Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Historia Empiq mnie przeraziła...coś strasznego.
Od tego dnia jeszcze bardziej zaczełam sprawdzać ruchy maluszka jak tylko jest cisza to się martwię.Dziewcztny jak to jest z tym liczeniem?Do tego martwie się bo mam napady kaszlu by on nie zaszkodził ... ech polecacie coś na kaszel?pije syrop z cebuli ,herbata z miodem,cytryna,imbirem albo z syropem malinowym lecz nie wiele to pomaga.Dziś calą noc nie dał mi spać w dzien jest w miarę ok.
Polecicie coś?
-
Paulaa25 wrote:Historia Empiq mnie przeraziła...coś strasznego.
Od tego dnia jeszcze bardziej zaczełam sprawdzać ruchy maluszka jak tylko jest cisza to się martwię.Dziewcztny jak to jest z tym liczeniem?Do tego martwie się bo mam napady kaszlu by on nie zaszkodził ... ech polecacie coś na kaszel?pije syrop z cebuli ,herbata z miodem,cytryna,imbirem albo z syropem malinowym lecz nie wiele to pomaga.Dziś calą noc nie dał mi spać w dzien jest w miarę ok.
Polecicie coś?
Kaszel masz pewnie przez wydzieline, która spływa gardłem. Ja bym psikała czymś gardło np Argentin T no i coś na katar np sinulan express forte spray. Jak bardzo męczy Cie kaszel i jest napadowy to idź do lekarza na osłuchanie, teraz sezon na oskrzela i płuca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 13:44
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Cześć Dziewczyny, witam się w III trymestrze
Mąż się dziś zestresował jak mu powiedziałam, że mamy mniej niż trzy miesiące względnego spokoju
Ja też jestem jeszcze bardziej przerażona po tych ostatnich wydarzeniach u nas, boję się.. mam nadzieję, że Empiq się jakoś trzyma, że ma wsparcie bliskich i że się odezwie niedługo
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:10 ruchów w ciągu 2h. Jeśli masz w krótszym czasie, przestajesz liczyć
Kaszel masz pewnie przez wydzieline, która spływa gardłem. Ja bym psikała czymś gardło np Argentin T no i coś na katar np sinulan express forte spray. Jak bardzo męczy Cie kaszel i jest napadowy to idź do lekarza na osłuchanie, teraz sezon na oskrzela i płuca.malami91 lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:moja wierci się ciągle, więc póki co nie widze potrzeby, ale od 30tc już zacznę regularnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:taaak, chyba tam jest jednak w ciagu godziny.
Ja liczyłam metoda Cardiffa później
Generalnie to liczenie powinno odbywać się po głównym posiłku (śniadanie obiad kolacja) i trzeba leżeć przez ta godzinę i liczyć:p tz - w szpitalu jak lezalam ż ta szyjka to tak mi kazali robić. W domu/pracy to chyba tak ciężkoja na razie czuje regularnie i mi to wystarcza, nie liczę teraz. Może później, gdy dziecko będzie miało już malo miejsca, a ja będę miała jakieś obawy.
W którym tygodniu robicie badania 3 trymestru? -
Paulaa25 wrote:Historia Empiq mnie przeraziła...coś strasznego.
Polecicie coś?
Ja jak miałam kaszel to stosowałam syrop prenalen, bezpieczny w ciąży
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
A tak z luźniejszych tematów. Nie przepadam za szlafrokamia, ale do szpitala jakiś trzeba mieć. Tylko, że nic mi nie wpadł w oko aż tu instagram wyświetli reklamę z pięknym szlafrokiem i sobie myślę o taki to mogłabym mieć i co?! Wchodzę w link i widzę cenę... 480 zł... Serio?!
-
Makowa_Panna wrote:A tak z luźniejszych tematów. Nie przepadam za szlafrokamia, ale do szpitala jakiś trzeba mieć. Tylko, że nic mi nie wpadł w oko aż tu instagram wyświetli reklamę z pięknym szlafrokiem i sobie myślę o taki to mogłabym mieć i co?! Wchodzę w link i widzę cenę... 480 zł... Serio?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 14:05