Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale macie pyszności na obiad. Ja dzisiaj robiłam obiad 3 w 1, dla kazdego to samo w innej wersji:D Dla corki kotlet drobiowy z mizerią i ziemniakami,bo tylko to uwielbia. Dla mnie i dla meża duszone roladki drobiowe z pieczarkami; z tym ze dla mnie bez sosu prosto z wody i z kasza gryczana; dla meża ziemniaki, a do roladek sos musztardowy. Do tego dużo zieleniny.
O 19 podglądam Przemusia, lekarz juz nie powie ze jestem grzeczną pacjentką jak zobaczy wynik krzywej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 16:31
-
Ja po wizycie, wszystko ok, mała waży 1019 gram. Ja teraz mam 27 tydzień + 4 dni.
Straciatellaa, Ewelcia85, Mambella, Papapatka, Lady_E, malami91, KaroKaro, Nadzieja22, Sylllwus, kjt91, Ola-Ola, Kropeczka85, bumbum, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Powinno sie spac na lewym boku bo nic nie blokuje przepływów. Na plecach macica naciska na tetnice co moze miec wplyw na ożywienie łożyska i odpowiednie przeplywy. Jakos tak mi tlumaczyl gin i mowil zeby starac sie spac tylko na lewym boczku
Pepper, symbolica lubią tę wiadomość
-
Ja jestem juz po wizycie. Szczesliwa że wszystko dobrze i przerażona. Moje dziecko w 29 tyg waży 1800g.
Syn miał 3,9kg a ten gagatek 5kg? Matko jak ja go urodzę??
Lekarz skomentował tylko że duży i tyle, teraz myślę że może mam jakąś ukryta cukrzycę.
Lady_E, malami91, KaroKaro, Papapatka, magdaaa88, Nadzieja22, Sylllwus, kjt91, Pepper, Ewelcia85, MonisiaK, -Mamunia-, Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mambella wrote:Ja jestem juz po wizycie. Szczesliwa że wszystko dobrze i przerażona. Moje dziecko w 29 tyg waży 1800g.
Syn miał 3,9kg a ten gagatek 5kg? Matko jak ja go urodzę??
Lekarz skomentował tylko że duży i tyle, teraz myślę że może mam jakąś ukryta cukrzycę.
Wow rzeczywiście duży chłopakNajważniejsze, że zdrowo rośnie.
-
Ja po poniedziałkowej wizycie w szpitalu byłam znowu na kontroli.
Wszystko dobrze. Malutka ma 900 g, szyjka 5 cm, reszta też wporządku. Dr stwierdził, że to musiała być jakaś wirusówka. Małgosia dzisiaj trzymała kciuka w buzi.
Jutro mam test glukozy. Nie wiem jak dam radę.Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Papapatka, MonisiaK, malami91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Pepper wrote:Ja po poniedziałkowej wizycie w szpitalu byłam znowu na kontroli.
Wszystko dobrze. Malutka ma 900 g, szyjka 5 cm, reszta też wporządku. Dr stwierdził, że to musiała być jakaś wirusówka. Małgosia dzisiaj trzymała kciuka w buzi.
Jutro mam test glukozy. Nie wiem jak dam radę.
Mi uratowała życiePepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Witam Was po małej przerwie. Zaczynam właśnie 26 tydzień (nikt nie wie, który to miesiąc i trymestr, ale chyba jeszcze 6 miesiąc i II trymestr). Mały mnie dziś tak skopał po okolicach pępka i nad nim, że aż mi łzy podeszły do oczu...
III trymestr zaczyna się od 27+0Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy taki test wykryje wyciek wód płodowych?
https://www.aptekagemini.pl/ph-test-test-do-badania-ph-pochwy-2-sztuki.html
Na ulotce jest napisane:
Prawidłowy zakres pH pochwy (kolor wskaźnika ma kolor żółtawy) mieści się w przedziale od 4,0 do 4,4.
Nieprawidłowy zakres pH pochwy (kolor ciemniejszy, zazwyczaj o odcieniu brązowo-zielono-niebieskim) to wartość powyżej 4,4. Wówczas masz pewność, że Twoje środowisko pH w pochwie jest nieprawidłowe, co może zwiększać ryzyko pojawiania się infekcji oraz prowadzić do przedwczesnego porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 19:01
-
Magdaaa88 ten test pokazuje tylko zaburzenie PH, które może mieć związek z infekcją bakteryjną lub grzybiczą, która może mieć wpływ na przedwczesny poród.
Tu masz testy do wykrycia wycieku wód plodowych https://allegro.pl/test-na-wyciek-wod-plodowych-loritan-2-wkladki-i7298697106.html -
Powtórzyłam dzisiaj mocz oczywiście to samo. Bakterie bardzo liczne i leukocyty. Jutro jadę zrobic posiew i czekam na smsa od lekarza co dalej...
I mam jeszcze jeden problem. Od paru dni mam cały czas mokro... Nie wiem czy to śluz czy mocz czy o zgrozo wody płodowe. Kupie jutro testy na wody żeby się uspokoić. Albo nie.
Magda88 Ja słyszałam że są w aptekach specjalne testy na wody. Jutr jadę kupić to ci napiszę...
A jeśli chodzi o te testy pH t chyba tez się sprawdzi. Wody mają pH większe nić 6,5
Zaczynam się bać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 19:27
magdaaa88 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ja jutro daję mocz do badania, żeby sprawdzić jak infekcja.
Paski można kupić też w sklepie zoologicznym. -
Nadzieja22 wrote:Ja jutro daję mocz do badania, żeby sprawdzić jak infekcja.
Paski można kupić też w sklepie zoologicznym.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
No właśnie wydaje mi się że taki test też wykryje wyciek wód bo zabarwi się np na niebiesko. Czytałam w necie, że wystarczają zwykłe papierki lakmusowe. Nawet takie zakupiłam ale tam jest jakaś dziwna skala tzn są jakby 4 kolory i trzeba porównywać ze skalą i kompletnie nie kumam tego i nie mam pewności czy dobrze to odczytuje. A właśnie dzisiaj używałam tego ph test z domowego laboratorium i jest bardzo prosty w odczycie bo patrzysz tylko na jaki kolor się zabarwia. Tylko chciałabym mieć pewność, że ten test ph też w razie czego wykryje wyciek wód...