X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dawno mnie tu nie było i mam sporo zaległości...bardzo przykre wiadomości tu przeczytałam aż nie wiem co napisać :(

od przyszłego czwartku w lidlu ciuszki dla maluszków :)

https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1058&week=2

malami91, Lutyska, bumbum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:53

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znieczulica jest wszędzie :( ja niestety często gęsto z rocznym dzieckiem w wózku i z brzuchem tez muszę swoje odstać , chociaz raz w tej ciąży zdarzyło mi się ze pani w sklepie otworzyła kasę tylko dla mnie :) ale dla porównania w biedronce gdy miała się otworzyć nowa kasa jedna pani tak mnie popychała ze ustałam i głośno jej powiedziałam ze chyba bardo jej się śpieszy skoro mnie prawie przewrócila , zrobiła się czerwona bo ludzie w kolejce tez komentowali jej zachowanie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 10:30

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moj maz sam tez stwierdził ze moje ciąze otworzyły mu oczy i w komunikacji miejskiej wypatruje ciężarnych bo wie jak bardzo szczegolny to czas :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Dzień dobry! :)
    Black_Lilith co do Rossmanna to masz rację, jak był bum na tą akcję to widziałam że kobiety w ciąży były proszone bez kolejki a teraz kasjerki maja klapki na oczach niestety...
    Ja ostatnio na poczcie sama podeszłam z pytaniem czy mogę bez kolejki i bez problemu Pani mnie poprosiła, tyle że jest różnica bo na Poczcie maja wysokie lady i na prawdę nie widzą ale w Rossmannie ewidentnie udają że nie widzą, przynajmniej w tym do którego ja chodzę

To dziwne z tym Rossmannem bo ja chodzę do 3 różnych, zależy jak wypadnie, i zawsze jestem proszona bez kolejki. Jak tylko staje w kolejce to od razu Panie mnie wołają pierwsza albo otwierają dla mnie następna kasę. Nieraz jest mi nawet głupio bo stoję raptem z jedna rzeczą prede mna jedna osoba wiec spokojnie mogę wystać. Wiec na rossmana narzekać nie mogę :). W laboratorium w ogóle się nie patyczkuje. W pierwszej ciąży stałam w kolejce bo wisiała karta tylko, ze jak MOŻESZ to ustąp i zdjęcie ciężarnej i matki z dzieckiem oczywiście nikt mi nigdy nie ustępowała ;p a teraz wiszą trzy kartki z informacja, ze zgodnie z przepisami ‚jakimiś tam’ ciężarne i kobiety z dziećmi niepełnosprawnymi są obsługiwane poza kolejnością wiec ja po prostu od razu udaje się pod drzwi i wchodzę.
    Za to komunikacja miejska to moja zmora. Jeżdżę nią do lekarzy z dziećmi czy do ginekologa i niestety bardzo, bardzo rzadko ktoś ustąpi miejsca. Ostatnio to myślałam już, ze niw dodaje na miejsce bo w busie tłum, było duszno, ja w dodatku mam chorobę lokomocyjna wiec ledwo dojechałam. Robiło mi się słabo, oblały mnie zimne poty i myślałam, ze za chwile zwymiotuje aż musiałam wysiąść przystanek wcześniej i przejść resztę na piechotę bo bym zjechała w tym busie. Na szczęście nie muszę korzystać z niej codziennie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    a czy w Lidlu zdarza się żeby dzień wcześniej już były te ubranka? akurat w środę po południu mam wizytę u lekarza i jechać na następny dzień znowu 35km nie bardzo mi się opłaca :/

Zdarza się bo nieraz widzę jak w środę wieczorem jesteśmy na zakupach, ze Panie już wykładają towar na następny dzień, ale nie pozwalają zabierać i kupować. Chyba, ze się trafi na jakaś fajna babeczkę to może pozwoli ;) ale mi się np. kiedyś udało zagadać Panią i mówiła, ze nie mogę tego dziś kupić, ale może mi odłożyć i rano w czwartek mogę sobie po to podejść ;p z tym, ze to dotyczyło opiekacza i było tego dużo wiec może dlatego mi się udało :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też najgorzej było stać w komunikacji miejskiej i też dlatego postanowiłam już odpuścić pracę i zająć się sobą i odpocząć ::

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:55

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mieszkam na wsi i poruszam się tylko samochodem bo w przeciwnym razie do pracy musiałabym pewnie z 1,5 godziny wcześniej wyjeżdżać nie wspominając o tym, że nie wie jak bym dostaraczała córkę do przedszkola. Zresztą ja bardzo dużo jeżdżę i nie wyobrażam sobie jazdy jakąkolwiek komunikacją. Odkąd urodziała się pierwsza córka to już w ogóle zawsze wszędzie jeździ ze mną nawet na głupie zakupy bo nie mam jej z kim zostawić więc bez samochodu jak bez ręki.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:56

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam daleko do przystanku 2km i wszędzie samochodem. Z córką do przedszkola 1km i lubimy chodzić na nogach bo wtedy opowiada o przedszkolu i innych ciekawostkach a tak to wiecznie w biegu albo zabawkach i jej się nie chce gadać. Często znajomi pytają czy się samochód zepsuł bo wszyscy w tych czasach tylko samochodami.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Też mam daleko do przystanku 2km i wszędzie samochodem. Z córką do przedszkola 1km i lubimy chodzić na nogach bo wtedy opowiada o przedszkolu i innych ciekawostkach a tak to wiecznie w biegu albo zabawkach i jej się nie chce gadać. Często znajomi pytają czy się samochód zepsuł bo wszyscy w tych czasach tylko samochodami.

My do przedszkola mamy ok. 3 km więc nawet jakbym chciała iść spacerem to zajęło by nam to pewnie ponad godzinę. Może jak się mała urodzi i zacznie się wiosna wtedy będziemy spacerować po córkę do przedszkola.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychowałam się na wsi i wiem ze bez samochodu sie nie da :) wszędzie daleko i najzwyczajniej w swiecie samochodem jest łatwiej :) Za to w mieście jak dla nas samochód to potrzebny jest raz na tydzień na większe zakupy i zeby rodzicow odwiedzic bo tak to wszędzie albo spacerkiem albo komunikacją miejską :)
    No ale można tez robić jak moi sąsiedzi z klatki obok i 200 m do szkoły 2× dziennie po córkę jeździc :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:58

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszędzie samochodem. Nie pamiętam już nawet kiedy jechałam komunikacja miejską... A nie wiem w kwietniu w Madrycie :) Mieszkam na wsi i samochód to mus :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny... nie było mnie dwa dni na forum.. :( a tu takie rzeczy się dzieją.. nawet nie do pomyślenia :( przykro strasznie.. emipiq :(

Ja mieszkam całe życie w mieście, a na prawko idę po porodzie, miałam iść wcześniej ale stwierdziłam, że nie będę się stresować :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Pau.Em erytrocyty w osadzie 0-3 to fizjologia
    leukocyty w osadzie norma do 5
    O dzięki że mówisz, moja gin w sumie nie kazała się tym martwić i mówiła, że obserwujemy to i tyle :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościłam Wam dziewczyny i u mnie dzisiaj makaron z kurczakiem i szpinakiem :)

Co do komunikacji miejskiej to bywa różnie, na szczęście gdzie mogę jeżdzę samochodem. Ale w ciągu dnia jak mąż nie może mnie gdzieś zawieźć to korzystam z mpk (ja się stresuję jak kieruję sama więc do kierowania wrócę po porodzie).
    Staram się załatwiać sprawy poza szczytem, dlatego najczęściej są miejsca wolne i nie ma problemu :)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak się Empiq czuje? Wiadomo, że tragicznie...ale mam nadzieję, że odezwie się do nas kiedy choć trochę dojdzie do siebie. Biedna czuła , że jest nie w porządku coś...ta waga, mały brzuch no i poczucie lęku...ja nie umiem nadal się pozbierać kompletnie. Kochana cały czas jestem z Tobą całym sercem!!!

A co u Joesney? Wróciłaś Kochana do polskiej rzeczywistości i jak tam? Odezwij się jak będziesz miała chwilkę.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o empiq, czy jeszcze do nas wróci... Musi być jej strasznie ciężko i wcale się nie dziwię, że robi sobie przerwę od forum. Ewentualny powrót do nas też może być bolesny aczkolwiek mam nadzieję, że przeczyta nasze słowa wsparcia...

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ta historia nie może wyjść z głowy...
    Najgorsze, że takie dzieciątko jeszcze trzeba urodzić, bo wiadomo, że to lepsze rozwiązanie niż cc. Nie wyobrażam sobie tego momentu ciszy gdy normalnie dziecko zaczyna płakać, a tu nic tylko cisza...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ