja mam paluszki rybne z frytkami i surówką. Dzisiaj po prostu nie mam weny. Mąż pracuje z domu, więc codziennie zastanawiam się co na obiad - i jestem w szoku ile czasu to zajmuje! Na dodatek mój nie lubi polskiej kuchni, kręci nosem na schabowe itp :p Jak chodziłam do pracy to oboje jedliśmy w pracy i było dużo łatwiej, obiady 2x w tygodniu :p
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bumbum, aż się rozbudziłam na myśl o paluszkach rybnych, w dzieciństwie uwielbiałam. No i teraz chyba muszę pilnie kupić
U mnie dziś zapiekanka makaronowa z dynią i mozzarellą. Na jutro planuję leniwe z bułką tartą
Wczoraj padłam po 21.00, miałam męczący dzień w pracy. Ale pozałatwiałam wszystkie papierkowe sprawy i jak nic nie wyskoczy niespodziewanego to przez dwa tygodnie tylko praca zdalna z domku.
-
bumbum wrote:Ja też nie jadłam dawno, za czasów studenckich za to często - z racji, że było tanio i szybko. W ciąży unikam przetworzonych produktów, ale w końcu stwierdziłam, że nie są takie złe :p
-
Ja paluszki kupuje z fileta dorsza, drogie są ale widać rybę ładną w środku a nie mielone. Też robię w piątki albo dorsza z pary z warzywami i ziemniakami polane maselkiem. A tydzień temu miałam dorsza w cieście naleśników. Tak więc jak widać innej ryby nie przelkne
symbolica, Lutyska lubią tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
Dorota3 wrote:Ja paluszki kupuje z fileta dorsza, drogie są ale widać rybę ładną w środku a nie mielone. Też robię w piątki albo dorsza z pary z warzywami i ziemniakami polane maselkiem. A tydzień temu miałam dorsza w cieście naleśników. Tak więc jak widać innej ryby nie przelkne
Ja pracowałam u ludzi którzy mieli własne stawy hodowlane i ryba była dwa razy w tygodniu - najczęściej z piekarnika i nie za długo. Robiłam rożne ryby, musiałam nauczyć się je przyrządzać co stanowiło dla mnie pewne wyzwanie - tak by dzieci to chciały jeśćW domu mi teściowa gotuje, dziś kasza z gulaszem + barszcz czerwony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 14:30
-
Dziewczyny można sobie zrobić bezpłatne badania serca. 13 listopada ruszy kampania „Przystanek dla serca”, w ramach której prowadzone będą bezpłatne badania serca, w tym zaawansowane badania SATRO ECG. Kardiobus odwiedzi 50 miast.
W specjalnym kardiobusie będzie można m.in. wykonać EKG, sprawdzić wskaźnik BMI, zmierzyć ciśnienie. Co ciekawe, trasa kardiobusa ułożona jest w kształt serca, nawiązując do nazwy całej kampanii.
Badania rozpoczną się 13 listopada w Koszalinie i potrwają do 28 stycznia. Kardiobus pojawi się m.in. w Szczecinie, Bydgoszczy, Poznaniu, Łodzi, Warszawie, a także w mniejszych miejscowościach jak Łuków, Lipsk czy Zalewo.
Szczegóły: https://fundacjaneuca.pl/uploads/media/default/0001/01/72bc56853c326f036f235928ecafa51dd1870253.
pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 14:37
bumbum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też nigdy nie jadłam paluszków rybnych
U mnie dziś wyszło spaghetti, a przy okazji zrobiłam pulpety na jutro bo za dużo mięsa mielonego miałam zamrożonego w porcji. Jutro stworzę jakiś sos i będę miała obiad z głowy, musiałam czym zająć głowę bo moje myśli szaleją jak chyba każdej z nas...
Co do spania to ja nie zwracam uwagi jak śpię, jedyne co to ostatnio zauważyłam że jak za długo na plecach leżę to mnie mdli ale po zmianie pozycji przechodzi🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza