X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszły liczne bakterie w moczu i moja gin powiedziała, że nie mam się czym przejmować, bo to normalne i jest wynikiem zastoju w pęcherzu i nie opróżnianiu całego przez ucisk.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przechodziłam ten sam stres z intensywnym śluzem 2 miesiące temu. Powiedziałam doktorowi na wizycie. Sprawdził mi ph zwykłym paskiem. Był ciemno żółty. Potem doktor drugi pasek przyłożył pod kran i powiedział że wody plodowe są mocno zasadowe I pasek byłby niebieski. I kranowka też zabarwila na niebiesko.
    A z drugiej strony przypadkowy doktor z Lux Medu który pobierał mi cytologie powiedział że wyciek wód potwierdza mi tylko na IP bo on w gabinecie nie ma sprzętu. A paski miał przecież.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 20:10

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam w kilku miejscach, że papierki lakmusowe mogą być mylące...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    U mnie wyszły liczne bakterie w moczu i moja gin powiedziała, że nie mam się czym przejmować, bo to normalne i jest wynikiem zastoju w pęcherzu i nie opróżnianiu całego przez ucisk.
    Bakterie w moczu są poważnym i częstych schorzeniem w ciąży i na pewno nie można tego bagatelizować bo mogą się przyczynić do infekcji wewnątrzmacicznych. Dlatego dziwi mnie postawa Twojej gin. Podstawą jest posiew i zawsze przy bakteriach w moczu, tym bardziej licznych powinno się go wykonać.
    Przed ciążami miałam zabieg na cewkę moczową z powodu ciągłych licznych bakterii i trochę ogarniam tematy nefrologiczne, tym bardziej że skłonności niestety odziedziczyła po mnie córka.

Mój ginekolog zawsze kieruje na posiew przepisując już żuravit. Jak będzie wynik to wdraża odpowiednie leczenie - antybiotyk lub furagina, czy homeopatia. Zależy.

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wód to te paski są mylące i serio lepiej sobie je darować. Najlepiej udać się do swojego ginekologa, a on jak nie jest pewien kieruje do szpitala. Ja miałam raz podejrzenie i w szpitalu żadnymi papierkami mi nie robili bo sami mówili, że najlepszym potwierdzeniem jest poziom wód na usg, intensywność wydzieliny i badanie ginekologiczne.
    aaaa no i podczas sączenia się wód, pod wpływem wysiłku/ucisku zwiększa się wydalana ilość. Mi naciskali na brzuch i sprawdzali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 20:30

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa to mnie teraz wystraszyłaś. To zrobię posiew przy następnym badaniu, a jutro kupię żuravit.
    Jakby tego było mało to chyba robi mi się ogrocha/opryszczka... Czym mogę smarować?! Czy zostają tylko plastry?!

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ma racje, mój gin jak na samym początku ciąży miałam bakterie w moczu, ale posiew na szczęście wyszedł jałowy to i tak później profilaktycznie zalecił żuravit. Biorę go do tej pory.

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Straciatellaa to mnie teraz wystraszyłaś. To zrobię posiew przy następnym badaniu, a jutro kupię żuravit.
    Jakby tego było mało to chyba robi mi się ogrocha/opryszczka... Czym mogę smarować?! Czy zostają tylko plastry?!
    po prostu lepiej sprawdzić niż olać temat ;)
    Co do opryszczki to nie pomogę bo nigdy nie miałam. Ale kolezanka czymś sobie smarowała

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy chodzi o opryszczkę na ustach? Jeśli tak to mój gin zalecił mi aciclovir ziaja bez recepty.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarz odpisał mam zrobic jutro posiew moczu Zobaczymy co tam sie kryje za ustrojstwo... Też sobie kupie jutro zuravit w razie czego jak lekarz każe brać.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Czy chodzi o opryszczkę na ustach? Jeśli tak to mój gin zalecił mi aciclovir ziaja bez recepty.
    Tak.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam więcej wydzieliny bo biorę globulki na grzybicę. Ehhhh te wszystkie rozterki w ciąży chyba mnie wykończą. Co chwile mam jakieś wątpliwości i musiałabym nic innego nie robić tylko siedzieć pod gabinetem ginekologa...

Ola-Ola, Lutyska lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Miałas infekcje? Co lekarz ci przepisał? Bo ja mam a lekarz nie odpisuje a ja oczywiście sie denerwuje :(
    Mam nadzieję, że już w czasie przeszłym :P Gin zlecił badanie moczu i nawet nie wiedziałam, że też posiew mi robił. Dostałam antybiotyk, ale już nie pamiętam nazwy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:

Ja miałam już 2 razy.. Koło 7 i 15 tygodnia- za każdym razem stosowałam tylko plasterki Compeed i dość szybko przechodziło..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja teraz mam więcej wydzieliny bo biorę globulki na grzybicę. Ehhhh te wszystkie rozterki w ciąży chyba mnie wykończą. Co chwile mam jakieś wątpliwości i musiałabym nic innego nie robić tylko siedzieć pod gabinetem ginekologa...
    Chciałam zacytować, a polubiłam... nie masz numeru telefonu do Twojego lekarza? Ja zawsze jak mam jakieś wątpliwości piszę lub dzwonię. Nawet jak nie może w danej chwili rozmawiać, to zawsze odpisuje lub oddzwania. To mnie uspokaja.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Chciałam zacytować, a polubiłam... nie masz numeru telefonu do Twojego lekarza? Ja zawsze jak mam jakieś wątpliwości piszę lub dzwonię. Nawet jak nie może w danej chwili rozmawiać, to zawsze odpisuje lub oddzwania. To mnie uspokaja.

No pewnie że mam, dzisiaj byłam na wizycie :D Ale chodzi mi ogólnie o te testy, żeby dla świętego spokoju sobie je robić codziennie i mieć pewność czy wszystko ok.

Ola-Ola lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi raz w ciąży brałam przez 10dni globulki gyno-femidazol i maść travocort z powodu infekcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 21:31

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tych zagrożeń z każdej strony... Moja mama stwierdziła ostatnio, że kiedyś to brzuch rósł i tyle - żadnego usg nie było. Ale oczywiście ja uważam, że lepsza jest świadomość - jest szansa, żeby zareagować na czas.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Tyle tych zagrożeń z każdej strony... Moja mama stwierdziła ostatnio, że kiedyś to brzuch rósł i tyle - żadnego usg nie było. Ale oczywiście ja uważam, że lepsza jest świadomość - jest szansa, żeby zareagować na czas.
    No niby tak ale moja mama miała 2 poronienia a brata urodziła w 33 tc więc powikłania tez się zdarzały . Ja na szczęście mocz mam zawsze super i w zadnej ciąży nie musiałam brać antybiotyku .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na problemy z pęcherzem czy infekcjami bardzo polecam 100% sok z żurawiny. Dolewa się go trochę do wody i popija. Bo przy infekcji tez ważne jest, żeby dużo pić. Wiem co mówię, od lat walczę z problemami z pęcherzem, nerkami czy krwiomoczem. Bardzo dobrze działa też herbatka z pokrzywy - oprócz tego, że ma dużo żelaza to działa oczyszczająco na pęcherz. Można spokojnie pić w ciąży, wręcz jest zalecana.

Mi na opryszczkę w ciąży lekarz przepisał Heviran, jest silniejsza wersja na receptę i słabsza bez. Smarowidła i plasterki działają tylko miejscowo, a to jest wirus, którego nie zwalczycie w ten sposób.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ