Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPau.Em wrote:Dziewczyny a wy jakie macie długości szyjki? Tak z ciekawości pytam
Magda ja mam w pralce pranie dla dzieci 60 stopni z dodatkowym płukaniem. Ja będę prała normalnie. -
Ciążowa Gapsy, dobrze by było jakby badał. Mój sprawdza szyjke, ph i chyba coś jeszcze. Dodatkowo od ok 19 tygodnia szyjka co wizytę na usg sprawdzana.
-
Pau.Em wrote:Kurczę długie macie te szyjki;D
Gapsy mi bada na każdej wizycie na samolocie.
To w sumie bardzo dobrze, wolałabym wiedzieć, co tam u mnie... Następne badanie szyjki pewnie dopiero na USG III trymestru, 13 grudnia. Myslicie, że to za późno? -
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Ja mam 2,8 i założony pessar, pracuje nadal, pewnie gdybym poszla na zwolnienie lezałabym w łóżku.
Magda ja mam w pralce pranie dla dzieci 60 stopni z dodatkowym płukaniem. Ja będę prała normalnie.Karola94c lubi tę wiadomość
-
U mnie szyjka 4,5 cm
My też dziś zamówiliśmy wózek i wyszło 200zl taniej
Wstapiliśmy jeszcze do H&M po drodze i kupiliśmy Heli kombinezon który był podwójnie przeceniony, czapeczkę i 2x body kopertowe. Tatuś dumny bo sam wszytko wybierałPau.Em, Karola94c, Ola-Ola lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja też na połowkowym miałam tylko mierzona i wtedy to było 3 cm a tak na każdej wizycie badanie 'reczne' i zawsze byla szyjka twarda zamknieta.
Ja od rana mam ból w prawym boku nie wiem co to.. czy jakieś więzadła czy co ma ktos takie objawy? nie wiem czy powinnam jechac na ip czy poczekać do jutra -
Szyjkę mierzoną miałam tylko na połowkowym i miała 4.6 cm. Za to na każdej wizycie gin sprawdza na fotelu czy wszystko jest ok. Chociaż chyba teraz poproszę ją żeby znów zmierzyła.
Dziś dzień drugi testowania cierpliwości matki. Jakiś leniwy ten mój dzieć. Chciaż 10 ruchów to już w 10 minut naliczyłam. I czuję ją gdzie indziej niż zawsze i może stąd te delikatniej odczucia. -
Dziewczyny w ciąży powinnyście być badane na fotelu na każdej wizycie.. USG jeśli lekarz chce to robi. Mi robi jedno i drugie (szyjkę mierzy dopochwowo USG i następnie robi zwykłe brzuszne dziecka) na każdej wizycie (mam 4cm szyjkę) bo szyjką może rozwierać się od środka a tego z zewnątrz nie widać. Co do pessaru to zakłada się jeśli szyjką się widocznie skraca i grozi to porodem przedwczesnym.. mam dwie koleżanki z porodem na luty, ktòre je mają- jedna pracuje w biurze, druga musi leżeć przynajmniej do 36tc - jej szyjką ma tylko 1,5cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:48
Karola94c, Ola-Ola lubią tę wiadomość
-
Widzę, że szalejecie z wyprawką. Ja zostałam daleko w tyle. Przed światami chcemy kupić łóżeczko i komodę. I muszę pomyśleć o zamówieniu z Gemini.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 18:47
-
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Dziś dzień drugi testowania cierpliwości matki. Jakiś leniwy ten mój dzieć. Chciaż 10 ruchów to już w 10 minut naliczyłam. I czuję ją gdzie indziej niż zawsze i może stąd te delikatniej odczucia.
Skoro liczysz i wychodzi na to, że jest ok to ja bym się nie martwiła. Widocznie malutka inaczej się ułożyła i stąd ta zmiana. U mnie było to samo w zeszły weekend, ruchy czułam bardzo nisko, a nie jak zwykle wysoko nad pępkiem i nie było ich za dużo. Po dwóch dniach wszystko wróciło do normy i cały tydzień czuję małego prawie ciągle, nawet jak chodzę to czuję jak się rozpycha, aż się zastanawiam kiedy on śpi, ale w sumie śpiąc też się można poruszać.
-
Malami91 zazwyczaj balanguje gdzieś wysoko po lewej stronie a teraz czuje ją dość nisko po prawej. Już miała takie spokojniejsze dni, ale za każdym razem się martwię. Może to moje łożysko na przedniej ścianie amortyzację ruchy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 19:04
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Taki już nasz los
.
malami91, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Ja właśnie teraz mam niby 2.7 ale twarda i zamknięta. I póki co tylko profilaktyka luteina, bo na tym etapie pessar można założyć gdy będzie poniżej 2.5 cm. A że 6 grudnia mam wizytę to zobaczymy co pani prowadzaca ciążę powie, może zwiekszy mi dawkę luteiny.
Kurczee Wam też tak ciężko? i się oddycha i ogólnie funkcjonuje? Nie mogę siedzieć normalnie, muszę na pół leżąco bo zaraz mam wrażenie jakby mi się tlen odcinał i czuje, że zaraz padnę.