Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Black_Lilith wrote:Pewnie, że mam
Proszę https://pl.aliexpress.com/item/Free-shipping-1pc-lot-80x140cm-5layers-Cotton-Gauze-swaddle-blanket-Muslin-swaddle-blanket-bath-towel-medical/32324512465.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.78205c0fr92Zeg
Ja jeszcze na pewno jeden zamówię. Dla mojego trzylatka są jeszcze ok i jeszcze z dwa lata będą dobre do przykrycia latem. -
Paulaa25 wrote:Dzieki Pau.Em jutro pojdę skonsultować te wyniki z lekarzem.Test robiłam w 20 tc ponieważ wlażnie szalał mi cukier już przed ciążą jak i na początku.Od niczego też powtórze badanie.Erytrocyty mam 1-3 wpw takze podobnie jak u Cb .Dzięki jeszcze raz za info.spokojnie czekam do jutra a słodkiego nie zaszkodzi ograniczyć
Pozdrowionka!
Ja marzę o fryzjerze. Byłam 2miesiące temu, a jestem platynową blondynką i teraz mam niezłe ombremusze się zapisać na grudzien żeby jakoś wyglądać
Wczoraj tez moja była jakaś spokojniejsza i tez się stresowałam. Dzis lepiej, teraz po czekoladzie to już w ogóle -
Co do siwienia przez młoda to wczoraj właśnie miała taką chwilę, że cisza w brzuchu. To jak już ogarnęłam obiad, mąż przyjechał zjad i ogarnęłam po obiedzie to się położyłam i na szczęście się zaczęło. Brzuch aż cały faulował.
A tak w praktyce niedawno skończyłam 30 lat i nie wiem jakim cudem nie mam ani jednego siwego włosa. Mam ombre, ale tylko końcówki rozjaśnionw od góry mam swój kolor.
Jestem właśnie w galerii na zakupach, bo rodzice mają rocznicę ślubu i chciałam coś kupić. Nie na mnie już takie chodzenie po sklepach. Teraz siedzę na kawie i odpoczywam. Czekam na męża. Mam jakaś godzinę i nie wiem gdzie się podziać. -
Makowa_Panna wrote:Co do siwienia przez młoda to wczoraj właśnie miała taką chwilę, że cisza w brzuchu. To jak już ogarnęłam obiad, mąż przyjechał zjad i ogarnęłam po obiedzie to się położyłam i na szczęście się zaczęło. Brzuch aż cały faulował.
A tak w praktyce niedawno skończyłam 30 lat i nie wiem jakim cudem nie mam ani jednego siwego włosa. Mam ombre, ale tylko końcówki rozjaśnionw od góry mam swój kolor.
Jestem właśnie w galerii na zakupach, bo rodzice mają rocznicę ślubu i chciałam coś kupić. Nie na mnie już takie chodzenie po sklepach. Teraz siedzę na kawie i odpoczywam. Czekam na męża. Mam jakaś godzinę i nie wiem gdzie się podziać.
Ja ostatnio też tak się zmęczyłam na zakupach, że kończył je mąż a ja poszłam odpocząć w samochodzieMąż zadowolony, bo sam uwinął się w kwadrans ze wszystkim.
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Dzieki Pau.Em jutro pojdę skonsultować te wyniki z lekarzem.Test robiłam w 20 tc ponieważ wlażnie szalał mi cukier już przed ciążą jak i na początku.Od niczego też powtórze badanie.Erytrocyty mam 1-3 wpw takze podobnie jak u Cb .Dzięki jeszcze raz za info.spokojnie czekam do jutra a słodkiego nie zaszkodzi ograniczyć
Pozdrowionka!
Moja pani gin uważa, że jest to bardzo obciążające badanie i można je powtórzyć dopiero po 6 miesiącach od poprzedniego. Ale jeśli jest jakieś podejrzenie cukrzycy to lepiej pewnie je wykonać,ale to już lekarz powinien zdecydowaćdaj znać
-
Makowa Panna, ja mam to samo, mam 30 lat i ani jednego siwego włoska, ale kolor bardzo przeciętny, więc sobie go ożywiam farbą o podobnej barwie co moje naturalne. W ciąży sobie odpuściłam i tylko delikatnie widać przejście, a to dlatego że w czasie wakacji mi tak słońce rozjaśniło całą długość
. Mam tak po mamie, jest przed 60 i bardzo mało siwych włosów
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:Jak wspominacie o lutym to aż mnie ciarki przechodzą. Brrr...
Ciekawe ktora z nas będzie sie pierwsza rozpakowywala.ja to się lutego doczekac juz nie mogę
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:A jakie miałaś wyniki tego testu obciążenia?
Kochana na czczo miałam: 82.1/po 1h 124.3/po 2h 92.4
No zobaczymy co juto powie.Dam znać.
Aaa już miałam raz glukoze w moczu to było w 15tc kazał mi lekarz powtorzyć mocz i już było okey stąd ten test tak wcześnie robiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 17:45
-
Kochane byłam dzisiaj na USG. Mała waży 1062 g
ale pęcherz moczowy duży. Jadę za dwie godziny znowu żeby sprawdzić czy to wada czy mała może się wysiusiala.
Trzymajcie za nas kciukiDorota3, artemida27, KaroKaro, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, nie miałam czasu was podczytywać od niedzieli i teraz miałam mnóstwo do nadrobienia
Dzisiaj miałyśmy z małą kolejną wizytę, wszystko jest ok, jedyne co to poleciała mi przez miesiąc hemoglobina z 12,0 na 11,0. Lekarka powiedziała, że w trzecim trymestrze 10,5 się uważa za dobry wynik, ale żeby dalej nie leciało tak szybko to przepisała preparat Szelazo SR - 1 tabletka co drugi dzień.
Szyjka 38 mm, w badaniu "macanym" wszystko pozamykane i na swoim miejscu, nic podejrzanego się nie dzieje
Następna wizyta w 33 tc (19.12), a później już co dwa tygodnie.
Najzabawniejsze jest to, że moja lekarka też w ciąży i planuje pracować do końca stycznia - jak to powiedziała - może pani się wyrobiJa twardo obstawiam, że urodzę w styczniu, mimo że wyliczony termin na 02.02. Jakoś ten styczeń mi bardziej pasuje
Do następnej wizyty mam zamiar jeszcze pracować, a później już reset przedporodowy. Zamykam ostatnie sprawy, rekrutuję zastępców itp. Szczerze mówiąc to jak chodzę do pracy to czuję się fizycznie lepiej niż jak leżę na kanapie - bo jak się z niej zwlekam to coś mnie gdzieś a to pociągnie, a to strzyknie. W pracy co prawda mam nerwowe czasem stanowisko, ale odkąd już dobrze widać brzuszek to wszyscy na mnie starają się chuchać i dmuchać, maili prawie nie dostaję więc mam i czas zamknąć co bym chciała
Zdrówka i dobrego humoru dla wszystkich :*Ewelcia85, Pau.Em, Pepper, Ola-Ola lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
baranosia wrote:Ja osiwiałam przed maturą jak ojciec stwierdził że odchodzi. Więc nikt mi nie powie że stres nie ma wpływu na siwe włosy...
ja mam sporo siwych włosów ale u mnie to genetyka ( tata całkowicie osiwiał przed 40) , dobrze ze są farby do włosów
-
Ja liczyłam na dobre geny
babcia (mama mamy zmarła w wieku 56lat bez ani jednego siwego włosa). Mama też do odejścia ojca nie miała siwych
Tak więc chwała farbie do włosówWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 19:01
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPepper, trzymam kciuki!
My też po wizycie. Wagi dzieciaczka nie znam, było tylko szybkie USG żeby sprawdzić przepływy, wody itp. Wszystko w normie, AFI 14. W badaniu na fotelu też w porządku. Hemoglobinę mam 11,4 więc dostałam receptę na żelazo. 13 grudnia robimy USG III trymestru.
Makowa_Panna, Pepper, Ola-Ola lubią tę wiadomość