X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dawno mnie tu nie było i mam sporo zaległości...bardzo przykre wiadomości tu przeczytałam aż nie wiem co napisać :(

od przyszłego czwartku w lidlu ciuszki dla maluszków :)

https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1058&week=2

malami91, Lutyska, bumbum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:53

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No znieczulica jest wszędzie :( ja niestety często gęsto z rocznym dzieckiem w wózku i z brzuchem tez muszę swoje odstać , chociaz raz w tej ciąży zdarzyło mi się ze pani w sklepie otworzyła kasę tylko dla mnie :) ale dla porównania w biedronce gdy miała się otworzyć nowa kasa jedna pani tak mnie popychała ze ustałam i głośno jej powiedziałam ze chyba bardo jej się śpieszy skoro mnie prawie przewrócila , zrobiła się czerwona bo ludzie w kolejce tez komentowali jej zachowanie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 10:30

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moj maz sam tez stwierdził ze moje ciąze otworzyły mu oczy i w komunikacji miejskiej wypatruje ciężarnych bo wie jak bardzo szczegolny to czas :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Dzień dobry! :)
    Black_Lilith co do Rossmanna to masz rację, jak był bum na tą akcję to widziałam że kobiety w ciąży były proszone bez kolejki a teraz kasjerki maja klapki na oczach niestety...
    Ja ostatnio na poczcie sama podeszłam z pytaniem czy mogę bez kolejki i bez problemu Pani mnie poprosiła, tyle że jest różnica bo na Poczcie maja wysokie lady i na prawdę nie widzą ale w Rossmannie ewidentnie udają że nie widzą, przynajmniej w tym do którego ja chodzę

To dziwne z tym Rossmannem bo ja chodzę do 3 różnych, zależy jak wypadnie, i zawsze jestem proszona bez kolejki. Jak tylko staje w kolejce to od razu Panie mnie wołają pierwsza albo otwierają dla mnie następna kasę. Nieraz jest mi nawet głupio bo stoję raptem z jedna rzeczą prede mna jedna osoba wiec spokojnie mogę wystać. Wiec na rossmana narzekać nie mogę :). W laboratorium w ogóle się nie patyczkuje. W pierwszej ciąży stałam w kolejce bo wisiała karta tylko, ze jak MOŻESZ to ustąp i zdjęcie ciężarnej i matki z dzieckiem oczywiście nikt mi nigdy nie ustępowała ;p a teraz wiszą trzy kartki z informacja, ze zgodnie z przepisami ‚jakimiś tam’ ciężarne i kobiety z dziećmi niepełnosprawnymi są obsługiwane poza kolejnością wiec ja po prostu od razu udaje się pod drzwi i wchodzę.
    Za to komunikacja miejska to moja zmora. Jeżdżę nią do lekarzy z dziećmi czy do ginekologa i niestety bardzo, bardzo rzadko ktoś ustąpi miejsca. Ostatnio to myślałam już, ze niw dodaje na miejsce bo w busie tłum, było duszno, ja w dodatku mam chorobę lokomocyjna wiec ledwo dojechałam. Robiło mi się słabo, oblały mnie zimne poty i myślałam, ze za chwile zwymiotuje aż musiałam wysiąść przystanek wcześniej i przejść resztę na piechotę bo bym zjechała w tym busie. Na szczęście nie muszę korzystać z niej codziennie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    a czy w Lidlu zdarza się żeby dzień wcześniej już były te ubranka? akurat w środę po południu mam wizytę u lekarza i jechać na następny dzień znowu 35km nie bardzo mi się opłaca :/

Zdarza się bo nieraz widzę jak w środę wieczorem jesteśmy na zakupach, ze Panie już wykładają towar na następny dzień, ale nie pozwalają zabierać i kupować. Chyba, ze się trafi na jakaś fajna babeczkę to może pozwoli ;) ale mi się np. kiedyś udało zagadać Panią i mówiła, ze nie mogę tego dziś kupić, ale może mi odłożyć i rano w czwartek mogę sobie po to podejść ;p z tym, ze to dotyczyło opiekacza i było tego dużo wiec może dlatego mi się udało :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też najgorzej było stać w komunikacji miejskiej i też dlatego postanowiłam już odpuścić pracę i zająć się sobą i odpocząć ::

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:55

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mieszkam na wsi i poruszam się tylko samochodem bo w przeciwnym razie do pracy musiałabym pewnie z 1,5 godziny wcześniej wyjeżdżać nie wspominając o tym, że nie wie jak bym dostaraczała córkę do przedszkola. Zresztą ja bardzo dużo jeżdżę i nie wyobrażam sobie jazdy jakąkolwiek komunikacją. Odkąd urodziała się pierwsza córka to już w ogóle zawsze wszędzie jeździ ze mną nawet na głupie zakupy bo nie mam jej z kim zostawić więc bez samochodu jak bez ręki.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 09:56

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam daleko do przystanku 2km i wszędzie samochodem. Z córką do przedszkola 1km i lubimy chodzić na nogach bo wtedy opowiada o przedszkolu i innych ciekawostkach a tak to wiecznie w biegu albo zabawkach i jej się nie chce gadać. Często znajomi pytają czy się samochód zepsuł bo wszyscy w tych czasach tylko samochodami.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Też mam daleko do przystanku 2km i wszędzie samochodem. Z córką do przedszkola 1km i lubimy chodzić na nogach bo wtedy opowiada o przedszkolu i innych ciekawostkach a tak to wiecznie w biegu albo zabawkach i jej się nie chce gadać. Często znajomi pytają czy się samochód zepsuł bo wszyscy w tych czasach tylko samochodami.

My do przedszkola mamy ok. 3 km więc nawet jakbym chciała iść spacerem to zajęło by nam to pewnie ponad godzinę. Może jak się mała urodzi i zacznie się wiosna wtedy będziemy spacerować po córkę do przedszkola.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychowałam się na wsi i wiem ze bez samochodu sie nie da :) wszędzie daleko i najzwyczajniej w swiecie samochodem jest łatwiej :) Za to w mieście jak dla nas samochód to potrzebny jest raz na tydzień na większe zakupy i zeby rodzicow odwiedzic bo tak to wszędzie albo spacerkiem albo komunikacją miejską :)
    No ale można tez robić jak moi sąsiedzi z klatki obok i 200 m do szkoły 2× dziennie po córkę jeździc :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:58

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszędzie samochodem. Nie pamiętam już nawet kiedy jechałam komunikacja miejską... A nie wiem w kwietniu w Madrycie :) Mieszkam na wsi i samochód to mus :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny... nie było mnie dwa dni na forum.. :( a tu takie rzeczy się dzieją.. nawet nie do pomyślenia :( przykro strasznie.. emipiq :(

Ja mieszkam całe życie w mieście, a na prawko idę po porodzie, miałam iść wcześniej ale stwierdziłam, że nie będę się stresować :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    Pau.Em erytrocyty w osadzie 0-3 to fizjologia
    leukocyty w osadzie norma do 5
    O dzięki że mówisz, moja gin w sumie nie kazała się tym martwić i mówiła, że obserwujemy to i tyle :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościłam Wam dziewczyny i u mnie dzisiaj makaron z kurczakiem i szpinakiem :)

Co do komunikacji miejskiej to bywa różnie, na szczęście gdzie mogę jeżdzę samochodem. Ale w ciągu dnia jak mąż nie może mnie gdzieś zawieźć to korzystam z mpk (ja się stresuję jak kieruję sama więc do kierowania wrócę po porodzie).
    Staram się załatwiać sprawy poza szczytem, dlatego najczęściej są miejsca wolne i nie ma problemu :)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak się Empiq czuje? Wiadomo, że tragicznie...ale mam nadzieję, że odezwie się do nas kiedy choć trochę dojdzie do siebie. Biedna czuła , że jest nie w porządku coś...ta waga, mały brzuch no i poczucie lęku...ja nie umiem nadal się pozbierać kompletnie. Kochana cały czas jestem z Tobą całym sercem!!!

A co u Joesney? Wróciłaś Kochana do polskiej rzeczywistości i jak tam? Odezwij się jak będziesz miała chwilkę.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o empiq, czy jeszcze do nas wróci... Musi być jej strasznie ciężko i wcale się nie dziwię, że robi sobie przerwę od forum. Ewentualny powrót do nas też może być bolesny aczkolwiek mam nadzieję, że przeczyta nasze słowa wsparcia...

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ta historia nie może wyjść z głowy...
    Najgorsze, że takie dzieciątko jeszcze trzeba urodzić, bo wiadomo, że to lepsze rozwiązanie niż cc. Nie wyobrażam sobie tego momentu ciszy gdy normalnie dziecko zaczyna płakać, a tu nic tylko cisza...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ