X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszły liczne bakterie w moczu i moja gin powiedziała, że nie mam się czym przejmować, bo to normalne i jest wynikiem zastoju w pęcherzu i nie opróżnianiu całego przez ucisk.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przechodziłam ten sam stres z intensywnym śluzem 2 miesiące temu. Powiedziałam doktorowi na wizycie. Sprawdził mi ph zwykłym paskiem. Był ciemno żółty. Potem doktor drugi pasek przyłożył pod kran i powiedział że wody plodowe są mocno zasadowe I pasek byłby niebieski. I kranowka też zabarwila na niebiesko.
    A z drugiej strony przypadkowy doktor z Lux Medu który pobierał mi cytologie powiedział że wyciek wód potwierdza mi tylko na IP bo on w gabinecie nie ma sprzętu. A paski miał przecież.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 20:10

• bumbum Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam w kilku miejscach, że papierki lakmusowe mogą być mylące...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    U mnie wyszły liczne bakterie w moczu i moja gin powiedziała, że nie mam się czym przejmować, bo to normalne i jest wynikiem zastoju w pęcherzu i nie opróżnianiu całego przez ucisk.
    Bakterie w moczu są poważnym i częstych schorzeniem w ciąży i na pewno nie można tego bagatelizować bo mogą się przyczynić do infekcji wewnątrzmacicznych. Dlatego dziwi mnie postawa Twojej gin. Podstawą jest posiew i zawsze przy bakteriach w moczu, tym bardziej licznych powinno się go wykonać.
    Przed ciążami miałam zabieg na cewkę moczową z powodu ciągłych licznych bakterii i trochę ogarniam tematy nefrologiczne, tym bardziej że skłonności niestety odziedziczyła po mnie córka.

Mój ginekolog zawsze kieruje na posiew przepisując już żuravit. Jak będzie wynik to wdraża odpowiednie leczenie - antybiotyk lub furagina, czy homeopatia. Zależy.

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wód to te paski są mylące i serio lepiej sobie je darować. Najlepiej udać się do swojego ginekologa, a on jak nie jest pewien kieruje do szpitala. Ja miałam raz podejrzenie i w szpitalu żadnymi papierkami mi nie robili bo sami mówili, że najlepszym potwierdzeniem jest poziom wód na usg, intensywność wydzieliny i badanie ginekologiczne.
    aaaa no i podczas sączenia się wód, pod wpływem wysiłku/ucisku zwiększa się wydalana ilość. Mi naciskali na brzuch i sprawdzali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 20:30

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa to mnie teraz wystraszyłaś. To zrobię posiew przy następnym badaniu, a jutro kupię żuravit.
    Jakby tego było mało to chyba robi mi się ogrocha/opryszczka... Czym mogę smarować?! Czy zostają tylko plastry?!

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ma racje, mój gin jak na samym początku ciąży miałam bakterie w moczu, ale posiew na szczęście wyszedł jałowy to i tak później profilaktycznie zalecił żuravit. Biorę go do tej pory.

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Straciatellaa to mnie teraz wystraszyłaś. To zrobię posiew przy następnym badaniu, a jutro kupię żuravit.
    Jakby tego było mało to chyba robi mi się ogrocha/opryszczka... Czym mogę smarować?! Czy zostają tylko plastry?!
    po prostu lepiej sprawdzić niż olać temat ;)
    Co do opryszczki to nie pomogę bo nigdy nie miałam. Ale kolezanka czymś sobie smarowała

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy chodzi o opryszczkę na ustach? Jeśli tak to mój gin zalecił mi aciclovir ziaja bez recepty.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lekarz odpisał mam zrobic jutro posiew moczu Zobaczymy co tam sie kryje za ustrojstwo... Też sobie kupie jutro zuravit w razie czego jak lekarz każe brać.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Czy chodzi o opryszczkę na ustach? Jeśli tak to mój gin zalecił mi aciclovir ziaja bez recepty.
    Tak.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam więcej wydzieliny bo biorę globulki na grzybicę. Ehhhh te wszystkie rozterki w ciąży chyba mnie wykończą. Co chwile mam jakieś wątpliwości i musiałabym nic innego nie robić tylko siedzieć pod gabinetem ginekologa...

Ola-Ola, Lutyska lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Miałas infekcje? Co lekarz ci przepisał? Bo ja mam a lekarz nie odpisuje a ja oczywiście sie denerwuje :(
    Mam nadzieję, że już w czasie przeszłym :P Gin zlecił badanie moczu i nawet nie wiedziałam, że też posiew mi robił. Dostałam antybiotyk, ale już nie pamiętam nazwy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:

Ja miałam już 2 razy.. Koło 7 i 15 tygodnia- za każdym razem stosowałam tylko plasterki Compeed i dość szybko przechodziło..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja teraz mam więcej wydzieliny bo biorę globulki na grzybicę. Ehhhh te wszystkie rozterki w ciąży chyba mnie wykończą. Co chwile mam jakieś wątpliwości i musiałabym nic innego nie robić tylko siedzieć pod gabinetem ginekologa...
    Chciałam zacytować, a polubiłam... nie masz numeru telefonu do Twojego lekarza? Ja zawsze jak mam jakieś wątpliwości piszę lub dzwonię. Nawet jak nie może w danej chwili rozmawiać, to zawsze odpisuje lub oddzwania. To mnie uspokaja.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Chciałam zacytować, a polubiłam... nie masz numeru telefonu do Twojego lekarza? Ja zawsze jak mam jakieś wątpliwości piszę lub dzwonię. Nawet jak nie może w danej chwili rozmawiać, to zawsze odpisuje lub oddzwania. To mnie uspokaja.

No pewnie że mam, dzisiaj byłam na wizycie :D Ale chodzi mi ogólnie o te testy, żeby dla świętego spokoju sobie je robić codziennie i mieć pewność czy wszystko ok.

Ola-Ola lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi raz w ciąży brałam przez 10dni globulki gyno-femidazol i maść travocort z powodu infekcji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 21:31

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tych zagrożeń z każdej strony... Moja mama stwierdziła ostatnio, że kiedyś to brzuch rósł i tyle - żadnego usg nie było. Ale oczywiście ja uważam, że lepsza jest świadomość - jest szansa, żeby zareagować na czas.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Tyle tych zagrożeń z każdej strony... Moja mama stwierdziła ostatnio, że kiedyś to brzuch rósł i tyle - żadnego usg nie było. Ale oczywiście ja uważam, że lepsza jest świadomość - jest szansa, żeby zareagować na czas.
    No niby tak ale moja mama miała 2 poronienia a brata urodziła w 33 tc więc powikłania tez się zdarzały . Ja na szczęście mocz mam zawsze super i w zadnej ciąży nie musiałam brać antybiotyku .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na problemy z pęcherzem czy infekcjami bardzo polecam 100% sok z żurawiny. Dolewa się go trochę do wody i popija. Bo przy infekcji tez ważne jest, żeby dużo pić. Wiem co mówię, od lat walczę z problemami z pęcherzem, nerkami czy krwiomoczem. Bardzo dobrze działa też herbatka z pokrzywy - oprócz tego, że ma dużo żelaza to działa oczyszczająco na pęcherz. Można spokojnie pić w ciąży, wręcz jest zalecana.

Mi na opryszczkę w ciąży lekarz przepisał Heviran, jest silniejsza wersja na receptę i słabsza bez. Smarowidła i plasterki działają tylko miejscowo, a to jest wirus, którego nie zwalczycie w ten sposób.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ